Смекни!
smekni.com

Місце країн – лідерів у світі (стр. 2 из 2)

Сьогодні в Україні працює чимало інвесторів країн-лідерів. Серед них є як успішні, так і такі, що мали певні проблеми. Основні причини незначної кількості інвестицій в Україну полягають в чинній податковій системі, корупції, неврегульованій законодавчій базі. Іноземні інвестори хочуть бути впевненими, що вклавши в будь-яке виробництво гроші, вони одержать прибутки.

Торгові відносини між Україною і країнами-лідерами знаходяться в становищі пошуку раціональних щляхів проведення експортно-імпортних операцій.

Попитом у країнах-лідерах користуються українські олійні насіння, в основному соняшники, добрива, вата та текстильна сировина. Відбулася деяка стабілізація в об’ємах, що постачаються Україною, продуктів неорганічної хімії.

Також слід зазначити, що останнім часом було підписано багато договорів та програм щодо розвитку нашої країни.

Серед програм, які є цікавими для України і могли б бути реалізовані країнами-лідерами з подальшою перспективою інвестицій у виробництво слід видокреслити наступні:

· Запровадження сучасних технологій та форм організаціїї виробництва продукції промисловості, інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарської продукції;

· Заощадження енергоресурсів шляхом впровадження енерго- та паливнозберігаючих технологій, раціонального їх використання у виробництві та побуті;

· Модернізація транспорту і транспортних мереж;

· Розвиток банківсько-фінансової та кредитної систем;

· Забезпечення охорони навколишнього природного середовища та здоров’я населення.