Смекни!
smekni.com

Порушення правил здачі дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння Підроблення знаків поштово (стр. 2 из 2)

Посвідчення особи для міжнародного поштового обміну — це посвідчення, які видаються поштовими органами країн — учасниць Всесвітнього поштового союзу і посвідчують право особи на одержання поштової кореспонденції, що надсилається їй чи на абснентську скриньку.

Предметом злочину є також відбитки маркувальних машин, Маркувальна машина — це пристрій, призначений для нанесення на письмову кореспонденцію відбитка державного знака, що підтверджує оплату послуг поштового зв’язку, дату приймання та іншу інформацію. Відбитки маркувальних машин (у документах Всесвітньогопоштового союзу ці машини називаються франкувальними) підтверджують оплату послуг поштового зв’язку, а також фіксують ї дату і місце приймання кореспонденції.

Під проїзними документами слід розуміти документи, які надають право на проїзд залізничним, водним, повітряним і автомобільним транспортом (квитки вказаних видів транспорту (разові, місячі, квартальні, річні), у т.ч. талони або жетони, службові та пільгові проїзні документи тощо). До документів на перевезення вантажу слід відносити, наприклад, вантажні квитанції, дорожні відомості.

3. З об’єктивної сторони злочин може виражатись в одній з таких трьох дій: 1) виготовлення з метою збуту завідомо підроблених предметів, зазначених у диспозиції ст. 215; 2) їхній збут; 3) вишри-стання вказаних предметів.

За своїм наповненням поняття виготовлення підроблених документів, їх збут та використання аналогічні діям, які становлять об’єктивну сторону підроблення документів, передбаченого ст 353. Про них див. коментар до цієї статті.

4. Суб’єкт злочину загальний.

5. Суб’єктивна сторона злочину характеризується прямим умислом. Для злочину у формі виготовлення підроблених знаків чи білетів обов’язковою ознакою суб’єктивної сторони є мета збуту підробок.