Смекни!
smekni.com

Аналіз факторів зовнішнього середовища (стр. 2 из 2)

Також дуже важливим є приділяти належну увагу тільки-но прийшовши на ринок фірмам („прибульцями”). Необхідно завчасно створити бар’єри на шляху входження потенційних „прибульців”. Такими бар’єрами можуть бути поглиблена спеціалізація у виробництві продукції, низькі витрати за рахунок економії від великого об’єму виробництва, контроль над каналами розподілу, використання локальних особливостей, які надають переваги в конкуренції і т.п. Однак будь яка з цих мір виявляється діючою тільки тоді, коли вона являється реальним бар’єром для „прибульця”. Тому дуже важливо знати те, які бар’єри можуть зупинити чи завадити потенційному „прибульцю” вийти на ринок, та встановлювати саме ці бар’єри.

Дуже великою конкурентною силою володіють виробники замінюючої продукції, Для того, щоб зуміти гідно зустріти виклик зі сторони таких фірм, організація повинна мати у собі достатній потенціал, щоби перейти до створення продукту нового типу.

Аналіз ринку робочої сили спрямований на те, щоби виявити його потенційні можливості у забезпеченні організації необхідними для рішення нею своїх задач кадрами. Організація повинна вивчати це ринок як з точки зору наявності на ньому кадрів необхідної спеціальності та кваліфікації, необхідного рівня освіти, необхідного віку, статі та ін., так і з точки зору вартості робочої сили. Важливим напрямком є аналіз політики профспілок, які мають вплив на цьому ринку.