Смекни!
smekni.com

Значення колективу в діяльності медичного працівника (стр. 2 из 2)

Особистість, яка приносить у колектив доброту і розуміння, має здатність до симпатії, комунікабельна, виявляє піклування, сумління ставлення до праці, принциповість і багато інших позитивних якостей, безумовно, буде сприяти оптимізації трудової і соціальної діяльності.

Я вважаю, що значення колективу в діяльності медичних працівників є дуже важливе, адже саме колектив, саме взаємовідносини у колективі створюють той затишок, ту дружню атмосферу у лікувальному закладі. Саме слово медичного працівника, якщо воно висловлено від душі, допомагає хворому повірити у своє одужання.

На мою думку, хороший лікар робить набагато менше помилок не тільки тому, що він є значно краще підготовлений за інших лікарів, а тому, що його ніколи не покидає почуття відповідальності й вимогливості до себе. І саме ці якості в собі необхідно виховувати постійно, на протязі всього свого життя, починаючи вже від студентських років.

І ці слова стосуються не тільки лікарів, а всіх медичних працівників, які повинні гордитися своєю професією і не заплямити честі білого халата.


ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА:

1. В.А. Єрінков – “Етика праці середнього медичного працівника”.

2. А.Л. Остапенко – “Етика і деонтологія середнього медичного працівника”.

3. А.А. Грандо – “Лікарська етика і медична деонтологія”.

4. П.С. Назар – “основи медичної етики”.

5. І.С. Вітенко, Т.І. Вітенко – “Основи психології”.