Смекни!
smekni.com

Поштова програма Eudora (стр. 2 из 4)

Введіть Ваш пароль і натисніть OK. Пароль на екрані не відображається, замість кожного символу паролю появляється зірочка *. Якщо Ви допустили помилку до натискання OK, просто зітріть пароль і введіть його знову. Якщо Ваш пароль невірний, з'явиться повідомлення про помилку. Виберіть Check Mail з меню File щоб знову з'явилося вікно для вводу паролю.

Зауваження: Не забувайте про те, що Ваш пароль чутливий до регістру букв і повинен бути набраний вірно, інакше він буде відкинутий.
Коли Eudora працює, вона запам`ятовує Ваш пароль. Якщо Ви цього не хочете (наприклад, якщо Вам потрібно відлучитись від комп'ютера), виберіть Forget Password в меню Special. В наступний раз при одержанні пошти Вам доведеться знову ввести пароль.
Інша пов'язана з паролем опція - Save Password у вікні Special/Settings/Checking Mail. Вона змушує Eudora запам'ятати Ваш пароль і зберігати його між сесіями. (Вам НІКОЛИ не доведеться вводити Ваш пароль, навіть якщо Ви вийдете з програми і знову її запустите). Цю опцію доцільно використовуватися лише тоді, якщо Ваш комп`ютер знаходиться у безпечному місці.
І накінець, команда Change Password в меню Special може бути використана для зміни Вашого паролю. Вас попросять ввести один раз старий пароль і два рази новий.

Перевірка та одержання пошти

POP сервер - це комп'ютер, що отримує Вашу пошту і зберігає її для Вас, доки Ви не заберете її за допомогою Eudora на свій комп'ютер. Ваш account на POP сервері задається в розділі POP Account вікна Special/Settings/Getting Started.
Існує два способи перевірити, є чи пошта для Вас на Вашому POP сервері. Перший спосіб - автоматичний і другий - ручний. Обидва способи перенесуть Вам всю пошту, що надійшла на Вашу адресу, з POP сервера на Ваш комп'ютер. Перед будь-якими перевірками, як правило, POP сервер запитує Ваш пароль.

Автоматична перевірка
Eudora автоматично перевіряє пошту, якщо Ви попросили її про це. В меню Special виберіть Settings. У вікні Checking Mail є поле Check For Mail Every ? Minute (s) (перевіряти пошту кожні ? хвилин). Введіть значення і Eudora буде автоматично перевіряти наявність нової пошти через означені проміжки часу. Наприклад, якщо Ви виберете 15, Eudora буде перевіряти пошту кожні 15 хвилин. 15 хвилин - це добрий мінімальний інтервал, менший інтервал призведе до непотрібного завантаженню POP сервера.
Зауваження: Якщо включена автоматична перевірка, команда Check Mail в меню File покаже час, коли відбудеться наступна перевірка пошти.

Коли Eudora перевірить пошту, вона Вас попередить якщо надійшла нова пошта одним або декількома з наступних способів: діалоговим вікном, звуком або відкриттям скриньки In. Ці опції включаються і виключаються у вікні Special/Settings.

Коли Ви одержали повідомлення про наявність нової пошти, відкрийте скриньку In. Пошта завжди приходить в скриньку In. Листи розташовуються в порядку надходження з найновішими листами зверху.
Якщо скринька In ще не відкрита, виберіть In в меню Mailbox. Непрочитанні листи відмічаються чорною крапкою в лівій частині рядка опису листа. Двічі клацніть на листі для того щоб відкрити його. Всі листи що приходять зберігаються в скриньці In, доки не будуть стерті або перенесені в іншу скриньку.

Ручна перевірка
Ви можете перевірити пошту вручну в будь-який час використовуючи Check Mail в меню File. Якщо Ви не ввели пароль раніше, Вам буде запропоновано зробити це. Якщо виникли проблеми, з'явиться повідомлення про помилку. Перевірте правильність настройок POP сервера в конфігурації програми. За наявності нової пошти, вона автоматично передається з POP сервера на Ваш комп'ютер. З'явиться вікно одержання листів.

Якщо опція Use an alert dialog box у вікні Special/Settings/Getting Attention включена, з'явиться вікно з повідомденням You have new mail!

Відкриття скриньки для читання листа
Щоб відкрити скриньку, виберіть її в меню Mailbox - і вона відкриється.
Для відкриття "вкладеної" поштової скриньки (що міститься в каталозі), виберіть вищий каталог в меню Mailbox (каталоги помічаються маленькою стрілкою зправа поруч з назвою). З'явиться підменю скриньок та каталогів, які знаходяться в цьому каталогі. Виберіть потрібну скриньку (або продовжуйте вибирати підкаталоги, поки не доберетесь до потрібної скриньки).

Створення поштових скриньок
Існує два способи створити поштову скриньку. Ви можете зробити це, використовуючи опцію New в меню Mailbox, або через опцію New в меню. У вікні, що з'явилося введіть назву нової скриньки і натисніть кнопку OK.

Вікно поштової скриньки

Вікна поштових скриньок - один найважливіших елементів Eudora.

Опис листа (Message Summaries)

Кожний рядок у вікні поштової скриньки представляє один лист і називається описом листа. Щоб вибрати опис листа, клацніть на ньому. Існує декілька способів вибрати більше, ніж один опис. Ви можете вибрати опис і провести мишкою, відмітивши таким чином декілька листів. Ви можете вибрати один опис, натиснути Shift, і вибрати інший опис, щоб відмітити обидва описи і всі описи поміж ними. Накінець, Ви можете натиснути CTRL і вибрати декілька окремих описів.

Колонки вікна поштової скриньки
Вікно поштової скриньки поділлене на наступні колонки: Статус/Пріоритет, Відправник/Одержувач, Дата, Розмір та Тема.
У колонці Статус/Пріоритет відображаються два види інформації. Перший - статус листа. Лист може мати такі статуси:
o Лист непрочитано (всі скриньки, окрім Out), або може бути поставлений в чергу, але не поставлений (тільки скринька Out).
"пробіл" Лист прочитаний (всі скриньки, окрім Out), або лист ще не готовий до постановки в чергу через відсутність одержувача (тільки скринька Out).
R На цей лист була написана відповідь (Reply).
F Цей лист був пересланий (Forwarded).
D Лист було перенаправлено (Redirected).
S Лист відправлений (лише для листів, що відправляються).
- Лист був перенесений з скриньки Out до відправлення.

Пріоритет листа може бути наступним:
Найвищим (Highest), Високим (High), Нормальним (Normal), Низьким (Low), Найнижчим (Lowest)
Додаткова інформація про пріоритети знаходиться в розділі "Пріоритети листів".
Колонка Відправник/Одержувач показує відправника листа для листів, що прийшли або одержувача листа для листів, що відправляються.
Зауваження: Помилки в деяких POP серверах можуть призвести до того, що Eudora покаже відправника листа як ???@???. Причина такого явища - відсутність поля From: в заголовку листа.
Колонка Дата показує дату та час відправлення листа або, для відкладених листів, дату і час, коли лист буде відправлений.
Зауваження: Формат дати відповідає короткому формату дати, встановленому на Вашому комп'ютері, формат часу відповідає встановленому на комп'ютері формату часу.
Колонка розміру показує розмір листа в кілобайтах (K=1024 байт).
Поле Тема (Subject) показує тему листа. Ця інформація вводиться відправником листа в заголовок.

Стирання листа
Необхідно здійснити два кроки для вилучення листа в Eudora. Для поточного листа виберіть Delete в меню Message. Проте, це не усуне листа, а перемістить його в скриньку Trash. Щоб усунути листа з скринька Trash, виберіть Empty Trash в меню Special. Вихід з програми також очищає вміст скриньки Trash, якщо опція Empty Trash when exiting в Special/Settings/Miscellaneous включена. Нарешті, якщо Ви хочете усунути декілька листів з скриньки Trash, відзначте їх та виберіть Delete в меню Message. Стирання листа з скриньки Trash цілком знищує його з Eudora.

Перенесення листа в іншу скриньку
Листи можуть переноситися поміж будь-якими двома скриньками. Для будь-якого поточного листа виберіть в меню Transfer скриньку, в яку його треба перенести. Якщо Ви натиснете SHIFT під час переносу, лист буде не перенесений, а скопійований. Це корисно, якщо Ви хочете зберігати декілька копій одного листа.

Створення скриньки під час переносу
Для того, щоб створити скриньку і перенести в нього поточний лист, виберіть New... В меню Transfer замість імені скриньки з'явиться діалогове вікно для створення нової скриньки.

Наберіть ім'я нової скриньки і натисніть OK. Скринька створиться і додасться в меню Mailbox і Transfer. Поточний лист також перенесеться в нову скриньку. Проте, якщо Ви натиснете опцію Don't transfer, just create mailbox, скринька буде створена, але лист не буде перенесено.
Також Ви можете створити скриньку, використовуючи діалог Mailboxes в меню Windows (див. розділ "Вікно поштової скриньки"). Діалог Mailboxes (скриньки) найзручніший, якщо Вам необхідно створити декілька скриньок водночас.

Eudora дозволяє Вам створити також поштову папку (каталог), в якій Ви можете зберігати одну чи декілька скриньок і навіть інші підкаталоги, що містять додаткові скриньки. Іншими словами, не лише скриньки можуть бути розміщені в папках, але і папки можуть знаходитися одна в одній. Для створення нового каталогу відмітьте опцію Make it a Folder і натисніть OK. Ім'я нової папки з'явиться в кінці списку скриньок в меню Mailbox і Transfer. Справа від назви папки зображена стрілка, що показує, що це папка, а не скринька.

Додатки (Attachments)

Будь-який файл можна додати до листа і послати разом з ним. Для того, щоб це зробити, виберіть Attach Document... в меню Message. З'явиться стандартне діалогове вікно для вибору файлів. Знайдіть потрібний файл і натисніть кнопку Open для приєднання його до листа. Приєднаний файл не показується в тілі листа. Його ім'я і повний шлях з'являться в полі Attachments: в заголовку листа.
Зауваження: Файл не може бути приєднаний до листа шляхом редагування поля Attachments: вручну.