Смекни!
smekni.com

Сегментація ринку медичних послуг (стр. 2 из 2)

c.виробник медичних послуг має високу, постійну удосконалюючу професійну і суспільну компетенцію;

d.придбання цієї компетенції дозволяє обійти конкурентів, звідси “здатність медичного працівника учитися стає усе більш важливою якістю, навіть більш важливим, ніж практичний досвід, що швидко застаріває” (О.П.Щепін).

Якогось єдиного методу сегментування ринку медичних послуг не існує. Необхідно випробувати варіанти сегментування на основі різних перемінних параметрів, одного чи декількох відразу, для відшукання найбільш корисного підходу до розгляду структури такого ринку. Так реструктуризація галузі охорони здоров'я з обліком її маркетингових функцій, що народжуються, на нашу думку, повинна здійснюватися відповідно до сегментів ринку медичних послуг.

Як видно, державні гарантії в охороні здоров'я громадян повинні охоплювати ті сегменти ринку, що для виробника медичних послуг, що розраховує на рентабельність, зв'язані з непривабливістю сектора.

Таким чином, маркетингові системи охорони здоров'я, що спираються на об'єктивні економічні закони при безлічі визначальних, характеризуються визначеними сегментами ринку. Сегментування ринку медичних послуг дозволяє надати медичну допомогу (задовольнити конкретний попит) і з урахуванням індивідуальності пацієнта, і з урахуванням масового споживання медичних послуг.

Покажчик літератури.

1.М.Жаркович із спів автор., / Питання політики в області охорони здоров'я в

колишніх соціалістичних країнах (Стратегія поліпшення систем

охорони здоров'я в колишніх соціалістичних країнах), М.,- 1998 – с.18-19.

2.О.П.Щепин, Сучасний етап реформи охорони здоров'я і забезпечення

приступності медичної допомоги в Російській Федерації. // Проблеми

соціальної гігієни, охорони здоров'я й історії медицини, №3 – 1999 – с. 8.

3.Р.А.Галкін із спів автор., / Маркетинг, лізин, логістика в охороні здоров'я. –

“Перспектива”. - Самара – Санкт-Петербург, - 1998 – с.32.

© И.Тогунов, 19.07.99.