Смекни!
smekni.com

LINUX 10 (стр. 2 из 2)

Система можезависнути при загрузці , цьому може бути декілька причин. Перш за все , у вас може бути недостатньо пам’яті (RAM) для загрузки засобів інсталяції . Причина багатьох системних зависань - апаратна непоєднуваність . Навіть якщо ваша аппратура підтримується , у вас можуть бути проблеми , пов’язані з несумісністю конфігурації обладнання .Системні повідомлення про помилки пам’яті в процесі інсталяції . Цей пункт відноситься до кількості пам’яті , яка є в вашому розпоряджені . Рішення цієї проблеми - підготовити опцію ramdisk при загрузці засобів інсталяції .

Ви можете не побачити повідомлення ``out of memory'' при спробізагрузити чи інсталювати програми; замість цього системаможе неочікувано зависнути або збити загрузку. Якщо системазависла і ніякі попередні пояснення не помагають , попробуйтевідключити (disable) ramdisk. Система сигналізує про помилки , такі як ``permission denied''( звернення заборонено ) або ``file not found''(файл не знайдено) впроцесі загрузки. Це говорить про те , що засоби інсталяції неробочі .

9.2 Проблеми входу в систему

Після загрузці Linux вам (на экран) повинна бути видана підказка приблизно така : linux login .В більшості дистрибютерів ви просто ввійдете в систему під іменем root (суперкористувач , адміністратор)без пароля. Другі можливі імена для входу guest або test.

Більшість нововиданих систем Linux не потребують пароля для першого входу . Але якщо система запросить від вас пароль, можуть виникнути проблеми . Перш за все попробуйте пароль, співпадаючий з іменем входу. Якщо ви все-таки не можете ввійти, то це уже проблема. Спочатку проконсультуйтесь з документацією на дистрибутив. Може бути там десь заховано правильне ім’я входу і пароль. Ім’я входу і пароль можуть бути вам показані системою підчас інсталяції абовиведені на экран у вигляді підказки.

Причиною цих неприємностей також можуть бути проблеми з самою інсталяцією файлів, які відповідають за вхід і ініціалізацію. Якщо в цьому причина, вам може прийдеться переінсталювати (як мінімум частини ) програм Linux або треба загрузити ваші засоби інсталяції іпопробувати рішити проблему "вручну ".