Смекни!
smekni.com

Проектний менеджмент (стр. 2 из 2)

Потреба грошових ресурсів на реалізацію проекту (1 етап).

№ п/п Найменування статті витрат Сума, грн.
1 Плата провайдеру за хостінг. 180
2 Витрати на Інтернет. 1120
3 Рекламні витрати. 1000
4 Організаційні витрати. 2250
5 Адміністративні витрати. 800
6 Інші витрати. 600
7 Всього витрат. 5950

Потреба грошових ресурсів на реалізацію проекту (2 етап).

№ п/п Найменування статті витрат Сума, грн.
1 Плата провайдеру за хостінг. 300
2 Витрати на Інтернет. 840
3 Рекламні витрати. 3000
4 Організаційні витрати. 1350
5 Адміністративні витрати. 600
6 Інші витрати. 450
7 Всього витрат. 6540

Потреба грошових ресурсів на реалізацію проекту (3 етап).

№ п/п Найменування статті витрат Сума, грн.
1 Плата провайдеру за хостінг. 600
2 Витрати на Інтернет. 840
3 Рекламні витрати. 6000
4 Організаційні витрати. 900
5 Адміністративні витрати. 600
6 Інші витрати. 450
7 Всього витрат. 9390

Управління проектними ризиками.

Можливі ризики та шляхи їх подолання.

№ п/п Можливі ризики Шляхи подолання
1 Не можливість створення команди фахівців. Даний ризик є одним із мінімальних, так як на теренах колишнього СРСР є дуже велика кількість кваліфікованих програмістів, а об’єднати їх за допомогою Інтернету не складає труда. Ідея створення такого програмного продукту вже давно обговорюється серед програмістів.
2 Не можливість створення дійсно якісного програмного продукту, що не поступається аналогам. Цей ризик відпадає при вирішенні першого ризику.
3 Труднощі із впровадженням програмного забезпечення. Цей ризик є одним із основних, так як користувачі, в силу звички, надають перевагу вже відомим програмним продуктам і поява нового програмного продукту може залишитись просто не поміченою. Але перевага нашого продукту полягає в тому, що він, на відміну від загальновідомих, є безкоштовним. Як відомо, основна маса програмного забезпечення, що використовується в Україні є піратськими, а отже користувачі нею позбавлені технічної підтримки, то наш продукт є безкоштовним і по ньому надається технічна підтримка.
4 Труднощі із вирішенням ресурсної бази проекту. Ресурсна база проекту формується за рахунок власних заощаджень учасників проекту, а прибуток, отриманий завдяки комерціалізації проекту буде платою його учасникам.Так як програмне забезпечення є безкоштовним, то доход передбачається отримувати за рахунок реклами на сайті проекту, через який має проводитись дистрибуція програми та технічна підтримка, це є світовою практикою, і доходи отримувані таким чином є досить високі щоб покрити витрати проекту і отримати бажану норму прибутку.
5 Психологічні проблеми всередині команди. Так як безпосереднього контакту між учасниками проекту не передбачається (контакти в основному за допомогою мережі Інтернет), то вплив даного виду ризику незначний.
6 Труднощі, пов’язані із популяризацією продукту. Рекламний бюджет проекту достатній для широкої популяризації продукту в мережі Інтернет.