Смекни!
smekni.com

Порядок реєстрації та ведення книг обліку розрахункових операцій i розрахункових книжок (стр. 4 из 4)

Не дозволяється використовувати розрахункові квитанції повторно, виправляти записи у квитанціях, вилучати з розрахункової книжки корінці розрахункових квитанцій, порушувати кріплення книжки. У разі пошкодження розрахункової квитанції чи здійснення помилкового запису таку квитанцію слід анулювати, для чого на корінці та відривній частині зробити відмітку «Анульовано», завірену підписом особи, яка здійснює розрахунки.

Після використання всіх розрахункових квитанцій на реєстраційній сторінці розрахункової книжки необхідно зазначити дату її закінчення.

Використання розрахункової книжки для реєстрації розрахункових операцій при наданні послуг підприємствами зв’язку здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обліку та застосування квитанційних книжок у філіалах підприємств зв’язку та їхніх структурних підрозділах, затвердженої наказом Державного комітету зв’язку України від 07.12.98 р. № 167 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17.05.99 р. за № 314/3607.

Порядок ведення розрахункової книжки, що використовується при наданні послуг міського та приміського пасажирського транспорту

Розрахункові книжки, що використовуються при розрахунках за разові послуги міського i приміського пасажирського автомобільного транспорту та електротранспорту, повинні використовуватись на місцях проведення розрахунків у господарських одиницях тих СПД, що зареєстрували ці розрахункові книжки.

Розрахункова квитанція відокремлюється від розрахункової книжки та видається особі, яка оплачує послугу. Не дозволяється використовувати розрахункові квитанції повторно.

9. Порядок ведення розрахункової книжки, що використовується при розповсюдженні державних лотерей

Розрахункові книжки, що використовуються для реєстрації розрахункових операцій при розповсюдженні державних лотерей, повинні використовуватись на місцях проведення розрахунків розповсюджувачами тих агентів, що зареєстрували ці розрахункові книжки.

Розрахункова квитанція (білет державної лотереї) видається особі, яка оплачує послугу на право взяти участь у розіграші державної лотереї. Не дозволяється використовувати розрахункові квитанції повторно.

Знищення бракованих, зіпсованих та інших білетів державних лотерей, які не підлягають подальшому розповсюдженню, здійснюється відповідно до чинного законодавства. Про завершення розповсюдження окремої лотереї агент повинен письмово повідомити про це орган ДПС, де зареєстровані книги ОРО, та органи ДПС, де книги ОРО взяті на облік, при цьому до повідомлення додається копія акта знищення білетів державної лотереї (якщо таке знищення проводилося).