Смекни!
smekni.com

Земельне право 2 (стр. 2 из 2)

Варіант № 30

1. Охарактеризуйте вимоги щодо використання земель приватно-орендних підприємств.

2. Охарактеризуйте дії Кабінету Міністрів України відповідно Перехідних положень ЗКУ.

3. Охарактеризуйте економічне стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Варіант відповіді на завдання № 16.

Відповідь.

1. Держава забезпечує громадянам і юридичним особам рівні умови захисту прав власності на землю. Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов’язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою і відшкодування завданих збитків.

Захист прав громадян і юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом – визнання прав; відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення прав і запобігання вчинення дій, що порушують права; визначення недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування; визнання угоди недійсною; відшкодування заподіяних збитків.

2. Складаються 4 висновки – це:

- районного відділу земельних ресурсів;

- районної санітарно-епідеміологічної станції;

- районного комітету по охороні навколишнього природного середовища;

- висновок архітектора.

Розглянувши представлений проект відведення земельної ділянки громадянина Купелі М.С. площею 75.4 га для створення СФГ, районний відділ земельних ресурсів погоджує надання земельної ділянки і зобов’язує громадянина Купелю М.С. дотримуватися слідуючих обов’язків:

- використовувати землю лише за призначенням;

- дотримуватися рекомендованої організації території;

- підвищувати родючість грунту;

- зберігати межові знаки.

Розглянувши представлений проект відведення земельної ділянки громадянину Купелі М.С. площею 75.4 га для створення СФГ, районний комітет по охороні навколишнього середовища погоджує надання земельної ділянки гр. Купелі М.С.

Розглянувши проект відведення земельної ділянки гр. Купелі М.С. площею 75.4 га для створення СФГ, санітарно-епідеміологічна станція погоджує надання земельної ділянки гр. Купелі М.С., при умові дотримання вимог техніки безпеки та санітарії.

Розглянувши заяву гр. Купелі М.С., про ведення СФГ площею 75.4 га, районний архітектор погоджує надання земельної ділянки громадянину Купелі М.С. при умові дотримання прав сервітуту і обмеження.

3. Земельної ділянки державної або комунальної власності визначені для продажу суб’єктам підприємницької діяльності під забудову підлягають продажу на конкурентних засадах (земельні торги).

Земельні торги проводяться у формі аукціону або конкурсу.Форма земельного торгу визначається власником земельної ділянки, а також можуть проводитися за рішенням суду. Земельні торги проводяться не раніше 30 днів з моменту опублікування у засобах масової інформації оголошення про земельні торги.

Відчуження земельної ділянки за рішенням суду відбувається у разі:

- звернення громадян про вилучення земельної ділянки, що перебуває у власності громадянина чи фізичної особи, земельні ділянки підлягають продажу на земельних торгах, що проводяться у формі аукціону;

- звернення громадян на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, допускається у випадках, коли у власників таких ділянок відсутнє інше майно на яке може бути звернене стягнення.