Смекни!
smekni.com

Аспекти діяльності міського дитячого кардіоревматологічного центру (стр. 3 из 3)

2. Забезпечити раціональне використання та покращання роботи дитячих кардіоревматологічних ліжок згідно з визначеними кон-тингентами хворих, що підлягають обов’язковій госпіталізації.

3. Вдосконалювати кардіо-хірургічну допомогу дітям:
- забезпечити консультаціями кардіохірурга при підозрі вродженої вади серця та порушення серцевого ритму з перших днів життя;
- забезпечити якісну та вчасну діагностику;
- постійно підвищувати обізнаність лікарів, в т. ч. педіатрів, з питань діагностики, перебігу вроджених вад серця і лікарняної тактики;
- вирішувати питання фінансового забезпечення операцій на серці за допомогою ГУОЗ та вдосконалювати організаційні питання щодо цього.

4. Відкрити відділення «матері і дитини» для санаторного лікування дітей раннього віку та дітей-інвалідів з серцево-судинною патологією в дитячому кардіоревматологічному санаторії «Лісова поляна».

5. Забезпечувати відновлювальне лікування дітей, в т. ч. етапне, в кардіоревматологічному санаторії «Лісова поляна».

6. У зв’язку з черговим циклом підвищення вірулентності стрептококової інфекції та реальної небезпеки спалаху ревматизму, чітко виконувати первинну та вторинну профілактики ревматизму, ефективно виконувати етапність диспансерного нагляду, в т.ч. достатньо використовувати медикаментозні та немедикаментозні засоби медичної реабілітації, сучасні інструментальні, ультразвукові та лабораторні методи діагностики як для діагностики та лікування ревматичних хвороб, так і захворювань неревматичної природи (міокардити, інфекційні ендокардити, дистрофія міокарду, аномалії розвитку хордально-клапаного апарату).

7. Постійно працювати над удосконаленням професійної майстерності лікарів-кардіоревматологів і підвищенням іхньої кваліфікації.

8. Впроваджувати у практику служби сучасних розробок науковців, згідно з планом роботи на 2002 рік.

9. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 17.08.98 р. № 1303, сприяти забезпеченню безкоштовного медикаментозного лікування на амбулаторно-поліклінічному етапі дітей, хворих на ревматизм, ревматоїдний артрит, системний червоний вовчак.