Смекни!
smekni.com

Опис графічного редактора Paint (стр. 2 из 2)

Прямокутні ножиці. Інструмент призначений для вирізання (виділення) прямокутного фрагмента малюнка. Активізують кнопкою Выделение. Цей інструмент дає змогу виділити прямокутний фрагмент малюнка (за принципом побудови прямокутника). Виділений фрагмент оточується прямокутною рамкою. У подальшому цей фрагмент можна редагувати.

Довільні ножиці. Інструмент призначений для вирізання (виділення) довільного за контуром фрагменту малюнка. Активізують кнопкою Выделение произвольной области. Для виділення довільної області слід встановити курсор у будь-яку точку, що лежить на контурі області і при натисненій лівій кнопці миші описати курсором замкнений контур. Відпускання кнопки миші фіксує виділення. Виділена область оточується пунктирним прямокутником, який описано навколо виділеної області.

Для власне побудови малюнка користувач може вибрати необхідний інструмент з панелі інструментів, натиснувши відповідну кнопку. Розглянемо призначення основних інструментів малювання.[1]

2.3.Очищення великої області

Щоб очистити велику область потрібно:

1. В наборі інструментів вибрати Выделение, виділити прямокутну область, або Выделение произвольной области, щоб виділити область будь-якої формы.

2. Виділіть область,яку потрібно очистити.3.

3. Очищена область буде заповнена кольором фону. Щоб змінити колір фону, клацніть потрібний колір на палітрі правою кнопкою.

4. В меню Правка виберіть команду Очистить выделение.

А щоб очищати повністю весь малюнок треба вибрати підменю “Рисунок” потім “Очистить”, або комбінацією клавіш Ctrl+Shift+N. [4]

2.4 Вибір кольору

Для вибору кольору можна використати два способи: По-перше, існує палітра кольорів з 28 кольорами . Для вибору кольору лінії і заливки потрібно клацнути лівою кнопкою миші над потрібним кольором. Для вибору кольори фону клацають правою кнопкою. Основний і фоновий кольори, що Використовуються за умовчанням відображаються в лівому нижньому кутку вікна Paint. По-друге, можна вибрати інструмент “Вибір кольору" і клацнути їм в тому місці екрана, який зафарбований потрібним кольором. Можна також клацати лівою або правою кнопкою миші.

2.5 Інші можливості

1. В редакторі можна виробляти з малюнком все що забажаєте.

Для відображення або повернення частини малюнка використовується функція яка знаходиться в підменю “Рисунок” “Отразить/повернуть” що після активації з’явиться вікно де дозволить поставити перемикач відображення зліва на право чи зверху до низу, та обернути малюнок під певним кутом.

2. Де також є така можливість як розтягнути та нахилити, де також знаходиться в підменю “Рисунок” “Растежениэ и наклон”, а завдяки цій можливості дозволяє здійснити розтягування у відсотках, а нахил у градусах.

3. В під меню “Палитра” “Изменить палитру”, де є кнопка “Опредилить цвет” деможна додати будь який колір із запропонованих кольорів та відтінків.[3]

2.6 Можливості підменю “Справка”

Де до будь якої програми Windows можна викликати допомогу натиснувши клавішу F1 або в підменю “Справка” де з’являється довідка про програму. Так само і викликається довідка для Paint, натиснувши клавішу F1.

Є також продивитися версію та авторів програми зайшовши в підменю “Справка” “О программе Paint

2.7 Збереження малюнка у файл

Для збереження малюнка в файлі використовується підміню “Файл". У ньому є дві команди - “Зберегти" і Зберегти як". Команда “Зберегти" зберігає малюнок в файлі з раніше заданою назвою. Команда “Зберегти як" зберігає малюнок в файлі під новою назвою. Якщо зберігають щойно створений малюнок в перший раз, то комп'ютер для обох команд попросить вказати назву.

2.8 Завершення роботи з редактором “Paint”

Для закінчення роботи з Paint можна використати пункти меню , і далі .І на цьому робота з редактором Paint завершиться.

Висновок

Отже, Paint – це графічний редактор, який використовується для зручності виконання завдань, що безпосередньо пов’язані зі створенням малюнку чи будь-якої схеми, що виконується за допомогою графічного редактора. Де створені малюнки можна виводити на друк, та використовувати замість фону робочого столу.

Так що вчіться вивчайте та працюйте.

Список використаної літератури

1. Довідка “Paint”

2. Руденко В.Д., Макарчик О.М., Патланжоглу М.О. Практичний курс інформатики. – К.: Фенікс 2000

3. Наєнко Г.В., Волобуєва Т.Б. Курс Пользователя ПК. – Донецк. Поник, 1997

4. Фойє С. Введение в Windows 3/0/ - СПб.: Грифтон, 1992.