Смекни!
smekni.com

Пакет Coreldraw (стр. 7 из 7)

Версія 4.0 привнесла в потокове заливання нові характеристики. Найбільш значимої стала можливість виконувати перехід від одного кольору до іншого, а потім до третього, четвертому, п'ятому і т.д. у межах одного потоку. Ця можливість зробила Fountain Fill набагато могутніше, але і більш небезпечної.

Зараз ми поговоримо про тім, коли застосовувати потокове заливання, а коли немає.

Щоб виконати потокове заливання.

1. Намалюйте прямокутник.

2. Відкрийте діалогове вікно Fountain Fill. Це можна зробити через функціональне меню інструмента Fill (третя піктограма ліворуч у верхньому раду) чи клацнувши мишкою в Fill roll-up спершу на другій кнопці у верхньому ряді, а потім на кнопці Edit, чи через гарячу клавішу F11.

3. У діалоговому вікні натисніть ОК, а в roll-up — Apply.

д) Системи кольоровості в Corel Draw.

Можливості системи СМУК

Ця система є найбільш популярної серед користувачів. Повна палітра квітів може бути створена змішуванням чотирьох базових квітів: Cyan, Magenta, Yellow,Black, — у різних процентних частках. (Чорний колір позначений літероюДО, щоб уникнути плутанини між blue і black, крім того, blue — не базовий колір, а суміш cyan і magenta).

Модель СМУК — це зручності, описані в наступних розділах.

Точність. Якщо вам відомо точний процентний уміст базових квітів у потрібному кольорі, уведіть ці параметри у відповідних полях. Не витрачайте час, використовуючи стрілки, якими оснащений кожен колірний блок, щоб задати параметри йдіть по наступному шляху.

1. Двічі клацніть мишкою в поле Cyan.

2. Уведіть параметр (із клавіатури).

3. Натисніть Tab, щоб перейти в поле Magenta,

4. Установите параметр і через Tab перейдіть далі,

5. Пройшовши по всім квітам, натисніть ОК.

Гнучкість. Для того, щоб підібрати потрібний колір, ви можете використовувати одну з трьох альтернатив, пропонованих діалоговим вікном Uniform Fill. У лівому верхньому куті представлена графічна схема активного завдання кольору, у нижньому левом розташована палітра квітів, а в нижньому правом — Mixing Area (зона змішування, нове в Corel Draw), Любою з блоків дає можливість переглянути всю палітру квітів. Поле в центрі діалогова вікна показує поточний колір об'єкта і новий колір (обраний чи змішаний).

На осях трьохкоординатного графіка представлені кольори — cyan, magenta і yellow. Для того, щоб змінити процентну частку одного з квітів, досить відбуксирувати кут прямокутника, що задає, уздовж відповідної осі. Слайд-смуга поруч із графіком відповідає за місткість чорного кольору в заливання.

Як видно Draw дозволяє привласнювати квітам власні імена. Ви можете задати кольору технічне ім'я (наприклад, "4Magenta/85Yellow") чи ім'я опиуючого характеру ("Background for Text" (тло тексту)). Яким би це ім'я не було, воно завжди буде висвічувється в рядку стану, коли обраний об'єкт має цей колір.

Сірі тони. Любою сірий тон може бути встановлений шляхом завдання концентрації чорного кольору (0%-Black-100%) і установки інших квітів 0%.

Одержання чорно-білого зображення — це задача не з простих. Якщо ви хочете одержати контрастний об'єкт, необхідно знати небагато більше про роботу PostScript друкованих пристроїв. Коли ви передаєте свою роботу лазерному принтеру з щільністю 300 dpi, іншому друкованому чи пристрою переносите на плівку фільму, вам необхідно знати, як сказати Draw, що потрібно робити з усіма цими крапками.

RGB і HSB (Red/Green/Blue і Hue/Saturation/Brightness)

Ці дві моделі використовують припущення, що будь-який колір може бути отриманий з комбінації червоного, зеленого і блакитного (RGB) чи через сполучення кольору, насиченості і яскравості (HSB). Моделі RGB і HSB менш точні, ніж CMYK, але оскільки DRAW конвертує всі кольори в систему CMYK,— зручніше відразу починати працювати з нею.

Заключна частина.

В дані роботі був розглянутий прогамний пакет для створення графічних зображень CorelDraw. Цей пакет являє собою досить потужню систему для створення і редагування складних графічних обєктів як в векторні так і растрові графіці.

Існує досить велика кількість версій цього програмного пакету але основною і найбільшою є версія CorelDraw 9.0.

На даний час основною платформою для використання системи є платформи Мас і Рс а також операційні системи MacOS, Windows3.1, Windows95, Windows98, WindowsNT а також з деякого часу компанія корел почала активне впровадження пакету на базу операційної системи Linux.

Розвиток маркетингової політики відносно цього пакету в нашій країні носить дуже велике значення, так як цей пакет являє собою дуже хорошу систему яку можна застосовувати вбагатьох галузях таких як видавництво,Internet і багатьох інших.

Також дуже велику увагу до продукту CorelDraw приділяють не тільки фахівці з галузі Web дизайну і Web розробки а фахівці з поліграфії і користувачі які серйозно займаються професіональною графікою.

Стрімкий розвиток Web визначає напрямок розробок графічних програмних пакетів. Вони здобувають властивості, що дозволяють комп'ютерним художникам і дизайнерам України створювати твору мистецтва для світу Web.

Для чого б не призначалася фотографія - для презентації, рекламного чи проспекту Web-сторінки - по шляху туди, їй, швидше за все, не уникнути знайомства з фоторедактором. Може бути, її прийдеться відретушувати, а можливо, і додати оригінальний спецефект, наприклад розтягти Фольксваген так, щоб він став схожий на лімузин. До останнього часу для цього було потрібно або дороге, потребуюче від користувача спеціальної підготовки програмне забезпечення для редагування растрових і векторних зображень, таке як CoreDraw.

По-моєму, малювати в CorelDraw -суцільне задоволення. Усі стало простіше і швидше завдяки покроковим майстрам, навчальним матеріалам і інтерактивній Довідковій системі. Наприклад новий майстер шаблонів Template Wizard, майстер текстур Texture Wizard, що ввійшов до складу утиліти Corel Texture, і майстер сцен Scene Wizard з модуля CorelDream. Усе це прекрасні засоби, що дозволяють новачку відразу включитися в роботу. Пакету Canvas бракує реалізованої в CorelDraw системи майстрів і простоти використання пакета в цілому. Іншими словами, для створення настільки ж професійної графіки в Canvas вам буде потрібно більше чи часу художнього таланта.

Всі ці достойні можливості CorelDraw сприяють його втіленню для використання в Україні.

Висновок: В дані роботі був розглянутий програмний пакет CorelDraw фірми Corel. Були розглянуті основні напрябки роботи пакета в області створення графічних об’єктів.Дана робота допомогла мені добре осфоїти даний програмний пакет, що дозволить мені на практиці застосовувати можливості пакету CorelDraw а також дасть можливість застосовувати на практиці додаткові модулі програмного пакету CorelDraw для створення тривимірних об’єктів а також об’єктів в растрові графіці.Я зрозуміла основні принципи і суть інтерфейсу програмного пакету, що дозволить мені вільно використовувати його можливості для побудови різних графічних об’єктів.

На мою думку основна складність в вивченні даного програмного продукту полягає у великому об’ємі матеріалу для освоєння і великої кількості термінів які використовуються для фільтрів і спецефектів пакета.

Даний пакет являється одним з найсучасніших, і найбільших пакетів для роботи з графікою що зумовлює його вивчення для набування професійних якостей роботи ф цій галузі.


ЛІТЕРАТУРА

1) Сергей Пономаренко «СorelDraw 9» Новый уровень технологии создания векторных изображений Санкт-Петербург – 1999.

2) Дмитрий Миронов Санкт-Петербург. «СorelDraw» Москва-Харьков-Минск Учебный курс 1999.

3) А.М.Тайц «Самоучитель СorelDraw» А.А.Тайц «Решение любых задач графического дизайна» Москва-Питер-Киев 1998.

4) Михаил Бурлаков «СorelDraw для пользователя» Киев-Москва 1999.

5) Ф.Кобури «СorelDraw 8» П.Маккормик Официальное руководство для Win95/98/NTи Mас» Санкт-Петербург 1999.

6) Рик Олтман «СorelDraw 8» 4-е издание Полное руководство. Москва «Эитрон» 1999

7) Михаил Петров «СorelDraw 8» Станислав Попов Руководство пользователя с примерами и упражнениями Москва 2000.

8) Стив Бэйн «Использование СorelDraw 8» специальное издание Москва-Санкт-Петербург-Киев.