Смекни!
smekni.com

Пакет Coreldraw (стр. 1 из 7)

Курсова робота з інформатики

Пакет CorelDRAW


Вступ.................................................................................................................

Вступна частина..............................................................................................

Основна частина

1.Основні засоби пакету CorelDraw…................................................

2.Інтерфейс програмного пакету CorelDraw......................................

3. Робота з пакетом CorelDraw

a) Работа с обєктами…………………………………………….

б) Використання вузлів………………………………………….

в) Основні функції для роботи з пакетом...................................

г)Заливка в Corel Draw.................................................................

д) Системи кольорів в Corel Draw...............................................

Заключна частина............................................................................................

Висновок……………………………………………………………………...

Література……................................................................................................

Вступ.

Широкий спектр сучасних засобів обчислювальної техніки від керуючих мікро – ЕОМ та персональних комп’ютерів до багатомасштабних інформаційно-обчислювальних мереж, необхідність їх ефективного використання для рішення науково-технічних, проектних, економічних і керуючих задач вимагають високих вимог до комп’ютерної грамотності наукових і інженерно-технічних працівників, які не є по освіті спеціалістами безпосередньо в області ЕОМ.

Для нашої держави, також і для закордонних держав, характерна тенденція, визначаючи степінь використання потенціальних можливостей сучасної обчислювальної техніки – суттєва різність у темпах росту обчислювальних потужностей ЕОМ і в готовності користувачів ефективно втілити їх для рішення прикладних задач.

Раціональне і уміле використання широких можливостей ЕОМ – важлива проблема сучасного етапу розвитку людства, актуальність якої росту по мірі збільшення парку машин і вдосконалення їх технічного і програмного оснащення. Ефективний шлях рішення вказаної проблеми складається в глибокому освоєні і широкому використані на практиці методів алгоритмічного описання задач і їх програмування на основі стандартних мовних засобів – мов програмування високого рівня.З застосуванням цих засобів було написано безліч програмних продуктів.

Чим є CorelDRAW? – CorelDRAW, програма що дозволяє працювати з рафінованими кривими й об'єктами для створення точних художніх ефектів? Чи могутній типографський засіб для створення девізів і іншої роботи з текстом? Чи об'єднання декількох програм, кожна з який дозволяє працювати в окремому секторі графічної індустрії? Чи CorelDRAW тільки інструмент для написання книги авторських фантазій?

Факт, що CorelDRAW — усе це разом узяте, що підкреслює його значимість для комп'ютерного художнього співтовариства. Так чи інакше, пакет програм, що складають CorelDRAW, допомагає в створенні сучасної графіки. CorelDRAW є інструментом, з яким ви можете створити:

повнокольрові ілюстрації;

складні креслення;

девізи;

чудові заголовки;

багатослівні і складні текстові документи;

фотореалістичні зображення;

сюрреалістичні зображення;

графіки, малюнки і піктограми;

слайди для презентацій;

анімацію;

кінокліпи і їхнє озвучування;

бібліотеки зображень;

зображення високої якості з оригіналу з низьким ступенем дозволу.

CorelDRAW – це DRAW, VENTURA, PHOTO-PAINT, CHART, SHOW, MOVE, MOSAIC, TRACE. З різним ступенем деталізації в дипломі описані всі ці програми

Вступна частина.

У сучасному світі електронні зображення оточують нас на кожнім кроці. Завдяки росту популярності цифрових фотоапаратів, настільних сканерів і Internet, сьогодні простіше, ніж коли-небудь,, зняти, відсканувати, завантажити і зберегти растрове зображення на твердому диску. Отже, ви «піймали» картинку чи Знаєте ви, що робити з нею далі?

Для чого б не призначалася фотографія - для презентації, рекламного чи проспекту Web-сторінки - по шляху туди, їй, швидше за все, не уникнути знайомства з фоторедактором. Може бути, її прийдеться відретушувати, а можливо, і додати оригінальний спецефект, наприклад розтягти Фольксваген так, щоб він став схожий на лімузин. До останнього часу для цього було потрібно або дороге, потребуюче від користувача спеціальної підготовки програмне забезпечення для редагування растрових зображень, таке як CoreDraw або Adobe Photoshop, або професіонал, що виконав би за вас усю роботу.

Сучасні дешеві програми редагування фотографій у корені змінили ситуацію. Збулися мрії користувачів зі сфери бізнесу і всіх інших, у кого бракувало часу, чи грошей терпіння для освоєння великого складного пакета. За допомогою нових програм аматор зможе редагувати зображення не гірше професіонала. У президента компанії на фотографії вийшли червоні очі? Клацніть на кнопці - і усі в порядку. Хочете створити чи колаж оформити презентацію з застосуванням карколомних спецефектів? Немає нічого простіше.

Серія графічних продуктів Corel завоювала дуже велику прихильність серед користувачів компютерної техніки.Основним програмним продуктом Corel являється пакет програм Corel Draw. На даний година новою версією програми вважається версія Corel Draw 9, ця версія дає можливість відчути і побачити усі програмні засоби які використала компанія Corel для максимального поліпшення свого програмного пакету в порівнянні з іншими компаніями наприклад такими як Deneba Canvas з своїм пакетом Canvas5.0.3, ці пакети дозволяють тісно співпрацювати з розробками Web.

Стрімкий розвиток Web визначає напрямок розробок графічних програмних пакетів. Вони здобувають властивості, що дозволяють комп'ютерним художникам і дизайнерам України створювати твору мистецтва для світу Web.

Обоє цих пакета - CorelDraw 8 і Canvas 5.0.3 - забезпечують можливість створення утримуючої гіперпосилання графіки (наприклад, карт зображень (image map) з «чуттєвими областями» (hot spot) на Web-сторінках). Новий засіб URL Attachment у Canvas дозволяє декількома щигликами миші створити посилання на будь-який елемент - векторний об'єкт, текст, фотографію. Розроблювачі CorelDraw пішли ще далі. Нова панель інструментів Internet Objects у цьому пакеті дозволяє вставляти в Web-зображення кнопки, перемикачі, меню та інші елементи зі стандартного набору.

І Canvas, і CorelDraw забезпечують можливість зберігати результати роботи в графічних форматах, широко розповсюджених у Web, - GIF і JPEG. CorelDraw крім цього дозволяє також створювати і готові до використання HTML-файли.

І CorelDraw, і Canvas пропонують багатий асортимент графічних можливостей, у тому числі редагування векторної і растрової графіки, а також цілий вагон ілюстрацій. Усе це додає обом пакетам універсальність. Їх можна використовувати в будь-якій області - від звичайного технічного креслення до створення строкатих фотоколажів. Однак у кожного пакета своя манера пригощати користувача графічними делікатесами: у Canvas усе убудовано в один додаток, що додатково сервіровано комплектом основних інструментів для верстки, a CorelDraw являє собою графічний набір, до складу якого входять ілюстрації, редактор фотографій і додатка для роботи з тривимірною графікою, а також утиліти для сканування, трасування і створення текстур.

у ньому з'явився новий засіб Workspace (робоча область), що дозволяє набудовувати інтерфейс для кожного проекту окремо, що значно заощаджує час тим, хто регулярно користається пакетом.

По-моєму, малювати в CorelDraw -суцільне задоволення. Усі стало простіше і швидше завдяки покроковим майстрам, навчальним матеріалам і інтерактивній Довідковій системі. Наприклад новий майстер шаблонів Template Wizard, майстер текстур Texture Wizard, що ввійшов до складу утиліти Corel Texture, і майстер сцен Scene Wizard з модуля CorelDream. Усе це прекрасні засоби, що дозволяють новачку відразу включитися в роботу. Пакету Canvas бракує реалізованої в CorelDraw системи майстрів і простоти використання пакета в цілому. Іншими словами, для створення настільки ж професійної графіки в Canvas вам буде потрібно більше чи часу художнього таланта.

Тим, кому не потрібні усі функції CorelDraw, чи тим, хто воліє вивчити один пакет замість декількох окремих модулів, Canvas прийдеться по душі. Однак CorelDraw 8, нехай і більш дорогою, але постачений більш простим і багатофункціональним інструментарієм, у тому числі і різноманітному асортименті графічних функцій для Wеb, коштує в пантеоні графічного програмного забезпечення вище, ніж Canvas і багато інших пакетів.

Також дуже велику увагу до продукту CorelDraw приділяють не тільки фахівці з галузі Web дизайну і Web розробки а фахівці з поліграфії і користувачі які серйозно займаються професіональною графікою.

Сам пакет CorelDraw з самого початку був створений спеціально для обробки векторної графіки, для типографського видавництва для художнього оформлення сторінок журналів і газет, CorelDraw з самого початку був пакетом художника.

З часом CorelDraw, розростався до нього додавалися нові модулі і на даний час він являє собою програмний пакет який може працювати з векторною і растровою графікою, може допомогти у створенні Web сторінки та анімованої презентації, з допомогою додаткового модуля ми миожемо створити малюнки з елементами тривимірної графіки.

Всі ці достойні можливості CorelDraw сприяють його втіленню для використання в Україні.

У нас в країні все більше починають застосовуватись комп’ютери на базі платформ Мас. Комп’ютери на базі платформи Мас вже стали стандартом на заході для використання в видавничій сфері, і програмний пакет CorelDraw спеціально оптимізований для використання на цих, досить потужних платформах, також знаходить широку сферу для застосування у видавництвничих виданнях у нашої країни.

Таож розповсюдженню програмного пакету CorelDraw сприяє його доступний початківцю інтерфейс, але оволодіти усіма можливостями пакету може людина яка постійно з ним працює і є фахівцем у ці галузі.

Основна частина.

1.Основні засоби пакету Corel Draw.

Програми першої категорії (графіка заснована на кривих) називаються векторно програмами, що малюють, і створюють векторне зображення. Основна програма Corel Draw — DRAW — є векторно програмою, що малює. Коли створюється коло по принципах креслення, програма знає, що це коло з х- і у-координатами, радіусом, центром, зовнішньою границею і кольором внутрішнього тла. Ви легко можете змінити форму, розмір і колір кола не порушуючи його суті — програма по колишньому знає, що це коло.