Смекни!
smekni.com

Звіти довільної форми (стр. 2 из 2)

!П01=?(П02 < П01 &bsol; П02 &bsol; П01) - показник П01 розраховується як мінімум з показників П01 і П02 (амортизація не може бути більшою залишкової вартості).

!ЕСЛИ СН&.1>0 И П01>0 - виконується перевірка: якщо для субконто не встановлена норма амортизації або нарахований знос дорівнює нулю, проводка не формується.

3,30.11.93,20,,02,,[П01 ],Знос:[СН& ],,[СВК& ] - дана стрічка включається в формований текст звіту, і являє собою проводку в форматі файла переносу операцій. Стрічка містить:

· 3 - номер робочого місця, яким "помічаються" згенеровані проводки.

· 30.11.93 - дата формованої проводки /остання дата місяця, за який нараховується амортизація/.

· 20,,02,, - кореспонденція рахунків в проводці /субрахунки пропускаються/.

· [П01 ] - сума проводки.

· Знос:[СН& ] - текст проводки.

· ,, - субконто дебета проводки пропускається.

· [СВК& ] - номер виду субконто і номер субконто.

!КОНЕЦЕСЛИ - кінець умовного оператора.

!СЛЕДУЮЩЕЕ СУБКОНТО - перехід до обробки слідуючого субконто. Всі дії після команди !ВЫБРАТЬ СУБКОНТО повторюються до закінчення списка субконто даного виду.

Тоді для розрахунку амортизації слід буде створити новий звіт з вказаним вище змістом, як це описано в п.9.3. Застосовувати його треба буде наступним чином.

1. Перед виконанням звіту слід, при необхідності, виправити його текст, вказавши в першій стрічці номер місяця, за який нараховується амортизація, а в сьомій - дату створюваних проводок.

2. Виконайте звіт. При цьому проводки в текстовому вигляді потрапляють в файл OUT.TXT.

3. Ввійдіть в режим "Зберегти в архіві" групи "Сервіс" головного меню, добавте в список стрічку з описом "Нарахування амортизації" і іменем файла BMPTRANS.TXT, якщо такої стрічки ще немає. Після цього встановіть курсор на дану стрічку і натисніть Enter. При цьому файл OUT.TXT переписується в файл BMPTRANS.TXT.

4. Ввійдіть в режим "Перенесення операцій" групи "Операції" головного меню, очистіть в виведеному на екран запиті поле з вказанням диска і директорії /щоб при завантаженні використовувалася біжуча директорія/, встановіть режим завантаження з текстового файла (TXT) і виконайте пункт меню "Завантажити". Згенеровані проводки будуть поміщені в журнал операцій.

Якщо список субконто "Основні засоби" має більше одного рівня, перед виконанням звіту слід встановити параметр "Включати підпорядковані субконто" в режимі "Параметри". На момент виконання звіту повинен бути виконаний основний розрахунок за квартал, в який входить місяць, по якому нараховується знос.

Зауваження.

Більш зручно при нарахуванні амортизації і в інших ситуаціях, коли потрібна автоматична генерація проводок, використовувати режим "Документи і розрахунки" (див.розд.6).