Смекни!
smekni.com

Посібник користувача системи електронного подання заявок Укрпатенту (стр. 7 из 7)

Щоб завантажити сформований бланк заяви, натисніть гіперпосилання “Завантажити сформований бланк заяви... ” у вікні попереднього перегляду заявки.

Після чого, з’явиться вікно збереження файлу, в якому необхідно натиснути на кнопку “Сохранить”.

Вказати де саме на жорсткому диску зберегти бланк заяви.

Накладання електронного цифрового підпису під сформованим бланком заяви, шифрування бланку заяви

Для накладання електронного цифрового підпису під бланком заяви необхідно завантажити його на свій комп’ютер (дивись розділ “Завантаження сформованого бланку заяви”). Після цього, використовуючи спеціальні програмні засоби накладання електронного цифрового підпису “IIT Користувач ЦСК-1”, необхідно підписати за зашифрувати (дивись розділ “Накладання електронного цифрового підпису під матеріалами заявки, шифрування матеріалів заявки”) файл бланку заяви.

Прикріплення до заявки підписаного та зашифрованого бланку заяви

Після того, як файл бланку заяви підписано та зашифровано (дивись розділ “Накладання електронного цифрового підпису під сформованим бланком заяви, шифрування бланку заяви”), необхідно прикріпити до заявки підписаний та зашифрований файл бланку заяви (розширення файлу p7e).

Для цього на сторінці попереднього перегляду матеріалів заявки натискаємо кнопку “Обзор”.

Вибираємо місцезнаходження на жорсткому диску підписаного та зашифрованого файлу бланка заяви (розширення файлу p7e).

Натискаємо “Открыть”.

Далі натискаємо “Прикріпити”.

Після натискання кнопки, починається пересилка файлу на сервер електронного подання Укрпатенту. Це може зайняти декілька хвилин. На сервері відбувається перевірка електронного цифрового підпису та розшифрування бланку заяви. Якщо пересилка відбулася без помилок, з’явиться повідомлення про успішне отримання бланку заяви та кнопка реєстрації заявки стане активною.

Реєстрація заявки

Реєстрація заявки – це операція отримання заявкою номеру, дати одержання та вхідного номеру. Операція реєстрації має властивість незворотності, тобто якщо заявка зареєстрована, її не можна видалити або відкликати.

Щоб зареєструвати заявку, необхідно на сторінці попереднього перегляду матеріалів заявки натиснути на кнопку “Зареєструвати заявку”. Якщо ця кнопка не активна, це означає, що бланк заяви не підписано та не прикріплено до заявки (дивись розділи “Завантаження сформованого бланку заяви”, “Накладання електронного цифрового підпису під сформованим бланком заяви, шифрування бланку заяви” та “Прикріплення до заявки підписаного та зашифрованого бланку заяви”).

Реєстрація заявки може вважатися успішною, якщо Ви отримаєте розписку про одержання електронної заявки, в якій зазначається номер заявки, дата одержання заявки, вхідний номер та деякі бібліографічні дані.

Розписка про одержання електронної заявки на винахід має такий вигляд.

Розписка про одержання електронної заявки на корисну модель має такий вигляд.

Розписка про одержання електронної заявки на знак для товарів і послуг має такий вигляд.

Увага! Перед реєстрацією, необхідно щоб для Internet Explorer були дозволені спливаючі вікна (дивись розділ “Вимоги до програмного забезпечення заявника”).

Перегляд поданих заявок на об’єкти промислової власності

Подані заявки можна переглядати в режимі скороченого надання бібліографічних даних та в режимі детального перегляду бібліографічних даних.

Перегляд заявок на знаки для товарів і послуг в режимі скороченого надання бібліографічних даних.

Натискаючи на зображення

напроти відповідної заявки, можна отримати детальні відомості щодо заявки.

Детальні відомості включають в себе відомості щодо матеріалів заявки та розписки про отримання заявки.

Крім цього, у вікні детального перегляду можна отримати відомості щодо стану діловодства за заявкою.

Завантаження шаблону заявки

Шаблон – це файл бланку заяви, який заявник може завантажити на свій комп’ютер, щоб використовувати його для автоматичного заповнення електронного бланку заяви під час формування нової заявки. Наприклад, заявник подав заявку на винахід, в заявці зазначені певні заявники, винахідники. Для того, щоб під час формування нової заявки на винахід, не треба було вводити відомості про заявників, винахідників тощо, можна завантажити шаблон на основі відомостей із цієї вже поданої заявки та заповнити бланк нової заявки даними з шаблону.

Завантаження шаблону доступне у вікні детального перегляду відомостей щодо заявки (дивись розділ “Перегляд поданих заявок на об’єкти промислової власності”). Для завантаження шаблону натисніть на відповідне гіперпосилання та збережіть файл на своєму комп’ютері.

Щоб використати бібліографічні дані з шаблону, під час формування нової заявки за допомогою форми прикріпіть шаблон до заявки (дивись розділ “Заповнення полів електронного бланку заяви за допомогою шаблону”).

Вихід із системи електронного подання заявок

Для того, щоб вийти з системи необхідно у вікні перегляду поданих заявок, натиснути гіперпосилання “Вийти”.

Після цього, користувач потрапляє до головної сторінки системи електронного подання.