Смекни!
smekni.com

Екологія процесів обміну в організмі людини, обмін речовин при забрудненні повітря (стр. 4 из 4)

Кількість що виділяються в атмосферуавтомобілямизабруднюючих речовин визначаєтьсямасовим викидом газіві складом газів, що відходять [5].

Стимулом до скорочення обсягів передбачається зацікавленість у скороченні витрати палива (велика стаття витрат у автомобільному транспорті):

- Колосальний вплив на кількість викидів (не рахуючи спалювання палива і часу) грає організація рухуавтомобілів у місті (значна частина викидів відбувається в пробках і на світлофорах). При вдалій організації можливе застосування менш потужних двигунів, при невисоких (економічних) проміжних швидкостях [6].

- Істотно знизити вміст вуглеводнів у відходять газах, більш ніж в 2 рази, можливо застосуванням в якості паливапопутних нафтових (пропан,бутан), абоприродногогазу, при тому, що головний недолік природного газу – низький запас ходу, для міста не настільки значущий.

- Крім складу палива, на токсичність впливає стан та налаштування двигуна(особливо дизельного — викиди сажі можуть збільшуватися до 20 разів і карбюраторного — до 1,5-2 разів змінюються викиди оксидів азоту) [6].

- Значно знизити викиди (знижено витрату палива) в сучасних конструкціяхдвигунів з інжекторним живленнямстабільної збідненої сумішшю неетильованого бензину з установкою каталізатора,газових двигунах, агрегатах з нагнітачами і охолоджувачами повітря, застосуваннямгібридного приводу. Однак подібні конструкції сильно здорожують автомобілі.

- Випробуванняпоказали, що ефективний спосіб зниження викидів оксидів азоту (до 90%) і в цілому токсичних газів - уприскування в камеру згоряння води.

Вважається, що поширення подібних норм на райони з нормальною екологічною обстановкою може створювати зайві витрати [5, 6].


Перелік використаної літератури

1. Електронний ресурс: http://badis.narod.ru/home/nauka/fiziologya/fizov_stm.html

2. Електронний ресурс: http://fiziologiya.narod.ru/energy.html

3. В.М. Покровского, Г.Ф. Коротько. Физиология человека.

4. Електронний ресурс: http://school.xvatit.com/index.php?title=Тепловий_стан_тіл._Температура_тіла._Вимірювання_температури._Внутрішня_енергія_та_способи_її_зміни._Теплообмін._Види_теплопередачі

5. Електронний ресурс: http://uk.wikipedia.org/wiki/Вихлопні_гази

6. Електронний ресурс:http://www.npblog.com.ua/index.php/ekologiya/fotohimichnij-smog.html