Смекни!
smekni.com

Сучасні засоби тестування і діагностики локальних обчислювальних мереж Тестове вимірювальне (стр. 3 из 3)

Планування й моделювання бездротових мереж Wireless LAN 802.11 a/b/g

За допомогою програмного забезпечення ІnterpretAіr WLAN Survey (іntaіr-lap) можна моделювати роботу будь-якого бездротового встаткування до його фактичної установки. Для цього досить визначити характеристики об'єкта й увести їх у програму, такі як матеріал, з яких виготовлені стіни, потужність крапок доступу, тип антени. За допомогою моделі можна буде оцінити й із продуктивність мережі або спланувати витрати на її розширення до закупівлі й установки нового обладнання

Перевірка продуктивності WLAN і створення звітів

Будь-які зміни на об'єкті можуть позначитися на продуктивності й характеристиках радіосигналу. Програмне забезпечення ІnterpretAіr WLAN Survey (іntaіr-lap) дозволяє автоматично створювати всеосяжні звіти карт покриття, які можуть бути використані в послеующем для аналізу й порівняння, і відповісти на наступні питання: Яка зона покриття бездротової мережі? Чи відбулися які-небудь зміни з моменту інсталяції мережі? Соответсвует чи поточна продуктивність мережі проектної?

Звіти доступні через Вэб-обозреватель , створюються у форматі HTML.

Оцінка стану радіомережі

ІnterpretAіr дозволяє при аналізі зон покриття бездротової мережі відобразити на одній карті одночасно кілька вимірюваних параметрів, істотно спрощуючи аналіз і ухвалення правильного рішення для забезпечення необхідної ефективності роботи встаткування й мережі в цілому. Визначає основні характеристики продуктивності мережі, такі як, рівень сигналу, відношення сигнал-шум, і перекриття зон різних крапок доступу. рограмма дозволяє створити трохи різних профайлов, за допомогою яких можна візуально оцінити соответсвие й здатність підтримки мережею сучасних бездротових технологій, таких як передача голосу (Wіreless Voіce over ІP) або Vіdeo по бездротових мережах. ІnterpretAіr надає можливість накласти зону покриття мережі на план об'єкта, що дозволяє зрозуміти в яких місцях продуктивність мережі не соответсвует пропонованим вимогам якості обслуговування.


ВИСНОВКИ

Виконано огляд пропонованих компанією Fluke Networks сучасних топових апаратних і програмних засобів для побудови, розробки, діагностики й тестування локальних обчислювальних мереж. Наведено особливості конкретних моделей, області їхнього застосування й технічні характеристики й можливості по застосуванню.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. http://rnd-group.ru/products/flukenetworks/infonetworks/monitorportable/

2. http://adp.1gb.ru/KATALOG/FLUKE/

3. http://www.icsbaltica.ru/flukenetworks/index.php

4. http://www.landata.ru/way/199542.html

5. http://www.datatelecom.ru/equipment/manufactured/fluke_network.html

6. http://www.katharsis.ru/main.asp?type=Fluke