Смекни!
smekni.com

Основні напрямки використання інформаційних технологій (стр. 3 из 3)

ВИСНОВОК

Сьогодні комп'ютери стають неодмінним атрибутом нашого життя, інформаційні технології створюють нові можливості отримання людиною знань.

Актуальність використання ІТ в навчанні хімії обумовлено тим, що в комп'ютерних технологіях закладені невичерпні можливості для навчання учнів на якісно новому рівні. Вони надають широкі можливості для розвитку особи учнів і реалізації їх здібностей.Використання анімації і звукового супроводу в повчальних програмах впливають на декілька каналів сприйняття навчаного (аудіальний, кинестетічеській, візуальний), що дозволяє при навчанні враховувати особливості кожного учня.

Комп'ютерні технології істотно підсилюють мотивацію вивчення хімії, підвищують рівень індивідуалізації навчання, інтенсифіцуруют процес навчання і т.д.

Введення профільного навчання диктує перехід на варіатівниє освітні програми, індивідуалізацію і диференціацію освіти. У зв'язку з цим викладання хімії в класах різного профілю розрізняється не тільки по глибині викладу, але і вимагає використання новітніх технологій навчання.


Література

1. Бабанський Ю.К. Оптимізація навчально-виховного процесу. – М., 1982.

2. Використання концепції оптимізації в навчально-виховному процесі з хімії. – Івано-Франківськ, 1984.

3. Малахоткина И.Е. – Інформаційні технології у викладанні природничонаукових дисциплін, МОУСОШ №3 р.

4. Безрукова Н.П., Сиромятников А.А., Безруков А.А. і ін. "Можливості використання сучасних інформаційних технологій у викладанні тим "Хімічний зв'язок" і "Виробництво чавуна і стали" шкільного курсу хімії", Матеріали VIII Межд.конф.-виставки "Інформаційні технології в утворенні", Москва, 1998р., с.18-19.

5. Безруков Р.А., Тищенко Н.В., Безрукова Н.П. "Oprosnik-2" - програма-оболонка для створення комп'ютерних тестів по хімії", Тези Всеросс. науч. конф. "Молодь і хімія", Красноярськ, 1998 р., с.140-141.

6. Безрукова Н.П., Изместьева Н.Д., Реди Е.В. "Організація вивчення теми "Хімічний зв'язок" з використанням комп'ютерних технологій у 8 і 11 класах", Матеріали Менделеевских читань, Тобольськ, 1999р., с.23-24.

7. Безрукова Н.П., Козлова Л.Я., Изместьева Н.Д.,Комп'ютерні технології у викладанні хімії в школі.

8. Селевко Г.К.Сучасні освітні технології.-М: Народне утворення, 1998р.-255с.

9. Роберт И.Сучасні інформаційні технології в утворенні: дидактичні проблеми; перспективи використання.- М: Школ-Пресс, 1994.-205с.

10. Непогодьева А.А. Застосування комп'ютерних моделей і інформаційних технологій у процесі навчання хімії, Васьковская середня школа.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

Обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників

Докурсове завдання

на тему:

Використання прогресивних педагогічних технологій у підвищенні ефективності уроків і результативності навчання”

виконала :

слухач курсів для вчителів

хімії

Івано-Франківськ

-2005-