Смекни!
smekni.com

Bluetooth принципи побудови і функціонування (стр. 5 из 5)

Для розробки пристроїв на основі модуля ROK 101 007 необхідно використовувати налагоджувальний (EBDK) і стартовий (EBSK) набори, що діють за принципом plug&play.

У Росії до технології Bluetooth виявляється величезний інтерес. Найбільш перспективними є ті області промисловості і народного господарства, де потрібний збір і обробка великої кількості одночасно вимірюваних параметрів, наприклад, нафтопромисли, металургійні заводи, житлово-комунальне господарство і так далі.

Додаткову інформацію можна отримати в Технічно-консультаційному центрі "Ерікссон".

Офіційним дистриб'ютором продукції ERICSSON Microelectronics в Росії є фірма "Петроїнтрейд".

Перспективи bluetooth

Технологія Bluetooth вже упевнено розглядується багатьма розробниками як партнерська технологія універсального радіозв'язку для локальних мереж. Bluetooth вже активно діє на світовому ринку нових технологій як каталізатор лави інших дуже важливих і перспективних мережевих ініціатив. Технологія Bluetooth вже висунута разом з Jini на премію 1999 р. за кращу технологічну інновацію (щорічні премії журналу Discover).

У найближчий рік пристрою Bluetooth вбудовуватимуться в 80% стільникових телефонів. Зараз вже з'явилися передавачі, що підключаються через РС-карту і USB. Ericsson випустила комплект мікрофону з навушниками, що використовує технологію Bluetooth для зв'язку з мобільним телефоном, дозволяючи розмовляти по телефону не тримаючи його в руках. На тому ж CEBIT компанія Toshiba продемонструвала пристрій, використовуюче Bluetooth і відеостандарт MPEG-4 для проведення відео-конференції - зображення з камери передавалося на комп'ютер і потім на ще один комп'ютер. NEC, а слідом за нею IBM, заявили про свій намір зачати в середині 2000 року випуск ноутбуків з вбудованими чіпами Bluetooth. Корпорація Intel вже розробила спеціальне ПО, яке дозволить передавати по радіомережах Bluetooth комп'ютерні файли. Все більше і більше компаній звертають увагу на технологію. В найближчому майбутньому повинні з'явитися різні периферійні пристрої, такі як принтери, клавіатури, миші, що працюють з новою технологією.

У травні 99 року Ericsson зачав постачання першого інструментального набору Bluetooth для розробників додатків. Вартість набору близько 450 дол. (дві системні плати, програмні модулі, тести радіоканалів). Доступність специфікацій Bluetooth дозволяє вже сьогодні сотням розробників приступити до створення прототипних радіосистем.

Література

1. Ericsson: Preliminary ROK 101 007.

2. Ericsson: Preliminary PBA 313 01/2.

3. Bluetooth Specification. V.1.1 part H:

4. 1. Host Controller Interface.

5. Киселев В. Прорезался Bluetooth // Мир ПК. 2001. № 2.

Приложение