Смекни!
smekni.com

Оптимізація параметрів елементів системи теплопостачання (стр. 2 из 3)

1. Під час виконання даної курсової роботи був розрахований оптимальний діаметр теплової мережі системи теплопостачання від джерела до споживача при змінній швидкості теплоносію та витратах на електроенергію.

2. Розрахунки були виконані двома способами: у середовищі Microsoft Excel та за допомогою алгоритмічної мови програмування Quick Basic. При виконанні завдання були отримані навички роботи з електронними таблицями та з графічним відображенням інформації. При написанні програми до курсової роботи згадали прийоми та методи алгоритмічного програмування.

3. До курсової роботи було зроблено креслення теплової мережі.

4. Розрахунки параметрів системи теплопостачання, виконані двома способами збігаються.

5. Основною метою курсової роботи було визначення оптимального діаметра dопт теплової мережі теплопостачання від джерела до споживача при зміні швидкості теплоносія у внутрішньому контурі (у діапазоні = 0,4÷0,5 м/с) та діаметра теплообмінника зовнішнього контуру d2 (у діапазоні = 0,25÷0,4 м) при даних вхідних параметрах.

При зростанні швидкості теплоносія w1 у трубопроводі. Відповідно зменшується його діаметр d1 та товщина стінки δ1 , що зменшує витрати на матеріал трубопроводу. Однак відповідно зростає гідравлічний опір , отже , витрати енергії на привод мережного насоса

У Курсовій роботі отримані оптимальні значення швидкості теплоносія w1 , при якій щорічні витрати на енергосистему будуть мінімальні .