Смекни!
smekni.com

Проектування офісу мобільного звязку (стр. 2 из 5)

Для виконання роботи програміста повинен використати персональний комп'ютер з наступним програмним забезпеченням: Siemens Mobile Phone Manager, Nokia PC Suite, Microsoft ActiveSync, P2Ktools, MOBILedit!.

Nokia PC Suite - збірка фірмових додатків, до складу якого входять різні програми для використання їх разом з мобільними телефонами Nokia. Залежно від моделі телефону разом з Nokia PC Suite є можливість легко й просто синхронізувати дані із ПК, редагувати їх, створювати резервні копії файлів з телефону, установлювати Java-додатки, відтворювати мультимедійні повідомлення або відсилати повідомлення прямо із ПК. Підтримується робота як з ІК- Портами, так і по звичайним кабелям [3].

Siemens Mobile Phone Manager - програма забезпечує управління телефоном Siemens і дозволяє синхронізувати дані з PC. Можливо легко синхронізувати ваші PIM дані з Outlook або Lotus Notes. Додаток Messages дозволяє посилати або організовувати повідомлення SMS / EMS подібно Email на PC. З додатком Modem GPRS у вас буде зручна можливість настроїти комп'ютер для виходу в Інтернет.

Siemens Mobile Phone Manager є логічним продовженням програми Siemens Data Suite.

Siemens Mobile Phone Manager дозволяє:

· Завантажувати картинки в телефон;

· Завантажувати мелодії в телефон;

· Завантажувати анімацію в телефон;

· Завантажувати java мідлети й додатки;

· Завантажувати java гри;

· Вивантажувати фотографії й відео ролики з телефону;

· Редагувати телефонну книгу;

· Створювати й відправляти Sms- Повідомлення;

· Синхронізувати телефон з Outlook;

· Використовувати мобільний Інтернет і багато чого іншого.

Зв'язок може бути організован через кабель, Irda або Bluetooth [4].

Microsoft Activesync - програма для синхронізації різних мобільних пристроїв із комп'ютером. Microsoft Activesync уміє працювати й синхронізувати передачу даних із КПК, сматрфонів і інших подібних пристроїв, що перебувають під керуванням операційних систем Windows Mobile 5.0, Windows Mobile 2003 SE, Windows Mobile 2003, Pocket PC 2002, Smartphone 2002, Windows CE.

Microsoft Activesync виступає в якості зв'язкового між настільним ПК і Windows Mobile обладнанням, дозволяючи обмінюватися між ними інформацією Outlook, документами Office, зображеннями, музикою й відео, а також установлювати на КПК програмне забезпечення. Крім того, Microsoft Activesync здатний забезпечити синхронізацію з Microsoft Exchange Server 2003, на якому користувач може тримати власну поштову скриньку, зберігати Календар, Замітки й Контакти. Крім цього, передбачена конвертація різних типів документів для роботи з ними на КПК, а також засобу створення резервних копій даних [5].

P2Ktools - Багатофункціональна програма для керування телефонами Motorola. Завдяки підтримки програмою роботи P2K і AT режимів суттєво розширився діапазон функцій програми. Реалізована можливість працювати з файлами телефону як у звичайному провіднику Windows, редагування комірок seem, включення й відключення різних додаткових можливостей телефону, створення й завантаження тем, редагування довідника, відправлення sms і багато чого іншого [6].

Mobiledit! - програма дозволяє керувати мобільним телефоном з персонального комп'ютера через Bluetooth, Ік- Порт або кабель. За допомогою програми можливо легко скопіювати фотографії з телефону або завантажити в нього ваші улюблені мелодії, логотипи, MP3, а також переглядати історію дзвінків і SMS повідомлень, набирати номер, відправляти SMS, приймати телефонні виклики, редагувати список контактів і грати в ігри.

Особливості Mobiledit!:

· унікальна відкрита архітектура із драйверами телефонів установлюваними додатками;

· зв'язок через інфрачервоний порт, Bluetooth або кабель;

· велика кількість підтримуваних телефонів;

· файлова система, що дозволяє працювати з мультимедіа контентом у телефоні, як мелодії, фотографії, MP3 файли, теми й java додатки;

· потужний редактор телефонної книги в телефоні й на SIM карті;

· пошук і набір номера прямо з вашого ПК;

· відправлення SMS повідомлень із ПК;

· сортування, читання й архівація ваших SMS повідомлень на жорсткому диску;

· архівування й резервування даних;

· можливість грати в ігри з телефону на ПК;

· можливість зміни скинів програми з мережі;

· повна підтримка MS Outlook.

Список функціональних можливостей Mobiledit! постійно розширюється за рахунок додавання нових модулів, що підключаються, і включення драйверів підтримки нових моделей телефонів [7].

1.3 Співробітники офісу

Функції програмістів полягають у роботі з мобільними телефонами, установці програм для роботи з ними, перепрошивці, кодуванні, русифікації телефонів, перепрограмуванні мобільних апаратів.

Функції менеджера включають роботу, спрямовану на організацію своїх робітників, перевірка роботи, рішення задач пов'язані з економією електроенергії, зарплатою, також на канцелярію. Перевірка звітів бухгалтера, договорів.

Функції продавця містяться у представленні товару покупцям з метою його продажу, прийняті грошей та фіксації кількості проданого товару. Також продавець має знати всі представлені моделі мобільної техніки для більш кращого спілкування з покупцями.

Час роботи офісу: з 8-00 до 15-00. Вихідний - понеділок.

1.4 Альтернативне комп'ютерне устаткування

Особливістю проектування є здійснення оптимального вибору з декількох варіантів, відповідно до критеріїв оптимальності. З цієї причини було зроблено два варіанти комп'ютерного устаткування.

Склад комп'ютерного устаткування розроблявся, виходячи із заданого встаткування (3 комп'ютери, 2 принтери, 2 сканери, 1 блок безперебійного живлення, музичний центр, осцилограф).

Перший варіант

Таблиця 1.1 – Устаткування (1 варіант)

Таблиця 1.2 – Додаткове устаткування (1 варіант)

Загальна вартість устаткування: 21121,19 грн.

Другий варіант

Таблиця 1.3 – Устаткування (2 варіант)


Таблиця 1.4 – Додаткове устаткування (2 варіант)

Загальна вартість устаткування: 22834,94 грн.

Для проектування офісу ми приймаємо перший план, тому що в другому плані вартість устаткування більше чим у першому, а для нас важлива економія коштів.

1.5 План офісу та його об'ємне зображення

План офісу розроблявся, виходячи з кількості співробітників і заданого встаткування (3 комп'ютери, 2 принтери, 2 сканери, 1 блоку безперебійного живлення, музичний центр, осцилограф). На плані показанаі меблі, комп'ютери, електротехнічні арматури (світильники, вимикачі, розетки), вікна й двері.

1.5.1 План офісу з указівкою розмірів

Рисунок 1.1 – Плани офісу А (ліворуч) та Б (праворуч)


Рисунок 1.2 – План офісу з інтер’єром

Для подальшого проектування обираємо перший план (А), тому що він більш доцільний з точки зору простору кімнат.

1.5.2 Об'ємне проектування будинку

Рисунок 1.3 – Об'ємне проектування будинку

1.5.3 Інтер'єр усіх кімнат

Рисунок 1.4 – Торгівельна зала


Рисунок 1.5 – Кімната програмістів

Рисунок 1.6 – Склад

Рисунок 1.7 – Туалет


1.5.4 Територія проектованого будинку

Рисунок 1.8 – Загальний вид території

Рисунок 1.9 – Частина території

Рисунок 1.10 – Частина території


1.6 Електропостачання офісу

1.6.1 Місце розміщення в офісі електротехнічної арматури

Рисунок 1.11 – Місце розміщення в офісі електротехнічної арматури

1. Розподільчий електрощит

2. З'єднувальні коробки

3. Розетки

4. Вимикачі

5. Лампи

1.6.2 Схема електропостачання

Рисунок 1.14 – Схема електропостачання

Пояснення:

К1 - Коробка 1

К2 - Коробка 2

К3 - Коробка 3

К4 - Коробка 4

К5 - Коробка 5

К6 - Коробка 6

Л1 - Лампи у торговому приміщені, відноситься до К1

Л2 - Лампи на складі, відноситься до К2

Л3 - Лампа у туалеті, відноситься в К3

Л4 - Лампа в коридорі, відноситься в К4

Л5 - Лампи у кімнаті програмістів, відноситься до К6

Р1 - Розетки у торговому приміщені, до неї підключається комп'ютер з усім апаратним забезпеченням (300 Вт) та музичний центр (150 Вт)