Смекни!
smekni.com

Автоматизована система обліку праці та зарплати (стр. 3 из 3)

В даному курсовому проекті розроблено і описано програму для отримання відомості відвантаження готової продукції. Для розробки програми вибрано мову Паскаль (середовище Turbo Pascal 6.0). Програма розроблена із застосуванням методики процедурного програмування.

Програма відкомпільована з отриманням незалежного ехе-файла та відладжена з використанням набору тестових даних. Контрольний приклад для перевірки правильності роботи програми розроблено з допомогою табличного процесора Excel97. Результат машинного експерименту та контрольний приклад повністю співпали, тому можна зробити висновок про можливість використання розробленої програми на практиці. Дана програма може бути використана також при розробці пакету програм для автоматизованої системи обробки інформації по обліку праці і зарплати для конкретного замовника.Вибір алгоритмічної мови Паскаль для реалізації поставленої задачі повністю виправдав себе. В процесі відладки програми зроблено висновок про можливість її вдосконалення - реалізацію деяких підзадач можна було б оформити у вигляді незалежних програмних модулів, які б можна було надалі використати при розробці інших подібних задач економічного характеру.


Список використаної літератури

1. В.М. Бондарев‚ В.И. Рублинецкий‚ Е.Г. Качко. Основы программирования. - Харків: Фоліо‚ 1997. - 364 с.

2. Е.А. Зуев. Язык программирования TurboPascal 6.0. Москва:Унитех‚

3. 1992. - 298 с.

4. А.И.Марченко‚ Л.А.Марченко. Программирование в среде BorlandPascal 7.0. К: Юниор‚ 1998. - 478 с.

5. Ю.С.Бородич‚ А.Н.Вальвачев‚ А.И. Кузьмич. Паскаль для персональных компьютеров. Минск: Вышейшая школа‚ 1991. - 476 с.

6. Г.Е.Федорова‚ З.С.Чубасова‚ Б.Ф.Пономаренко. Проектирование и организация машинной обработки экономической информации. Москва: Финансы и статистика‚ 1986. - 399 с.


ДОДАТКИ