Смекни!
smekni.com

Координація діяльності правоохоронних органів та інформаційна безпека (стр. 2 из 2)

Як показують наші дослідження, вирішення зазначеної проблеми неможливе без комплексу заходів, який передбачає широке залучення громадськості, міністерств та відомств, навчальних закладів, засобів масової інформації з формування у населення відповідного правового менталітету.

Вирішенню цього питання може сприяти громадська організація “Асоціація захисників інформації”.

Робота членів Асоціації може допомогти у формуванні державної політики стосовно інформаційної безпеки шляхом:

обговорення законопроектів з питань інформаційної безпеки з подальшим внесенням пропозицій до органів влади та управління;

координації і методичного забезпечення освіти населення щодо інформаційної безпеки;

організації презентацій розробок програмно-технічних систем захисту інформації;

популяризації літератури у сфері інформаційної безпеки;

координації зусиль фахівців з технічного захисту інформації у розробці та впровадженні технічних засобів захисту інформації;

міжнародного співробітництва з організаціями, науковими установами з питань інформаційної безпеки.

1. Конституція України: Прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 черв. 1996 р. – К.: Україна, 1996. – 54 с.

2. Про Концепцію (основи державної політики) національної безпеки України: Постанова Верховної Ради України від 16 січня 1997 р. // Відомості Верховної Ради. – 97. – № 3.

3. Жданов І. Можливі підходи до визначення основ державної політики забезпечення інформаційної безпеки України // Матеріали до круглого столу “Безпека інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах”. – К., 2001. – 28 трав.

4. Указ Президента України «“Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 31 жовтня 2001 року “Про заходи щодо вдосконалення державної інформаційної політики та забезпечення інформаційної безпеки України”» від 6 грудня 2001 р. № 1193/2001.

5. Указ Президента України “Про Міжвідомчу комісію з питань інформаційної політики та інформаційної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України” від 22 січня 2002 р. № 63/2002.

6. Комп’ютерна злочинність: Навч. посіб. – К.: Атіка. – 240 с.