Смекни!
smekni.com

Обмін даними між компонентами ППП MS Officе (стр. 2 из 4)

Створення зв'язаного чи впровадженого об'єкта на основі даних з існуючого файлу

· Виділіть дані для зв'язаного чи впровадженого об'єкта.

· Натисніть кнопку Копировать чи Вирезать.

· Перейдіть до файлу, у який будуть розташовані дані, а потім клацніть місце, куди їх варто помістити.

· Виберіть команду Специальная вставка в меню Правка.

· Щоб створити зв'язаний об'єкт, виберіть Связать.

Для створення впровадженого об'єкта виберіть Вставить. У списку Как виберіть значення, що містить слово “Объект”. Наприклад, якщо був скопійований текст із документа Word, виберіть Документ MicrosoftWord Объект.

Примітка. При створенні впровадженого об'єкта, заснованого на даних з існуючої книги MicrosoftExcel, у документ уставляється вся книга. У документі одночасно відображається тільки один лист. Для відображення іншого листа двічі клацніть об'єкт MicrosoftExcel, а потім виберіть потрібний лист.

Способи спільного використання даних у Word

Існує безліч різних способів спільного використання даних програмами Office. Вибір конкретного способу залежить від того, як будуть відображатися дані в прикладці, чи потрібно обновляти дані при їхній зміні і разом з ким вони будуть використовуватися.

Задача Спосіб
Копіювання даних з однієї програми і вставка їх в іншу програму Копіювання і вставка
Швидке копіювання чи переміщення даних з одного файлу в інший Перетаскування
Використання файлу, створеного в інший програмі Імпорт і експорт
Створення переходу до даних в одній прикладці, оформленого шляхом виділення кольором і підкреслення чи тексту малюнка Гіперпосилання
Копіювання даних з іншого файлу і відновлення копії при зміні вихідних даних у вихідному файлі Зв'язаний об'єкт
Копіювання даних з файлу, створеного іншою програмою, так, щоб можна було легко змінювати дані у вихідній програмі, залишаючись у поточному документі Впроваджений об'єкт
Розміщення даних у загальнодоступному місці Відправлення даних у загальну папку на сервері MicrosoftExchange
Використання файлу разом з іншими користувачами, що можуть переглядати його і вносити примітки Розсилання файлу по електронній пошті
Відправлення файлу іншим користувачам Відправлення файлу по електронній пошті
Спільне обговорення і робота з файлом декількох учасників під час зборів по мережі Призначення зборів по мережі

3. Технологія використання та приклади використання операцій обміну даними між компонентами MSOffice

Перетаскування даних між програмами

Використовуйте перетаскування для копіювання і переміщення даних, створення зв'язаних об'єктів, ярликів і гіперпосилань між документами різних програм. Кожна з програм повинна підтримувати протокол OLE.

· Розташуєте вікна програм таким чином, щоб обидва файли — вихідний та кінцевий відкриті і видні. Необхідно бачити дані, що перетаскуються, а також те місце, куди вони будуть поміщені.

· Виділите дані, а потім при натиснутій правій кнопці миші перетягнете виділені дані на нове чи місце в іншу програму.

· У контекстному меню виберіть потрібну команду.

Вставка даних з MicrosoftAccess у документ Word

Існує можливість перенести дані з MicrosoftAccess у новий чи існуючий документ Word.

  • Щоб включити дані MicrosoftAccess в існуючий документ Word, вставте вміст таблиці чи запиту MicrosoftAccess. Щоб сформувати потрібний набір даних, використовуйте запит для відбору і сортування полів і записів. Щоб підтримувати дані в документі обновленими, створіть зв'язок з даними MicrosoftAccess. При кожній зміні даних у MicrosoftAccess їх копія буде автоматично обновлятися в документі Word.
  • Щоб перенести дані з MicrosoftAccess у новий документ Word, експортуйте таблицю, запит, звіт чи інший об'єкт бази даних MicrosoftAccess. Потім ці дані можна відформатувати і відредагувати засобами Word чи використовувати як джерело даних злиття.

Вставка вмісту таблиці чи запиту MicrosoftAccess в існуючий документ Word

· У документі Word виберіть місце вставки вмісту таблиці чи запиту.

· Відобразіть панель інструментів Бази даних, а потім натисніть кнопку Вставить базу данных .

· Натисніть кнопку Получить данные.

· Якщо для одержання, відбору і сортування даних варто використовувати MicrosoftAccess і/або Word, перейдіть до кроку 5.

· Якщо для одержання, відбору і сортування даних варто використовувати MicrosoftQuery, натисніть кнопку MSQuery, створіть запит, а потім перейдіть до кроку 9.

· Виберіть Базы данных MSAccess у списку Тип файлов.

· У поле Имя файла введіть ім'я потрібної бази даних MicrosoftAccess, а потім натисніть кнопку Открыть.

· Виберіть вкладку чи Таблиці Запросы, виберіть потрібну таблицю чи запит, а потім натисніть кнопку OK.

· Щоб виконати відбір записів і/або полів для включення в таблицю Word, натисніть кнопку Отбор записей, виберіть потрібні параметри, а потім натисніть кнопку OK.

· Для настроювання форматування таблиці Word натисніть кнопку Автоформат таблицы, виберіть потрібні параметри, а потім натисніть кнопку OK.

· Натисніть кнопку Вставить данные.

· У групі Вставить записи вкажіть, які записи варто включити в таблицю Word.

· Щоб зберегти можливість відновлення даних у таблиці Word у випадку зміни вихідних даних, установите прапорець Вставить данные как поле.

Word вставляє дані в таблицю Word у виді поля DATABASE, зв'язаного з вихідною таблицею чи запитом. Щоб обновити поле, виділіть його в таблиці і натисніть клавішу F9.

Експорт даних з MicrosoftAccess у документ Word

· У вікні MicrosoftAccess відкрийте потрібну базу даних, а потім відкрийте об'єкт бази даних: таблицю, запит, форму чи звіт.

· Якщо потрібно експортувати тільки частину даних, виділіть потрібні рядки чи стовпці.

· Оберіть команду Экспорт у меню Файл.

· У списку Тип файла оберіть формат файлу для експортованих даних:

Щоб створити документ зі збереженням вихідного форматування даних, виберіть параметр Формат RTF.

Щоб створити простий текстовий файл для використання як джерела даних злиття, оберіть параметр Слияние MicrosoftWord.

· У полі Имя файла вкажіть ім'я файлу для нового документа.

· Щоб експортувати весь об'єкт бази даних, виберіть параметр Сохранить все. Щоб експортувати тільки виділені рядки чи стовпці, оберіть параметр Сохранить фрагмент.

Імпорт текстового файлу Word у MicrosoftAccess

Існує можливість імпортувати дані з текстового файлу Word, наприклад джерела даних злиття.

· У Word збережіть копію файлу у виді неформатованого текстового файлу; як роздільники використовуйте коми чи знаки табуляції.

Інструкції

· Перейдіть у MicrosoftAccess і відкрийте нову чи існуючу базу даних.

· У вікні бази даних натисніть кнопку Таблицы на панелі об'єктів.

· У меню Файл виберіть команду Внешние данные, а потім — команду Импорт.

· У списку Тип файлов оберіть параметр Текстовые файлы.

· У поле Имя файла введіть ім'я текстового файлу для імпорту.

· Натисніть кнопку Импорт.

· Дійте за вказівкам майстра імпорту.

Для перегляду додаткових параметрів чи зміни специфікацій, наприклад роздільника полів, натисніть кнопку Дополнительно в першому з діалогових вікон майстра. Щоб зберегти специфікації для наступного використання при імпорті схожих текстових файлів, натисніть кнопку Сохранить как.

Про вставку листа чи діаграми MicrosoftExcel у документ Word

Word надає кілька способів вставки даних MicrosoftExcel у документ Word. Наприклад, можна легко скопіювати і вставити лист чи діаграму. Можна також уставити лист чи діаграму у виді зв'язаного об'єкта чи впровадженого об'єкта. Основні розходження між зв'язуванням і вбудовуванням полягають у місці збереження даних і способі відновлення даних після приміщення їх у документ:

Зв'язаний об'єкт. Зв'язаний об'єкт — лист чи діаграма — відображається в документі, але його інформація зберігається у вихідній книзі MicrosoftExcel. При редагуванні даних у MicrosoftExcel, Word може автоматично обновляти лист чи діаграму в документі. Зв'язування варто застосовувати, коли необхідно включити інформацію, що незалежно вводиться, таку як дані, зібрані різними відділами, а також коли потрібно зберігати обновлювану в Word інформацію. Через збереження зв'язаних даних в окремому місці, зв'язування може також допомогти мінімізувати розмір файлу документа Word. Див. інструкції з створення зв'язаного об'єкта з існуючого листа або діаграми MicrosoftExcel.

Впроваджений об'єкт. Впроваджений об'єкт — лист чи діаграма — зберігає інформацію безпосередньо в документі Word. Можна створити впроваджений об'єкт з існуючого листа або діаграми MicrosoftExcel чи створити новий впроваджений лист або діаграму MicrosoftExcel. Щоб відредагувати впроваджений об'єкт, двічі клацніть його для запуску Excel, внесіть зміни і поверніться назад у Word. Можна впровадити існуючий чи новий порожній лист чи діаграму. Оскільки інформація зберігається в документі Word, упровадження варто застосовувати, коли потрібно поширення оперативної версії документа персонам, що не будуть мати доступу до окремо зроблених аркушів і діаграм.