Смекни!
smekni.com

Індустрія інформації і знань (стр. 3 из 3)

Спостерігається масове впровадження реляційних баз даних в корпораціях. У таких системах на кожного клієнта заводиться один комплексний запис, постійний доступ до якої можливий з будь-якого вузла розподіленої корпоративної мережі.

В роботі доведено, що деяку інформаційну систему можна розглядати як об'єднання вхідної мови, інформаційної бази, компонентів - обслуговуючих і обробляючих керуючих програмних модулів.

В роботі також було описано про корпорації-розробники ІС і компанії-провайдери рішень в області електронного бізнесу, які забезпечують технологічну інфраструктуру торгових Інтернет-майданчиків і беруть безпосередню участь в їх створенні і підтримці, а також створюють інформаційні системи на базі WEB-технологій.

Також в роботі було визначено, що заснована на знаннях (інтелектуальна) технологія передбачає впровадження в інформаційні системи та відповідні прикладні програми елементів штучного інтелекту, зокрема баз знань і правил виводу для оброблення якісної інформації і природної мови для створення інтерфейсу користувача.

У сучасних умовах розвитку інформаційних технологій змінюється і значущість найважливішої функції маркетингу, організовуваної компаніями на постійній основі – функції маркетингових досліджень. В умовах доступності інформаційних ресурсів і відвертості економіки відділи маркетингових досліджень компаній розглядають Інтернет не тільки як засіб отримання вторинної інформації про ринки, конкурентів, поведінку споживачів, представлених на ринках товарах, але як канал організації отримання первинної маркетингової інформації. При цьому вигоди Інтернет кореллируются з трьома найважливішими складовими процесу маркетингових дослідження: пошуку інформації, її зберігання і використання для ухвалення управлінських рішень. Інтернет дозволяє маркетологам не тільки користуватися величезною кількістю інформаційних ресурсів, але і отримувати додаткові переваги в швидкості отримання інформації.

Література

1. Грейди Минс, Дэвид Шнайдер. Метакапитализм и революция в электронном бизнесе: какими будут компании и рынки в XXI веке/ Пер. с англ. – М.: Альпина Паблишер, 2001, - 280 с.

2. Эймор Дэниэл, Электронный бизнес: эволюция и /или революция.:Пер. с англ. М.: Издательский дом «Вильямс».2001 г. -752 с: ил.. Электронная коммерция. – СПб: Питер, 2001. – 336 с.

3. Устинова Г.М. Информационные системы менеджмента: Основные аналитические технологии в поддержке принятия решений. Изд-во DiaSoft-UP, СПб, 2000. -368 с.

4. Петров В.Н. Информационные системы. С-Пб.: Питер, 2002. – 686 с.

5. Ситник В.Ф., Писаревська Т.А., Єрьоміна Н.В., Краєва О.С. Основи інформаційних систем: Навч. Посібник. – К.: КНЕУ, 2001. – 420 с.

6. По материалам сайта http://www.e-commerce.ru/biz_tech/implementation/b2b/emarketplaces.html#2

7. По материалам сайтов www.e-commerce.ru, http://www.microsoft.nn.ru/news.new?ext=862