Смекни!
smekni.com

Баптизм (стр. 6 из 6)

У серпні 1945 р., як вище було сказано, відбулося об'єднання християн віри євангельської (п'ятидесятників) з євангельськими християнами баптистами, тому що перші не змогли організувати свій самостійний союз. 19-25 серпня в особі своїх представників: Д.і. Пономарчука, А.И. Бідаша, И.К. Нанько і Вашкевича вони підписали угоду про єднання.

Тоді ж відбулося приєднання баптистів і євангелістів Естонії, Латвії і Литви.

З 1945 р. євангельські християни-баптисти почали видавати журнал "Братерський вісник", що виходить 6 разів у рік тиражем 5 тис. екз.

У 1956 р. вийшов збірник духовних пісень, а в 1957 р. видана російська Біблія - тираж 10 тис. екз.

Так у результаті поступового об'єднання утворилася нинішня секта євангельських християн баптистів. Секта в даний час має строгу організацію. Керівним органом цього Союзу був визнаний ВСЕХБ.

Сьогодні баптисти України і СНД мають свій Союз Євангельських Християн-Баптистів, свої школи і приходи. Проводять раз у 4 роки міжнародні збори, приймають міжнародних місіонерів, мають змогу навчатися у місіонерських баптистських школах за кордоном, видають періодичну літературу, книгу, взаємодіють з подібними союзами Західної Європи, США тощо.


Список використаної літератури:

1. Андрущенко М.С. Світ релігії. – К., 2000.

2. Християнський вісник. – 2001. - №3. – с.17-20.

3. Енциклопедія релігій. – М., 2002.

4. Періодичні видання Московського центру Союзу Євангельських Християн-Баптистів за 2000-2001 рр.