Смекни!
smekni.com

Фальшива релігія, чи можуть померлі допомагати живим (стр. 3 из 3)

Отже, померлі неспроможні допомогти живим. Більш того, шукати зв’язку з померлими дуже небезпечно, адже цим ми порушуємо Божі закони і ризикуємо потрапити під вплив демонів. Біблія вказує на найкраще Джерело допомоги – Бога Ієгову. Лише він здатен визволити нас з пут смерті. Наш творець завжди готовий допомогти. На відміну від медіумів, які обнадіюють людей фальшивими обіцянками, Ієгова дає справжню надію на майбутнє. Тамба, про якого згадувалось раніше, побачив, наскільки логічною є біблійна правда і якими марними є обіцянки медіумів. Ворожбити казали Тамбі, що він мусить принести жертву своїм предкам, якщо хоче успішно скласти іспити. Вже до того хлопець почав вивчати Біблію зі Свідками Ієгови. З Божого Слова він дізнався, в якому стані перебувають померлі і хто насправді прикидається духами предків. Незважаючи на тиск з боку матері, Тамба відмовився звернутись до медіума. Він сказав: «Якщо цього разу я провалюсь на іспиті, то вчитимусь краще, аби скласти його наступного року». Чи вдалося Тамбі скласти іспит? Звісно так. До того ж він отримав найвищий бал. Його мама була вражена. Вона перестала вірити медіумам і більше не змушувала сина приносити жертви предкам. Тамба зрозумів, чому Ієгова забороняє про «живих питатися мертвих» (Ісаї 8:19). Досліджуючи Біблію, Тамба впевнився: коли він буде дотримуватися Божих законів, то матиме успіх у всьому, що робить. А що сказати про наших близьких, котрі померли? Чи мають вони якусь надію? Ієгова допомагає живим, він також пообіцяв допомогти тим, хто заснув смертним сном. Пророк Ісая, описавши стан несвідомості, в якому перебувають померлі, сказав: «Померлі твої оживуть… пробудіться й співайте, ви мешканці пороху». Далі у своєму пророцтві Ісая запевнив, що померлі, які тепер «безсилі через смерть», житимуть знову. Тільки уявіть: мільярди померлих воскреснуть! Біблія говорить, що скоро прийде час, коли Ієгова «зажадає побачити діло своїх рук» і поверне померлих до життя. Хтось, можливо, думає, що це нездійснена мрія. Втім, Ісус був цілковито впевненим у воскресінні, адже сказав, що померлі вже живі в очах Ієгови.

Аби мати міцну надію на воскресіння, продовжуйте набувати точного знання з Біблії. Вивчаючи Боже Слово, ви переконаєтесь, що Ієгова в силі допомогти як живим, так і померлим, адже всі його обіцянки «вірні й правдиві».


Джерело

1. http://www.watchtower.org


[1]Люди, які ходили за Ісусом, були непостійними у своїх поглядах. Усього день перед тим вони радісно визнавали Ісуса пророком, а тепер не хотіли його слухати (Івана 6:14).