Смекни!
smekni.com

Процевський Олександр Іванович (стр. 2 из 2)

Випускники ВУЗа разом із засвоєнням спеціальних дисциплін і юридичних знань повинні глибоко усвідомити і навчитися жити відповідно з властивим демократичному суспільству правовим, моральним, соціальним і політичним цінностям. Якщо ж правові знання не переходять у ціннісніустановки, не стають внутрішніми переконаннями людини, то це може бутисвідченням недосконалості правосвідомості суспільства, у цілому, і правової освіти, зокрема.

Заняття цього Майстра педагогічної справи представляють собою складний, комплексний механізм виховання у студента і загальнолюдських цінностей – любові до Батьківщини, порядності, чуйності, поваги до інших, справедливості, доброти, скромності та ін.

Отже, професор Процевський Олександр Іванович і як директор Інституту економіки і права, і як завідуючий кафедрою цивільно-правових дисциплін і перед викладачами, які здійснють підготовку спеціалістів-юристів, викладачів правових дисциплін, і перед студентами ставить таку ціль, - сформувати у випускника органічну систему основних якостей юриста, педагога, оскільки вони, з одного боку, характеризують індивідуальність особистості, а з іншого, розкривають потенціал професіоналізму, спрямованого на служіння справі законності і добробуту людей.

Керівник – Процевський дуже вимогливий, але й дуже справедливий. І від викладачів, і від студентів чекає суворого дотримання їх обов¢язків, а як що хтось цю вимогу порушив, усі знають, краще Процевському на очі не потрапляти, та скоріше свої недоліки виправляти.

А взагалі Олександр Іванович дуже чуйна та добра людина. Коли не зайдеш до нього у кабінет – завжди повно відвідувачів – хто за допомогою, хто за порадою, хто з бідою, а хто з радістю. Кожного уважно вислухає, нікому не відмовить, ситуацію кожного пропускає через власну душу, власне серце. А воно в нього велике - хватить на всіх. Гаряче - від любові до людей. Добре та чуйне – серце справжнього Педагога. І люді віддячують йому такою ж повагою і любов¢ю. І вже його переживання стають переживаннями багатьох, його хвороби не оставляють байдужими інших, його радостям радіють всі. І колектив викладачів юридичного факультету, студентів, технічного персоналу, столової, бібліотеці може не в останню чергу завдяки його зусиллям став великою дружною родиною. Ми пишаємося тим, що наш вчитель – Процевський Олександр Іванович, що ми працюємо серед друзів і однодумців у колективі юридичного факультету Харківського державного педагогічного університету ім.. Г.С.Сковороди.