Смекни!
smekni.com

Місіонерська стратегія апостола Павла (стр. 2 из 2)

2.2 Школи для місіонерів

Досліджуючи послання та проповіді апостола Павла, можна зробити висновок, що, проповідуючи в синагозі, Павло завбачливо починав свою промову з Старого Заповіту і пояснював, як їх виконав Ісус. Тобто він навмисно починав з того, що вже було відомо людям, а потім вказував на Христа.

Павло був дуже освіченою іудеєм, він пройшов школу у кращого іудейського вчителя Гамаліїла. Історія свідчить, що Гамаліїл був самим шановним рабином століття.

Щоб місіонерство було ефективним, щоб якомога менше місіонерів збігало з місіонерських полів, необхідно, щоб люди були навчені, як відбувається місія, з якими труднощами, гоніннями стикаються місіонери, що іноді місіонерів вбивають. Місіонер повинен бути багатий знаннями і знаннями істини Писання, навчений культурі народу, до якого Бог посилає його, мови та ще багатьом, багатьом деталям. Для цього необхідні школи. Школи завжди більш ефективні, якщо отримані знання в них підкріплені практикою.

Було б непогано, якби людина, яка відчуває заклик стати місіонером, не поспішав починати щось сам, а поїхав би з іншим більш досвідченим місіонером на практику.


2.3 Духовне батьківство

У 1 Коринтян 4:15, Павло пише, що у нас багато наставників, але мало батьків: "Бо хоч би ви мали десять тисяч наставників у Христі, та отців не багато" [1]. Таке явище, на жаль, вірно і для Церкви цього часу: у нас багато видатних вчителів і проповідників, але батьків не так багато. Багатьох християн духовними отцями називають через їх віку, але звання духовного батька має мало відношення до фізичного віком.

Ще Єремія у своїй книзі Плач Єремії пророкує, він бачить всіх людей як маленьких діток. "Повипливали від сліз очі мої, моє нутро моя, виливається на землю печінка моя від загибелі дочки народу мого, коли діти і немовлята вмирають від голоду серед міських вулиць. Вони квилять своїм матерям: Де пожива й вино?, Вмираючи, як ранений, на площах міських, коли душі свої випускають на лоні своїх "Плач Єремії. Єремія говорить. Що діти просять хліб і вино. Чи потрібно дітям вино? Очевидно, тут йдеться про Ісуса, хліб і вино, як праобраз Христа, якого потребують всі не народжені згори люди.

Місіонер, безсумнівно, повинен володіти або виховати в собі відношення до людей, як батька до дітей. І Церква повинна будується на цьому принципі. Тобто Церква - це насамперед сім'я, організація а не. Член Церкви, що бачить в своєму Пасторе не просто успішного керівника, батька а духовного, якщо член церкви реально буде бачити турботу та щире, не захоче йти з Церкви, і церква буде затверджуватися.

2.4 Готовність йти на великі жертви

Павло пише в 2 Коринтян 4:7-11: "Але ми маємо скарб цей у посудинах глиняних, щоб велич сили була Богу, а не нам. У всьому нас тиснуть, та не обмежені; ми в важких обставинах, але не впадаємо ми гнані, але ми не полишені; ми повалені, та не погублені. Завжди носимо в тілі мертвість Ісуса, щоб з'явилось Ісусове в нашому тілі. Бо ми живі живемо, віддають на смерть задля Ісуса, щоб з'явилось Ісусове в нашому смертельному тілі "[1]. Це підтверджує те, що християнська життя наповнене самопожертвою. Ми живемо для Господа, для інших людей, не для себе особливо на місіонерській ниві.

Читаючи послання апостола Павла, ми бачимо його думки, його спосіб мислення. Він завжди був готовий до самозречення і самопожертви заради людей, так само, як і його Господь. Павло попереджає на підставі особистого досвіду в Діяннях 14:22: "... через великі утиски треба нам увійти в Царство Боже" [1]. Всі місіонери мріють про великих церквах і безлічі плодів, але чи всі готові пройти через ворота Царства, шлях до яких лежить через страждання?

З другого розділу можна зробити висновок, що місіонерська діяльність на прикладі Павла доводить, що це не легка праця, це самозречення і самопожертву, але це те, що найближче Христу, це те, що Господь Сам робив, і продовжував би робити, якби ще жив на цій землі.


Висновок

Дана робота, через дослідження життя і служіння апостола Павла, була покликана довести, що саме стратегічне планування виконання своєї місії принесло такий успіх і вплив поширенню Євангелія до краю землі. І, дійсно, у першій главі детально була досліджена місіонерська робота апостола Павла, а саме: його безкорисливість, то, що Павло не шукав легких шляхів, не будував на основі чужій, він йшов туди, де ще не чули Євангелію. Також самовіддача і подолання труднощів, як їх долав апостол Павло, надихає йти до кінця у виконанні місії, черпати сили в Джерелі Життя-Отця, бачити далі, глибше, чіткіше, бачити невидиме, вічне, а не те, що показують або диктують обставини. Також висновок, на який наштовхують проведені дослідження, такий: затвердження Царства і поширення місіонерської діяльності неможливе без плекання учнів.

Також в даній роботі на підставі проведеного аналізу місіонерської стратегії апостола Павла були зроблені висновки і побудовані принципи ведення місіонерської роботи сьогодні. А саме: підставою будь місіонерської діяльності і метою цієї діяльності є - проповідь Євангелія. Також, щоб ця діяльність була особливо ефективною, необхідно навчання місіонерів, підготовка їх психологічна і практична. Місіонери на місію повинні обиратися особливо за двома критеріями: мати серце батька і бути готовим йти на великі жертви. Практика служіння та місіонерської діяльності апостола Павла доводить, що тоді місіонер не залишиться без плоду.


Бібліографія

1. Біблія. Книги Святого Письма Старого і Нового Завіту. Канонічні. У російській перекладі з паралельними місцями. Москва: Російське товариство Біблійне, 2000.

2. Джойнер Рік. Апостольське служіння. Пер. з англ. - К: Скобелкін І.О., 2004 .. - 188 с.

3. Хедланд Роджер. Місія церкви в світі. Пер. з англ. - Д: богослов'я Біблійне, 2010 .. - 135 с.