Смекни!
smekni.com

Світ 3D ефектів (стр. 3 из 3)

плівки для моніторів комп'юторів та дисплеїв телефонів;

плівки на екран калькуляторів;

лінзи для окуляр;

використання для пристроїв 3D.

Голографія

Всі вищеназвані способи створення 3D не існували без фотографії чи відео.

Але записавши зображення лазером нам не потрібно створювати пристрої для відображення лише змінити кут нахилу.


Коли в деякій області складаються електромагнітні хвилі, які з великою степінню точності співпадають,виникає стояча електромагнітна хвиля. Записують голограму,у визначеній області простору коли складаються дві хвилі одна з яких йде безпосередньо від джерела(опорна хвиля), а інша відображена від об’єкта(об’єктна хвиля). В області стоячої хвилі розміщено фотопластина, в результаті виникає складна картинка смуг стемнення які відповідають розподілу електромагнітної енергії(картині інтерференції).І якщо тепер на цю пластину подіяти променем світла дуже схожим на опорний, то ми побачимо зображення світла що відображалось від об’єкта запису.

Але для запису тривимірної голограми потрібно розширити промінь лазеру за допомогою лінзи і направити дзеркалами на фотопластину, відображене від пластини світло формує об’єктну хвилю. Світло падає з різних сторін. В даній схемі записується від ображаюча голограма, яка самостійно вирізає з спектра потрібний у часток. Нанісши синім червоним та зеленим лазерами голограму ми зробимо її об’ємною і вона не буде відрізнятись від об’єкта відбивання.


Висновок

3D є невідємою частиною нашого теперішнього і майбутнього.

Задяки цим технологіями ми можемо збільшити якість проведення операцій,

Точність при створенні різних видів деталей, дизайнери могли б бачити свої проекти такими які вони будуть після їх створення. І це тільки незначна частина перетворень.

Тільки на мить представимо що системи створення 3D впровадили в школах та ВНЗ. Це б підняло цікавість до фізики хімії інформатики та інших предметів.

Для цього потрібно дійсно створити організацію яка б займалась розробкою нових та вдосконаленням старих систем. Як наприклад було створено колайзер що об’єднав багатьох науковців світу.