Смекни!
smekni.com

Служба міліції по охороні, триманню і конвоюванню затриманих та взятих під варту осіб (стр. 4 из 4)


Висновок

Таким чином конвойні підрозділи міліції, які призначені для конвоювання затриманих за підозрою у вчинені злочину, заарештованих, підсудних та засуджених осіб, входять до блоку міліції громадської безпеки і відрізняються особливостями завдань, принципів організації та порядку несення служби з охорони затриманих і взятих під варту осіб, а також обов’язками та правами працівників міліції при здійснені конвоювання до необхідних місць призначення згідно законодавства України.

Виходячи із вищевикладеного зрозуміло, що для конвоювання затриманих і взятих під варту осіб призначається звичайний або посилений конвойний наряд. Склад, вид і чисельність таких конвойних нарядів визначаються начальником органу (командиром окремого підрозділу). Мінімальний склад конвойного наряду для конвоювання однієї взятої під варту особи визначається в кількості не менше трьох працівників: начальник конвою (старший конвоїр) та два конвоїри.

Діяльність міліції з конвоювання затриманих і взятих під варту осіб ґрунтується на додержанні законності. Конвойні підрозділи міліції і спеціально призначені наряди виконують зазначені обов'язки, спираючись на принципи неухильного додержання вимог Конституції України, Загальної декларації прав людини, Законів України "Про міліцію", "Про попереднє ув'язнення", інших законодавчих актів України, указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, нормативно-правових актів МВС України та Інструкція про роботу ІТТ ОВС України та конвойну службу ОВС.