Смекни!
smekni.com

Актуальність охорони природи (стр. 5 из 5)

Важливим джерелом чистої прісної води для потреб промисловості, сільського господарства і навіть для питних цілей є опріснення морської води. Опріснення морської води з кожним роком проводиться все в більшому і більшому масштабі. Для зміцнення здоров'я людей і в лікувальній меті застосовуються мінеральні джерела. Найбільша їх кількість знаходиться на Кавказі і в Закарпатті. Є вони і на Уралі, в Зауралья і в інших регіонах країни. Відношення до них повинне бути найдбайливіше.

На закінчення хочеться сказати, що екологія і охорона навколишнього середовища - це дуже корисна і приємна наука. Ті, хто займається цією справою, проводять свій час в спробах зрозуміти навколишній світ і його функції. Природа сама по собі дуже таинственна і ранима, а найголовніше - непоправна, тому необхідно чітко розуміти цілі і завдання, поставлені перед всім людством в цій області.

Хочеться сподіватися, що викладене тут допоможе зрозуміти молодому, підростаючому поколінню, як потрібно відноситися до всього живого, прищепить любов до флори і фауни.


СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

1. Новіков Г. А. Основи загальної екології і охорони природи. Вид-во Ленінград. ун-та, 1979.

2. Охорона навколишнього середовища: Підручник для вузів. М.: ЮНИТИ, 2001.

3. Доповіді регіональної науково-практичної конференції «Стан і проблеми розвитку еколого-економічної системи Саратовської області». Саратов, 1997.

4. Російський природоохоронний рух. 1999. М.: РЭФИА, 1999.

5. Мухачев З. Р. Забєлін З. І. // І мир пройде по наших віхах. Серія Охорона живої природи. Вип. 2 (11). М., 2001.

6. Федоров В. Д., Гильманов Т. Р. Екологія. Вид-во Москва. ун-та, 1980.

7. Методичний посібник з курсу природокористування. М.: Освіта. 1995.

8. Лозановська І. Н., Орлів Д. З., Саговникова Л. К. Екологія і охорона біосфери при хімічному забрудненні. М., 1998.