Смекни!
smekni.com

Місто і людина (стр. 4 из 4)

У цих умовах особливе значення має визначення оптимального співвідношення природи з культурним ландшафтом. Обґрунтована стратегія і планомірна організація у взаємодіях суспільства з природним середовищем - новий етап природокористування. В умовах розвиненого соціалізму одержують особливе значення усі форми діяльності по естетичної реконструкції природного середовища. Це перш за все культура оформлення знаходяться у виробництві та реставруються площ, архітектура рекреаційних ландшафтів, збільшення територій під національні парки, заповідники, розвиток мистецтва створення садів і парків, малих дендродекораціонних форм. Особливе значення набуває вдосконалення туризму як форми відпочинку широких мас трудящих.

Разом з тим існує і розрив між підвищенням загального культурного рівня населення і культурою відносин до природи. Тому виникає необхідність, по-перше, у створенні системи природоохоронних заходів, по-друге, наукове обґрунтування і включення в цю систему критеріїв естетичної оцінки природи, по-третє, розвиток системи екологічного виховання, вдосконалення всіх видів художньої творчості, пов'язаних з природою.

Список літератури

1.С.І. Колесніков. Екологія навчальний посібник. М., 2006.

2.Казначеев В.П. Проблеми екології міста та екології людини. Урбоекології. М., 1990.

3.Ревіч Б.А., Саєтов Ю.Є. Еколого-геохімічна оцінка навколишнього середовища промислових міст / / Урбоекопогія. М., 1990.