Смекни!
smekni.com

Судова система США та Франції (стр. 2 из 2)

У Франції діє значне число судових органів спеціального призначення: торгівельні суди, що формуються комерсантами за допомогою двоступеневих виборів, ради (всього в країні 281). Кожну раду включає 5 секцій, що розглядують поділа в торгівельній сфері, виробництва, сільському господарстві, у сфері обслуговування. Ради, що включають на паритетних початках представників найнятих робітників і підприємців, розглядують справи, що стосуються трудових угод. Крім того, існують 409 судів по орендних справах, що фундирувалися на паритетній основі і розглядують спори між орендодавцями і орендарями.

Військові суди - виправний трибунал і суд присяжних - розглядують справи відповідно до Кодексу військової юстиції. У військовий час, а також під час облогового або надзвичайного положення діють територіальні трибунали озброєних сил і вищий трибунал озброєних сил. (2. с 106)

Список використаної літератури

1. Конституційне право зарубіжних країн. Навч. пос. За ред. .В. О. Ріяки 2е видання, доповнене і перероблене. Київ: Юрінком Інтер 2006 - с.537

2. Іноземне конституційне право/ За редакцією проф. В.В. Маклакова. - М.: Юрість, 1996. - 512 з.

3. Конституційне (державне) право зарубіжних країн: конспект лекцій, навчальні схеми, словник термінів та основних понять: Навчально-методичний посібник. - Харків 2008.191 с.