Смекни!
smekni.com

Діяльність масонства (стр. 2 из 4)

Приналежність багатьох із цих людей до масонства стала відомою лише відносно недавно, в середині минулого століття, коли пелена його таємничості дещо прояснилася. Ученим вдалося виявити в архівах документи, які підтверджують ці зв'язки, і навіть опублікувати їх. Як показують дослідження конспірологів, усі озброєні конфлікти останніх сторіч, починаючи з військових походів Наполеона, і всі революції, починаючи з Французької, фактично інспірувалися керівниками масонських орденів і фінансувалися пов'язаними з масонськими ложами банкірськими будинками Рокфеллерів, Ротшильдів, Морганів, Вартбургів і так далі.

2 Обряд посвячення

Кандидата в масони на початку обряду заводять у Кімнату Роздумів, пофарбовану в чорний колір, обстановка якої відповідає назві, в ній можуть бути предмети, що нагадують кандидату про тлінність буття. У ній кандидат напише на папері морально-філософський заповіт, свої побажання та обітниці щодо себе та інших людей, своєї країни, родини і людства в цілому. Потім його попросять ще раз підтвердити свою віру в Бога.

Перед введенням в храм, де відбувається посвята, кандидату зав'язують очі. На знак смирення кандидат «ні одягнений, ні роздягнений» (частково роздягають на знак відкритості серця), у нього відбираються всі цінності («метали»), йому засучують праву штанину і знімають лівий черевик. Йому на шию надягають мотузку, що символізує узи людської недосконалості. Кандидата проводять у приміщення храму (зал засідання ложі), де він проходить через ритуальні випробування, слухає настанови морально-філософського характеру, бере участь у невеликих сценах та діалогах, мета яких наочно піднести моральні настанови ритуалу. Наприкінці церемонії він приносить урочисте зобов'язання перед Священною Книгою тієї релігії, яку він сповідує (зазвичай це Біблія, на неї також кладеться циркуль і косинець). Далі кандидату знімають пов'язку, говорячи при цьому, що він тепер «пройшов випробування і гідний Світу», на нього надягають масонський фартух, а після головуючий на церемонії (Високоповажний Майстер) оголошує присутнім про те, що тепер вони набули нового брата і закликає допомагати йому в труднощах, будучи впевненими в тому, що і він у важку хвилину допоможе їм. Часто церемонія посвячення проводиться з музичним супроводом, що ще більше посилює враження кандидата.

3 Теорія змови проти людства

Разом із масонами, розенкрейцерами, ілюмінантами виникали і виникають зараз десятки інших таємних общин: Церква сайєнтистів, Герметичне братерство Луксора, "Зелений Орден" (до нього входила дружина останнього російського імператора Миколи II) Тибету, Міжнародне братерство Ізіди, "Орден Вріл" (неонацистське масонство, засноване в 1919 р. Карлом Хаусхофером, майбутнім посвяченим учителем Гітлера) і ін., об'єднуючі десятки мільйонів своїх послідовників у всьому світі. Їх діяльність напрямлена на розповсюдження світогляду, що протистоїть ортодоксальному і що спирається або на, як правило, зашифровані осколки стародавніх знань що дивом збереглися, або на нелюдські знання, нібито передавані адептам цих орденів їх законспірованими Управителями – Вчителями, Старшими Братами, Посвяченими і так далі.

3.1 Невидимки правлять світом

Однією зі сторін діяльності цих суспільств є також створення легальних і іноді цілком легітимних організацій найширшого спектру: "Комітет 300" (заснований у 1729 р.), який об'єднує вищих за рангом Вільних Каменярів зі сфер політики, економіки і церкви; "Рада 33", що представляє еліту "Комітету 300"; Клуб-ротарі; Спілка Більдербергерів, заснована в "Готелі де Більдербергер" (Голландія) в 1954 р. фінансистами США, Західної Європи і Канади і яку часто називають "невидимим світовим урядом"; "Трьохстороння Комісія", заснована в 1973 р. Девідом Рокфеллером і Збігневом Бжезінськи; Римський Клуб і навіть ООН. Печатки, емблеми, герби і прапори всіх цих організацій носять виразний відбиток масонської символіки: на них зображаються і усевидюще око Люцифера, і складені з 33 (або з 13) каменів піраміди, і девізи типу "Hовий Світовий Порядок" і "Hаше справа переможе" (обидва девізи присутні на гербі ООН). Уся ця символіка набула настільки широкого поширення, що ми можемо бачити її усюди – від доларових купюр до емблем фірм.

Усі таємні братерства, ложі, ордени і створені ними організації ріднять між собою три риси: герметичність, тобто закритість їх для непосвячених; ієрархія структури управління; прихована, навіть для їх членів, остаточна Кінцева Мета, або Задум, План. Британська енциклопедія, визначаючи масонство як "учення і практику секретного братського ордена, найбільшу всесвітню організацію", підкреслює, що свою професійну майстерність масони використовують для впливу на владні структури і для проникнення в них.

3.2 Змова проти людства

Конспірологія – наука про незримі сили, керівників історією людства – відзначає, що спрямованість дії цих сил протилежна ідеалам, гуманним цілям суспільної еволюції, і тому визначає ці дії як змову проти людства, як окультну війну, що таємно ведеться проти людства. Ця змова проти людства проявляє свою активність через таємні спілки (союзи, ложі, ордени), які створюються при необхідності і які розділені на різні групи (так звані "конспірологічні змови"), зовні часто протистоячі один одному і іноді проголошуючі протилежні думки для того, щоб із найменшим ступенем ризику можна було управляти політичними, культурологічними, світоглядними, релігійними, економічними партіями, напрямами. При цьому групи "зв'язані, щоб підтримувати єдиний напрям, з нікому не відомим центром, де прихована могутня пружина, яка таким невидимим способом прагне володіти всіма скіпетрами цього світу". Деякі з конспірологів схильні говорити навіть про "космічну змову".

Ще в 1910 р. перший у світі уфолог Чарлз Форт писав, що прихована від людства мета цієї змови "відома впродовж багатьох століть деяким із нас, баранам-ватажкам таємного культу, або таємного ордена, члени якого, як раби першого класу, управляють нами через отримані інструкції і переводять стрілки, направляючи нас до наших таємничих обов'язків".

Вивчаючи різні моделі "конспірологічрних змов", сучасний російський дослідник А. Дугін відзначає, що серед них виділяються такі, як "змова масонів", "єврейська змова", "змова більшовиків (неімущих)", "змова банкірів" (або "економічна змова"), "змова сект" (окультистів, сатаністів, "тарілочників", сайєнтистів, мессіан різного толку і ін.). При цьому для конспірології не має значення, чи існує насправді та або інша "змова", якщо існує історично і віра, що соціологічно фіксується, в нього. Тут доречна паралель з релігією, існуючої тисячі років не за рахунок факту Бога, а за рахунок факту віри в Hього.

Використовувані в конспірології терміни типу "змова масонів" не зовсім вдалі, оскільки слово "змова" характеризує лише цілі і наміри тих Hезримих Сил, які здійснюють верховне керівництво над досягненням Кінцевої Мети. Що ж до самих виконавців Задуму, то для них пов'язання їх діяльності з чимось направленим проти людства представляється невідповідним дійсності, образливим і таким, що ніяк не підпадає під поняття "змова".

3.3 Число звіра

На думку конспірологів, уже декілька сторіч розвиток людства контролюється діяльністю масонських організацій. Ми не знаємо ні керівників цієї діяльності, ні Кінцевої Мети, але ми знаємо проміжну мету - встановлення Hового Світового Порядку. Hовий Світовий Порядок – це запланована рабовласницька система нового часу, система, в якій людину визначає не його ім'я, а його персональний ідентифікаційний код. І не має значення, чи буде цей код-номер відмічений у паспорті або буде він витатуйований на руці або на лобі, - головне те, що код повинен міститися в світовій комп'ютерній мережі.

Нікого не будуть силою примушувати до отримання персонального коду, але у людей не буде альтернативи, оскільки частиною Hового Світового Порядку стане безготівкове суспільство, тобто суспільство, в якому не матиме місця ходіння готівки. При цьому код буде не тільки засобом платежу, але і "документом", що засвідчує особу. Поліція всіх країн і податкові інспекції за допомогою комп'ютерних відомостей про коди громадян всього світу здійснять абсолютний контроль над усіма людьми. Hі фінансові операції, ні переміщення окремої людини не зможуть бути здійснені без їх реєстрації в усесвітній комп'ютерній мережі.

Побудова безготівкового суспільства вже почалася. Замість розрахунків готівкою вже використовуються різні кредитні картки, які навіть почали замінювати в багатьох країнах (Канада, Австралія, Hовая Зеландія) на єдину дебіторську картку, придатну для розрахунків скрізь, - у магазині, в готелі, в ресторані, на станції техобслуговування і так далі. Hевидиме маркування, нанесене на руку, вже пропонується охочим, і в аеропортах США встановлені прилади для зчитування коду з рук бізнесменів, охочих швидше пройти реєстрацію на авіарейс.