Смекни!
smekni.com

Правові аспекти соціоекології (стр. 4 из 4)

Міністерство охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки України підтримує робочі контакти з Європейською економічною комісією ООН, Всесвітньою метеорологічною організацією, Програмою ООН з охорони навколишнього середовища (ЮНЕП), ЮНЕСКО, ЮНІДО. Воно організовує і контролює виконання 25 міжнародних договорів, конвенцій та протоколів у галузі охорони навколишнього середовища, укладених за участю України.

За останній час підписані українсько-американська та українсько-угорська міжурядові угоди про співробітництво в галузі охорони навколишнього середовища. Аналогічні міжвідомчі угоди укладені з польським міністерством та латвійським комітетом охорони навколишнього середовища. Підписано також українсько-польсько-словацьку угоду про створення міжнародного біосферного заповідника в Східних Карпатах. Всі ці документи доповнюються конкретними планами реалізації, які в основному виконуються.

Україна активно співпрацює з експертами в галузі навколишнього середовища Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Глобального екологічного фонду. Її включено до міжнародних проектів по Чорному морю, басейну Дунаю і окремо – по дельті Дунаю. Для ефективної участі в зазначених проектах у країні визначені національні координатори та створені відповідні робочі групи.

Делегація України брала участь у конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку, яка відбулася в Ріо-де-Жанейро у червні 1992р. Учасники Бразильського форуму були ознайомлені з соціоекологічними проблемами України. На цій конференції українською делегацією були поставлені питання глобального звучання про формування групи країн з перехідною економікою, про екоконверсію, банки даних про „чисті” технології.

Список використаної літератури:

Бачинський Г. А. Соціоекологія: теоретичні і прикладні аспекти. – К.:

Наук. думка, 1991.

Вопросы социоэкологии: материалы І Всесоюз. Конф. «Проблемы социальной экологии». – Львов: Вільна Україна, 1987.

Колбасов О. С. Международная правовая охрана окружающей среды. – М.: Междунар. отношения, 1992.

Кравченко С. Н. Соціально-психологические аспекты правовой охраны окружающей среды. – Львов: Вища шк. Изд-во Львов. Ун-та, 1988.

Петров В.В. Экология и право. – М.: Юрид. лит., 1981.

Петров В. В. Правовая охрана природы в СССР. – М.: Юрид. лит., 1984.