Смекни!
smekni.com

Дитина та її права (стр. 3 из 3)

– підвищення рівня поінформованості громадськості і її готовності домагатися захисту й заохочення прав дитини.

Комітет має право санкціонувати проведення спеціальних досліджень у галузі прав дитини.


ВИСНОВКИ

У кожної дитини, як і кожної людини, є свої права. Ніхто не має права порушувати права людини, адже це не буде надавати їй можливості існувати і розвиватися як особистість. Відповідно і діти мають дотримуватися всіх встановлених державою норм поведінки. Кожна дитина має невід’ємні і невідчужувані права, це зокрема моральні права, що походять із людської природи ; ці права мають також юридичну сутність, що міститься в законодавчих документах.

Кожне суспільство, що поважає себе, зобов’язане спостерігати за тим, щоб права дитини не порушувались, як і загалом права усіх людей.

Адже діти – це майбутнє.

На превеликий жаль, як часто трапляється так, що батьки знущаються над своїми дітьми, прикладаючи фізичну силу до їх виховання, коли насправді батьки покликані захищати своїх дітей. У дитини, над якою знущались , посміхались, принижували морально, ще у дитинстві можуть з’явитися певні комплекси, котрі у подальшому майбутньому можуть стати певною стіною у нормальному розвитку людини. У такої дитини часто бувають депресії, можуть ще з дитинства зародитись у ній злість, ненависть та бажання помсти навколишнім. У такому випадку така дитина у подальшому її житті може стати ворогом для суспільства. Кожна людина і кожна дитина має знати про свої права та їх захист, а держава в свою чергу має як належно проінформувати їх про це!

Список використаної літератури

1. Права людини .Національні установи, які займаються захистом і заохоченням прав людини.

2. Права людини. Права дитини.

3. Словник по правах людини.

4. Європейська Конвенція з права людини.

5. Всеукраїнський комітет з прав захисту дітей.

6. Права дитини. Підручник для 10-11 класів.

7. Генеральна асамблея ООН. Декларація прав дитини

8. Додаткова інформація.


Додаток

Всеукраїнський комітет з захисту дітей.

Телефон для контакту з активістами комітету – (0322) 75-58-89

Боровська Галина Стахівна