Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 9 из 49)

Слідчий прокуратури м. Енська,

1 Сумою в особливо великих розмірах вважається така, що в 250 і біль ше ра^пеДвС^ншальниГрозмір за^тної плати встановлено законодавством України (Голос України. - 1992. - 6 вересня).

юрист 2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА про відмову в порушенні кримінальної справи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали про пропажу (сума), які належали громадянці Петіній Валентині Петрівні, встановив:

19 грудня 199_ р. робітниця Енського міськторгу Петі-на В. П., отримавши зарплату в сумі (яку), разом з гаман­цем випадково залишила її на столі в кабінеті Міркі-на А. П., а сама пішла в їдальню обідати. Виявивши відсут­ність грошей, Петіна В. П. зразу ж повернулась в приміщення профкому, але там їх не було. Про те, що ста­лося, потерпіла повідомила в прокуратуру і висловила при­пущення: гроші могла вкрасти прибиральниця Кононенко Ніна Павлівна, яка раніше була судима за крадіжку речей із квартири своєї знайомої. Крім неї в профкомі в обідню пе­рерву нікого не було.

20 грудня 199_ р., прийшовши на роботу, Кононен­ко Н. П. дізналась, що Петіна В. П. шукає гроші, сказала їй, що вчора вона заховала гаманця з грошима в столі, щоб він не пропав. За допомогою Кононенко Н. П. гаманець з грошима був знайдений і повернений Петіній В. П.

Беручи до уваги, що в діях Кононенко Ніни Павлівни відсутній склад злочину, оскільки вона не мала наміру вкрасти гроші Петіної В. П., а також враховуючи, що гама­нець був знайдений і повернутий власниці, керуючись п. 2 ст. 6, п. 2 ст. 97, статтями 99, 99і КПК України, постановив:

1. В порушенні кримінальної справи за заявою Петі­ної В. П. про пропажу в неї (сума) відмовити за відсутністю складу злочину.

2. Про прийняте рішення повідомити Петіну В. П. Да­на постанова може бути оскаржена прокурору м. Енська протягом семи днів з моменту одержання копії постанови.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

2. ПОПЕРЕДНЄ РОЗСЛІДУВАННЯ 2.1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

ПОСТАНОВА про прийняття справи до свого провадження

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної спра­ви, порушеної прокурором м. Енська за фактом прихован­ня товарів від покупців у продовольчому магазині № 7 Енського міськторгу і переданого мені для подальшого розслідування,

встановив: 15 січня 199_ р. ревізори Дракін С. І. і Козаченко Н. У. в підсобному приміщенні продовольчого магазину № 7 Ен­ського міськторгу виявили прихованими від покупців 500 банок "паштет м'ясний" на 400 крб., 270 банок згущених вершків з цукром на 216 крб., 450 банок згущеного молока з цукром на 247 крб., чаю індійського першого гатунку 160 пачок на суму 152 крб.— разом на 1015 крб.1.

Виявлене правопорушення є кримінально карним від­повідно до ч. 1 ст. 1553 КК України, його розслідування прокурор м. Енська доручив мені. Керуючись ч. 2 ст. 113 і ч. З ст. 227 КПК України,

постановив:

1. Прийняти дану кримінальну справу до свого провад­ження і негайно приступити до проведення слідства.

Копію постанови протягом доби направити прокурор; м. Енська.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис

1 Тут і далі ціни залишені за станом на 1 квітня 1991 р.

(знпдіп)


ПОСТАНОВА про виділення справи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни в злочи­нах, передбачених статтями 86і, 172 КК України,

П Р т ч »» •-■ —

встановив: З січня 199_ р. під час проведення обшуку на квартирі Юрченка Івана Семеновича, крім коштовностей, нажитих злочинним шляхом Васіною О. В., був виявлений самогон­ний апарат і дві скляні трилітрові банки самогону.

Із показань свідків Петренко К. Р. і Хоменко С. А. вид­но, що їх сусід Юрченко І. С. виготовляє самогон, сам пия­чить і продає його особам, які до нього звертаються. Тобто в його діях є ознаки злочину, передбаченого ст. 149 КК України.

Враховуючи, що матеріали справи, які стосуються фак­ту незаконного виготовлення, зберігання і продажу само­гону Юрченком І. С. не мають прямого відношення до роз­слідуваної справи по обвинуваченню Васіної О. В., і беручи до уваги, що виділення матеріалів про самогоноваріння не може негативно вплинути на всебічність, повноту і об'єк­тивність дослідження і вирішення кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. за статтями 86і, 172 КК Ук­раїни, керуючись статтями 26, 130 КПК України, постановив: 1. Виділити із даної справи в окреме провадження всі матеріали, які стосуються самогоноваріння, яким займався Юрченко Іван Семенович.

Протоколи допитів свідків Петренка К. Р. і Хомен-ка С. А. (а. с. 15—18) виділити в оригіналах, а протокол проведення обшуку на квартирі Юрченка І. С. (а. с. 13) — в копії.

2. Виділену справу передати прокурору м. Енська для направлення за підслідністю.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА про об'єднання справ

Дата

м. Енськ

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи № 14-832, яка знаходиться в моєму провадженні, по обви­нуваченню Васіної Ольги Володимирівни за статтями 86і, 172 КК України і справу № 64-256, яка надійшла із УВС м. Енська по обвинуваченню тієї ж Васіної О. В. в крадіжці диплому про закінчення економічного інституту Зюзіною Галиною Тихонівною за ознаками ч. З ст. 193 КК України,

встановив. З справи, яка надійшла із УВС, видно, що Васіна О. В. 25 грудня 199_ р. зайшла в квартиру своєї сусідки Зюзі-ної Г. Т. і, скориставшись тим, що вдома була тільки її ма­лолітня донька, викрала із шухляди столу диплом РІУ 924918 на ім'я Зюзіної Галини Тихонівни про закінчення в 196_ р. Саратовського економічного інституту. В майбут­ньому вона мала намір переробити його на своє ім'я.

Кримінальну справу за даним фактом було порушено 29 грудня 199_ р., а по обвинуваченню Васіної О. В. за статтями 86і, 172 КК України — 3 січня 199_ р.

Беручи до уваги, що вказані злочини, передбачені стат­тями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, здійснені однією і тією ж особою — Васіною О. В., керуючись статтями 26, 130 КПК України,

постановив

1. Об'єднати в одне провадження обидві зазначені
справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у
вчиненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З

ст. 193 КК України.

2. Об'єднаному провадженню цих кримінальних справ надати № 14-832 і далі іменувати кримінальною справою по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України.

3. Строк попереднього слідства у справі рахувати з 29 грудня 199_р.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

,. -. л

ПОСТАНОВА
про направлення справи за підслідністю
м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи № 14-1029, порушеної ЗО грудня 199_ р. за фактом вияв­лення трупа Клименка Гната Анатолійовича, за ознаками ч. 2 ст. 212 КК України,

встановив: ЗО грудня 199_ р. на околиці м. Енська в районі пере­хрестя вулиць Паркової і Садової в кюветі був знайдений труп Клименка Г. А., з закривавленою головою і перелама­ними ребрами. Висновок судово-медичної експертизи: смерть Клименка Г. А. є насильницькою, настала від дії ту­пих твердих предметів зі значною силою; такі тілесні ушко­дження могли виникнути при дорожньо-транспортній пригоді.

9 січня 199_ р. до прокуратури з'явився інспектор відді­лу кадрів Енського міськторгу Іванов Степан Сергійович і заявив, що ЗО грудня 199_ р. на вул. Садовій він збив авто­мобілем ВАЗ-210337-19 незнайомого йому п'яного перехо­жого, який раптово з'явився на дорозі. Як потім було вста­новлено, ним виявився Клименко Г. А.

Беручи до уваги, що дії водія Іванова С. С. кваліфіку­ються за ч. 2 ст. 215 КК України, і враховуючи, що ця кате­горія справ згідно зі ст. 112 КПК України підслідна слідчим органів внутрішніх справ, а також, що всі невідкладні дії проведені, та керуючись ст. 116 КПК України,

постановив

. ^ ^ і и її и О П О .

передати кримінальну справу № 14-1029, порушену за фактом виявлення трупа Клименка Гната Анатолійовича з ознаками насильницької смерті, прокурору м. Енська для направлення її за підслідністю.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)


Продовжити строк попереднього
слідства у кримінальній справі
№ 14-832 Васіної Ольги Володими-
рівни до "___ " березня 199_ р.

Прокурор м. Енська, радник юстиції

"___ "березня 199_р.

(підпис)

ПОСТАНОВА про порушення клопотання про продовження строку попереднього слідства

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив:

Васіна О. В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, з 199_ по 199_ рр. систематично привласнюва­ла профспілкові кошти шляхом посадового підлогу, під­робляючи на документах підпис голови профкому Міркіна А. П., що давало їй можливість одержувати грошові суми із районного відділення Ощадбанку. Крім того, Васіна О. В. частину грошей, що надходили в касу, не оприбутковувала. Всього вона викрала колективних грошей на суму (яку). А також Васіна О. В. 25 грудня 199_ р. викрала із квартири своєї сусідки Зюзіної Г. Т. диплом про закінчення еконо­мічного інституту з метою переробити його на своє ім'я.