Смекни!
smekni.com

Розробка технологічного процесу виготовлення друкарських форм для випуску журнальної продукції (стр. 6 из 13)

Наступне обладнання, яке під’єднано до комп’ютера, є струменевий кольоровий принтер HewlettPackardDeskJet 815C. Цей принтер забезпечує відмінний кольоровий друк фотографічної якості та чіткий друк чорного тексту. HPDeskJet 815C— дуже практичний і зручний у використанні принтер, який задовольняє різноманітні потреби в друці. Його легко настроювати та експлуатувати, він компактний і безшумний. Поліпшена технологія HPPhotoRETII з багатошаровим накладанням кольору гарантує відмінні результати фотографічної якості, навіть на звичайному папері. Технологія узгодження кольорів HPColorSmartII забезпечує автоматичне отримання чудових кольорів (ColorSync 2.1.2 і вище для Macintosh). Ідеальної чіткості чорного тексту можна досягти завдяки чорним пігментним чорнилам HP. Ці чорнила HP унікальні тому, що швидко висихають і не змазуються, забезпечуючи завжди якісні результати.

Наступним обладнанням, що використовується в дипломній роботі є RIP- процесор HEIDELBERGDeltaTower. У робочій станції DeltaTower відбувається процес растрування даних. З’єднання з фотонасвітлювачем здійснюється через FastPixelInterface з тактовою частотою 125 МГц, що дає змогу відчутно скоротити час передачі інформації для експонування. Процес пришвидшується за рахунок того, що під’єднана до комп’ютера система виводу працює без пауз, тому виведення відбувається якнайшвидше за допомогою фотовивідного пристрою. DeltaTech 6.0-Workflow— програмне забезпечення для виводу робіт за технологічними схемами «Комп’ютер-плівка», «Комп’ютер-пластина».

Черговим запроектованим устаткуванням фірми HEIDELBERG є насвітлювач HerculesElite. Він краще, ніж інші моделі забезпечує оптимальне співвідношення ціни і продуктивності. Цей фотовивідний пристрій барабанного типу, що забезпечує найбільш якісні параметри виробничого процесу. Даний насвітлювач ідеально підходить до друкарських машин середнього формату. Формат А2 і оперативність фотонасвітлювача HerculesElite дозволяють використовувати його, в першу чергу, в до друкарських процесах поліграфічних підприємств і видавництв, що випускають величезну кількість етикеткової та пакувальної продукції.

Ще одним запроектованим обладнанням є проявочний процесор GLUNZ & JENSEN. Фірма GLUNZ & JENSEN виробляє процесори для проявлення плівки та друкарських пластин. Всі процесори відрізняються високою якістю проявлення і мають у собі такі секції: проявлення, фіксаж та висушування. Цей процесор може працювати в лінію з фотовивідним пристроєм настільно-видавничих систем і систем обробки зображення. Може працювати, як з аркушевою фотоплівкою, так і з рулонною з касети. Процесор GLUNZ & JENSEN має автоматичні режими регенерації проявника і фіксажу, підтримки заданої робочої температури в секціях проявлення, фіксажу і сушіння. Для промивки можна використовувати протічну воду.

Для формних процесів в дипломній роботі запроектоване обладнання — копіювальна рама HELIOPRINTCDL8. CDL— копіювальні рами створено, в основному, для копіювання плівок за допомогою денного світла, виготовлення кольоропроби та офсетних форм. Вони є чудовим взірцем високої якості вакуумного притискання та рівномірності експозиції, що забезпечує 2 ключових момента якісного копіювання. В копіювальних рамах CDL джерело світла розміщено внизу в корпусі, але замість поворотного столу використовується або закриваюча верхня кришка, або резинове полотно з роловою прокаткою. У цілому світі ці рами широко відомі і продаються під торговою маркою AGFA.

Для проявлення пластини запроектований процесор GLUNZ & JENSENInterPlater 62 (для пластин), який створений з метою обробки позитивних і негативних одно- та двосторонніх офсетних пластин шириною до 62 см. Він відрізняється простотою експлуатації та обслуговування, крім того, він мінімально використовує хімічні розчини. Проявний процесор має такі секції: проявлення, промивання, гумування та висушування.

Перелік основних матеріалів, що проектуються

Таблиця 3

№п/п Назва Призначення
1. Катрідж чорний Для друкування коректурних відбитків на струменевому принтері та для виготовлення однофарбових діапозитивів на лазерному принтері.
2. Папір офсетний щільність 80 г/м2марка „О” Для виведення коректурних відбитків.
3. Фототехнічна плівка Kodak Gen 5 Для виведення 4-х фарбових комплектів діапозитивів на фотонасвітлювачі.
4. Офсетна попередньо чутлива пластина Для виготовлення друкарських офсетних форм позитивного копіювання.

Схема технологічного процесу виготовлення офсетних друкарських форм для друкування журнальної продукції

Ознайомлення з оригіналом і бажаннями замовника


Складання тексту


Сканування і обробка чорно-білих ілюстрацій


Верстка журнальних сторінок


Сканування ілюстрацій на сканері AGFADuoScanT2500 або копіювання з каталогу


Обробка зісканованих ілюстрацій у програмі растрової графіки PhotoShop 7.0

на комп’ютері APPLE Power Macintosh G4


Створення векторної частини журналу в графічному пакеті CoralDRAW 11 на комп’ютері APPLEPowerMacintoshG4


Зведення елементів растрової і векторної графіки в оригінал-макет


Цифрова кольоропроба (вивід коректурного відбитка на кольоровому струменевому принтері HPDeskJet 815C)


Кольорокорекція у програмі растрової графіки PhotoShop 7.0 на комп’ютері APPLEPowerMacintoshG4


Електронний монтаж


Генерування Postscript-файла


Кольороподіл і растрування в RIP-процесорі HEIDELBERGDeltaTower


Насвітлення монтажу журналу на плівку KODAKGen5 у фотонасвітлювач HEIDELBERGHerculesElite


Проявлення, фіксаж, сушіння в проявному процесорі GLUNZ & JENSEN


Експонування фотоформ на попередньо очутливлені пластини LASTRA

FuturaOro в копіювальній рамі HELIOPRINTCDL8


Проявлення, промивання, гумування і сушіння в проявному процесорі GLUNZ & JENSENInterPlater 62


Контроль якості


Готова друкарська форма


Таблиця 4

Розробка технологічного процесу за основними операціями

Спосіб виконання операцій Устаткування та інструменти операції Матеріали, які використовуються Технологічний режим Виконавець
1. Ознайомлення з оригіналом і бажаннями замовника2. Складання тексту3. Сканування і обробка чорно-білих ілюстрацій4. Верстка журнальних сторінок5. Сканування ілюстрацій та копіювання з каталогу6. Обробка зісканованих ілюстрацій7. Створення векторної частини журналу8. Зведення елементів растрової і векторної графіки в оригінал-макет9. Вивід коректурного відбитка

10. Кольорокорекція11. Електронний монтаж12.
Кольороподіл
олівець, ручкаклавіатурасканер AGFADuoScanT2500комп’ютер PowerMacG4сканер AGFADuoScanT2500комп’ютер PowerMacG4комп’ютер PowerMacG4комп’ютер PowerMacG4струменевий кольоровий принтер HPDeskJet 815Cкомп’ютер Power Mac G4комп’ютер Power Mac G4комп’ютер Power Mac G4 папір, CDпрограма AdobeInDesignпрограма VetaScan, каталог на CDпрограма AdobeInDesignпрограма VetaScan, каталог на CDпрограма растрової графіки Photoshop 7.0програма векторної графіки CoralDRAW 8програма векторної графіки CoralDRAW 8папір HP, тонер з чорною фарбою і тонер з фарбами RGBпрограма растрової графіки Photoshop 7.0програма векторної графіки CoralDRAW 8програма DeltaWorkflow ручнийавтоматичнийавтоматичнийавтоматичнийавтоматичнийдіалоговийдіалоговийдіалоговийавтоматичнийдіалоговийдіалоговийавтоматичний дизайнероператордизайнердизайнердизайнердизайнердизайнердизайнердизайнердизайнердизайнердизайнер
13. Растрування в RIP-процесорі14. Насвітлення монтажу журналу на фототехнічну плівку15. Проявлення, фіксаж та сушіння в проявному процесорі16. Експонування фотоформи на друкарську пластину17. Проявлення, промивання, гумування та сушіння друкарської форми в проявному процесорі18. Контроль якості RIP-процесор HEIDELBERGDeltaTowerНасвітлювач HEIDELBERGHerculesEliteпроявний процесор GLUNZ & JENSENкопіювальна рама HELIOPRINTCDL8проявний процесор GLUNZ & JENSENInter Plater 62стіл, лупа програма DeltaWorkflowплівка KODAKGen 5 типу GRDпроявник — KODAKRA 2000, фіксаж — KODAKRA 3000, водапопередньо очутливлена пластина LASTRAFuturaOroпроявник — LSP 75, гумуючий розчин LGO 1050олівець для коректури PenFLPF автоматичнийавтоматичнийавтоматичнийавтоматичнийавтоматичнийавтоматичний дизайнердизайнердизайнеркопіювальник 6-го розрядукопіювальник 6-го розрядукопіювальник 6-го розряду