Смекни!
smekni.com

Форми трафаретного друку (стр. 2 из 6)

1.2 Застосування трафаретного друку.

Трафаретний спосіб друку, відомий також як шевкографія, використовується в найрізноманітніших галузях промисловості. Спектр виробів, вироблюваних з використанням трафаретного друку, незвичайно широкий: сувеніри, упаковка, текстильні вироби, листівки, етикетки, плакати, видавнича і різна представницька продукція, P.O.S. матеріали і багато що іншого.


Різноманіття областей її застосування обумовлене головним чином двома технологічними особливостями: по-перше, можливістю нанесення зображень фарбами і пастами практично будь-якого складу на поверхні з найрізноманітнішими физико-хімічними властивостями, і, по-друге, можливістю нанесення барвистих шарів великої товщини [14, 56].

Можлива додруківка на різних готових виробах (книги, календарі, листівки, лінійки, металеві і пластикові таблички, компакт-диски і ін.). Головна перевага шевкографії – універсальність.

Сфери застосування трафаретного друку

1. Зовнішня реклама.

2. Плакати, банери, перетяжки, світлові короби, щити, друк на формованому пластику, вивіски, знаки, покажчики, реклама на транспорті.

3. Оформлення місць продажів.

4. Спеціальна продукція.

5. Лотерейні квитки, пластикові карти, цінні папери.

6. Друк перекладних зображень.

7. Упаковка і етикетка.

8. Упаковка з картону і гофрокартону, гнучка упаковка, самоклеючі, паперові, захисні етикетки.

9. Тара.

10. Друк на готових виробах, на листовій жесті і пластиці з подальшим формуванням.

11. Представницька продукція.

12. Бланки, конверти, теки, запрошення, візитки, дипломи, листівки.

13. Промисловий друк.

14. Панелі приладів, плівкові перемикачі, електронні плати.

На нашому устаткуванні ми можемо друкувати як звичайними сольвентнимі фарбами, так і ультро- фіолетовими фарбами. Чому саме УФ фарби ми використовуємо?

Застосування уф-технологій, поза сумнівом, є одним з найперспективніших напрямів розвитку трафаретному друку. Впровадження уф-технології дозволило нам добитися вищої продуктивності за рахунок скорочення тривалості технологічного циклу, понизити виробничі витрати. Для уф-фарб відсутній такий параметр, як точка займання, - це означає, що, на відміну від сольвентних фарб, уф-фарба не класифікується як займистий матеріал. Завдяки цьому виробництво стало безпечнішим, що значно полегшило відносини компанії з пожежним наглядом [11, 254].

Відсутність в уф-фарбах важких розчинників значно понизила ризик отруєння і дозволила уникнути сильного запаху на виробництві.

Основними перевагами уф-фарб є:

- стабільність кольору при друці;

- можливість повнокольорового друку в 4 (CMYK) і більш за квіти;

- відсутність «блокування» осередків трафарету (висихання фарби під час друку);

- зменшення витрати фарби за рахунок використання високих номерів сит;

- хороша криюча здатність;

- висока швидкість сушки;

- відсутність змазування і злипання відбитків;

- прекрасні показники для гарячого формування;

- невеликі розміри уф-сушки в порівнянні з тепловими сушарками;

- невелика витрата електроенергії - 50% від витрати теплової сушарки;

- слабка деформація запечатуваних матеріалів від температурної дії;

- екологічна і пожежна безпека.

Використання уф-фарб в нашому виробництві дозволило значно збільшити продуктивність і якість друку, підвищити лініатуру друк і забезпечити точніше приведення, збільшити асортимент запечатуваних матеріалів, забезпечити безпечні і комфортні умови роботи, скоротити витрати нашого


виробництва [5, 23].

Друк проводиться на 3/4-автоматичній лінії “Svecia” максимальна продуктивність - 1000 листів в годину максимальний розмір друку - А0 (1200х850) мм щільність друкарського матеріалу від 60 до 3000 г/м2, у тому числі і етікеточная папір максимальна товщина запечатуваного матеріалу - 10 мм висока точність друку на картоні, папері, самоклейці і плівці, пластиці і інших матеріалах Машина оснащена тунельною уф-сушкою з шириною засвічення 1050мм, що дає можливість працювати як з сольвентнимі так і з уф-фарбами.

Галузі застосування

Трафаретний друк є одним з технологічних способів друку. Вона охоплює різні сфери застосування: від ручних робіт до високотехнологічних промислових рішень, від найменших форматів при виготовленні друкованих плат до самих великих плакатів порядку 3х6 м і від одиничних екземплярів до великих накладів. Способом трафаретного друку запечатуються папір, текстиль, кераміка і синтетичні матеріали у вигляді полотна, окремих аркушів, а також такі вироби різного призначення і форми, як банки, келихи і панелі [20, 185].

Палітри фарб характеризуються великою різноманітністю. Знаходять широке застосування спеціальні фарби для найрізноманітніших областей.

У трафаретному способі для друку ілюстрацій знаходить широке застосування чотириколірного друку. Застосовувані для трафаретного друку апарати, машини та устаткування охоплюють як звичайні пристосування і установки, що використовуються в кустарному виробництві, так і великі машини для робіт у промислових масштабах.

Якість готової продукції, виготовленої трафаретним способом, як і іншим способом друку, значною мірою визначається саме додрукарськими процесами. Специфіка сучасної додрукарської підготовки для трафаретного способу друку не має належної інформації як у періодичних


спеціалізованих виданнях, так і у фаховій літературі.

Виготовлення фотоформ є дуже відповідальним кроком у технологічному ланцюгу репродукування. Під терміном "фотоформа" розуміється проміжковий носій інформації у вигляді негативу чи діапозитиву на прозорій плівці, виготовлений фоторепродукційним способом, чи з допомогою лазерних або струменевих принтерів [9, 325]. До фотоформ трафаретного способу друку, з огляду на технологічні особливості, висунуто дві основні вимоги: — можливість забезпечення графічної точності в роцесі друкування; — потрібна різниця оптичної щільності між пробільними і друкарськими елементами для вибраного у формних процесах копіювального шару.

Перша вимога потрібна для виконання друку з графічною точністю стосовно оригіналу. Бажано графічне викривлення, яке виникає під час трафаретного друку, якомога точніше коригувати при виготовленні фотоформи. Для виконання цієївимоги потрібне чітке уявлення щодо характеру графічного викривлення під час друкування. Саме чи не це є основна проблема растрового трафаретного друку. У трафаретному друці на сьогодні відсутні умови оптимізації друкарських процесів, які б дали змогу прогнозувати графічні і, відповідно, градаційні викривлення. Тому скоригувати ці викривлення неможливо, оскільки невідомо, що саме потрібно коригувати і яким чином треба змінити градаційні характеристики фотоформ для досягнення кольорових характеристик, максимально наближених до оригіналу. Однак навіть при відсутності можливості градаційної коректури для якісного виготовлення друкарських форм треба, щоб краї друкарських елементів на фотоформах були чіткі і ясні. Обидва способи виготовлення фотоформ за сучасною технологією (за допомогою лазерних і струменевих принтерів) у порівнянні з фотомеханічним дають нижчу роздільну і видільну здатність [7, 165].


При виготовленні фотоформ на лазерному принтері відбувається деформація плівки під дією температури, що спричиняє геометричне викривлення всього зображення, внаслідок чого стає неможливим точне суміщення кольорів, що не допускається у растровому багатофарбовому друці. Тонер лазерного принтера не дає достатньої оптичної щільності, оскільки зображення накладається на плівку нерівномірно, з "проколами". При використанні струменевого друку два попередні недоліки відсутні, що дає можливість виготовляти фотоформи, якісно наближені для виготовлення трафаретних друкарських форм, у порівнянні з тими, що виготовлені традиційним фототехнічним способом.

Тут треба зауважити, що растрування повинно здійснюватися в растровому процесорі (РІП'і). При друкуванні на лазерному принтері цей процес в обробці зображення відсутній, і параметри растрування не відповідають вимогам поліграфічного відтворення, тому про якість градаційної передачі на відбитках, надрукованих з трафаретних друкарських форм (ТДФ), виготовлених у свою чергу за допомогою таких фотоформ, недоцільно стверджувати, через те що вона відсутня вже на фотоформах. З огляду на якість найкращими є фотоформи, виготовлені класичним способом, з альтернативних фотоформ придатними є ті, що виготовлені способом струменевого друку. Фотоформи, отримані на лазерному принтері, для якісного растрового друку непридатні взагалі.

Сучасні репродукційні центри,

які надають додрукарські комп'ютерні послуги, переважно зорієнтовані на

виготовлення фотоформ офсетного способу друку, а при виготовленні фотоформ для трафаретного друку не акцентують уваги на особливостях цього способу друку

1.3 Проблеми сучасного трафаретного друку

Статті про растровий трафаретний друк усе частіше почали з'являтися у фахових поліграфічних журналах. Однак при впровадженні у виробництво растрового трафаретного друку практики зустрічаються з певними проблемами. Якщо відтворення штрихових оригіналів на багатьох підприємствах досягло досконалості, то від растрового друку часто відмовляються. У статті "Трафаретная печать в России и СНГ" (1) подано оцінку частки растрового друку серед інших способів взагалі і трафаретного зокрема. У 2000 році трафаретний растровий друк становив 3-5%, що