Смекни!
smekni.com

Перу 5 (стр. 4 из 4)

Телефонний зв’язок

Телефонний зв’язок задовільняє попит країни.

Містцеві лінії - радіорелейна система зв’язку з 12 наземними станціями.

Міжнародні лінії - панамериканський морський кабель і 2 супутники системи Інтелсат (2 над Атлантичним океаном.

Радіо- і телевізійні станції

Радіостанції

1

- Довгохвильові

472

- Короткохвильові

489

- FM-діапазон

198

Телевізійні станції

13

Число інтернет-провайдерів - 15.

Грошова одиниця - нуево соль (100 сантимів).

Зовнішня торгівля Перу вивозить переважно сировину і напівфабрикати і ввозить промислові товари. Низька продуктивність сільського господарства і недостатній розвиток транспортної системи викликають необхідність імпорту.

Склад експорту: риба і рибопродукти, мідь, цинк, золото, сира нафта, свинець, кава, цукор, бавовна.

Географія експорту: США 25%, Китай 8%, Японія 7%, Швейцарія, Німеччина, Великобританія, Бразилія.

Склад імпорту: машини і обладнання, нафтопродукти, продовольство, залізо і сталь, продукція хімичної промисловості, фармацевтичні препарати.

Географія імпорту: США 19%, Колумбія 6%, Венесуела 5%, Чилі 4%, Бразилія 4%

Основними статтями експорту Перу є нафта, мідь, цинк, рибне борошно, золото, свинець, кава і срібло. На мінеральну сировину приходиться 52% доходів від експорту. Прибуток від експорту кокаїну офіційно не реєструється, однак можна припускати, що кока дає такий же прибуток, як всі інші статті експорту разом узяті. В імпорті переважають харчові продукти, насамперед пшениця і рис, промислове устаткування, хімікати й автомобілі. Головним торговим партнером Перу продовжують залишатися США, що закуповують 22% офіційно експортованих з Перу товарів (без обліку кокаїну) і забезпечують 30% його імпорту; зростає також значення зовнішньоторговельних відносин з Японією, Німеччиною, Італією і Великобританією.

Перу. Висновки.

Перу - країна з економікою, що розвивається, яка довгі роки залежала від продажу сировинних ресурсів і в даний час впевнено наближається до розвинутих країн Північної півкулі. Перу - один із світових лідерів рибальства і найбільший на планеті постачальник срібла, міді, вісмуту. За останні десятиріччя країна зуміла розвинути нетрадиційні галузі промисловості: виробництво товарів вжитку задовільняє потребу на внутрішньому ринку і складає певну частку експорту. Подальшому розвитку національної економіки перешкоджають нехватка інвестиційних капіталів і виїзд за кордон спеціалістів з університетською освітою. Періодичні землетруси руйнують транспортну інфраструктуру Перу і на її підтримку в робочому стані необхідні немалі кошти. Зростання чисельності населення випереджає зростання виробництва сільськогосподарської продукції - країна змушена постійно нарощувати імпорт продовольства. В 1960-х і 1970-х роках національні уряди провели земельну реформу і націоналізували нафтовидобувну галузь промисловості. Ці кроки привели до створення значного торгового дефіциту і виникненню внутрішнього та зовнішнього боргів. В даний час триває реформування державного сектору і значна увага приділяється розвитку приватного підприємництва.