Смекни!
smekni.com

Сучасні тенденції моди швейних та трикотажних товарів (стр. 3 из 4)

4.2 Зарубіжні дизайнери.

Коко Шанель

У 1918-1920 роках під впливом першої світової війни ідеали жіночої краси — жінка медсестра. У моді білий колір, трикотаж. На сцені з‛явилась легендарна мадам Шанель. Шанель створила моду, яка і сьогодні є втіленням сучасності та елегантності. Під її впливом і на сучасному етапі знаходяться усі сучасні французькі модельєри. Стиль Шанель- відмова від надмірностей, непотрібних прикрас, які демонструють не жінку, а вміст її гаманця; це прямі спідниці до колін широкі брюки і незмінний чорний колір. Шанель вперше створила двокольорні туфлі, прикрасила сумки ланцюжками, ввела в жіночий ужиток чоловічі смокінги атласними лацканами і нарешті придумала те саме «маленьке чорне плаття», без якого не обходиться гардероб жодної пані, яка себе поважає. Габріель Шанель померла у 1971 році, але Будинок моделей, заснований нею, до тепер є втіленням французької елегантності і шарму. Шанель- це не тільки одяг, але й стиль життя.

Крістіан Діор

Жінка- як квітка.Він робить цю метафору буквальною, відчутною. Він завоював «прихілбність» жінок , зробивши для них те що вони чекають від кожного чоловіка. Адже це були тіки два елементарних рухи рукою. Він намалював на ескізі жіночий силует з тонкою талією і тонкими плечима, відмітивши тим самим мужикуваті накладні плечі в жіночих костюмах військового часу, а також зробив талію підкреслено помітною. Вся революція Діора полягала в тому, що він звернув увагу на найкрасивіші лінії жіночого тіла – дугу похилих плечей і мякий вигин талії. Діор повернув жінкам «осині талії», нейлонові панчохи із стрілками, капелюшки і рукавички! Він подарував їм каблуки на шпильці! Він зробив з них ніжних метеликів. Маестро помер в 1957 р.не втигнувши насолодтися своїм тріумфом.

Ів Сен Лоран

В середині 50-х років до діора на практику прийшов молодий чоловік , який став великим творцем моди 20-го століття. Йог звали Ів Сен Лоран. Спочатку він був простим художником, прислав декілька ескізів в редакцію «Vogue» поштою.У редакції подивившись малюнки прийняли цого одноголосно за генія і викликали до Парижа для роботи з Діором. Вже в в 55 році цому дали малювати перші моделі у Діора, і вже тоді можна було багато сказати подивившись на малюнки. Стиль Ів Сен Лорана: величезний бант, величезний пояс, контраст двох квітів, вставка з вишитої тюлі з квітами.

Відомі фірми-виробники:

À Valentino

À Giorgio Armani

À Dolge & Gabbana

À Guchi

À Adidas

À Reebok

À Puma

À Prada

À Versache

À Chanel

À Ecco

À Intertop

П’єр Карден

Перший бутік Карден відкрив в Прижі в 1954 році і назвав його «Єва та Адам». Багато шуму наробила в магазині «Весна» перша самостійна виставка одягу молодого модельєра, організована в 1959 році. Гострій критиці піддався і Пєр Карден, і господар магазина, що дав можливість виставити колекції суконь, костюмів, «незвичайних, непрактичних, непридатних для носіння щодня» .А місцева профспілка модельєрів виключила Пєра Кардена зі своїх лав за професійну непридатність. Протягом 7-8 років він знаходився у важкому фінансовому положенні. Але як говориться талановита людина талановита у всьому. Пєр Карден комунікабельний, простий у спілкуванні з людьми будь-якого стану , а головне на рідкість цілеспрямований. Все це допомагає йому виходити з меншими втратами з кризових ситуацій. Саме з цих пір популярні його чорні жіночі панчохи і високі чоботи. У 1959 р. він почав випускати готові сукні , а в 1960- його авангардний стиль викликав справжній переворот в моді. У 1965 році Пєр Карден зробив революцію тим,що винайшов міні сарафани. Їх робили з шерстяного сукна, на бретелях. Вони носилися з новим жіночим аксесуаром–обтягуючим обтягучим светром з яскравим малюнком. Жіноча мода була відблисками космічної ери. Колекція Пєра Кардена в 1968 році нагадувала про космос: блискучі поверхні, сумки, аксесуари. Від Кардена в моду прийшли стоячі коміри, піджаки, що дуже обтягують. Брюки. Жіноча і чоловіча мода набувала космічних контурів, завдяки факту польотів в космос. Вони стали дійсністю , а у той час це була мрія людства. З’явилися нові тканини : нейлон, капрон, кримплен.


4. Тенденції моди 2008-2009

Сучасні тенденції осінньої моди 2008 радують розмаїттям соковитих кольорів, яскравих аксесуарів, витонченого мережива, вишуканих ліній.

Якщо осінь вам здається сумною і депресивною, саме час поповнити свій гардероб стильними новинками. Осінь диктує трохи стримані кольори, але ні в якому разі не вимагає відмовитися від креативних фасонів, різноманітної біжутерії і особливо від додаткових аксесуарів . Швидше навпаки. Восени одяг їх потребує більше, ніж влітку. Наймодніший аксесуар — шалі, пашліни, шарфи, шовкові, бавовняні, в’язані, різних кольорів і розмірів — прикрасять будь-який одяг. Осінні кольори — всі відтінки сірого, фіолетового. Актуальною залишається чорно-біла гама, приваблює клітинка.

Хіт сезону

До речі, саме повернення клітинки є новинкою осені 2008. У цьому сезоні кожна модниця просто зобов’язана мати у своєму гардеробі що-небудь картате. Тому обов’язково придбайте собі яку-небудь річ у клітинку. Це можуть бути брюки, пальто, спідниця, словом будь-що, що вам до душі. Адже клітинка на піку популярності!

Пальто

За словами модельєра-дизайнера Наталії ТВЕРДОЇ, ця модна осінь пропонує великий вибір пальт.

— Актуальні різні силуети та фасони. Новинка сезону — пальто-кокон: силует спочатку розширюється, а внизу — звужується. На піку моди пальта яскравих відтінків, що мають геометричний силует, комір-стійку або ж заокруглений комірець, — говорить пані Наталія.

Не забувайте і про особливо актуальну в цьому сезоні клітинку. Картате пальто буде цієї осені супермодним! Три модних тренди осені — пальта-накидки з прорізами для рук, хутряні жилети і в’язані пальта.

Джинси

А як же обійтися у цьому сезоні без джинсів?

— Наймодніші — це джинси-кльош. Поряд з ними актуальні й вузькі джинси, які максимально щільно облягають фігуру, — додає директор ательє “Шарм” Оксана ВАВРОВСЬКА.

Сукня

— У must have (англ. “повинен мати” – авт.) цього сезону знову сукня. Маленька чорна сукня й надалі залишається однією з найелегантніших речей гардеробу. Однак сукні яскравих відтінків, іноді навіть екзотичних або практичного сірого кольору теж актуальні восени 2008, — додає Наталія Тверда.

Светр

Об’ємні светри ажурного в’язання аж ніяк не розповнюють фігуру й обов’язково підкреслюють талію вузьким поясом.

Спідниці

— Широкі спідниці з літа стали трішки довшими. Оптимальна довжина — до середини литки, — зазначає Оксана Вавровська. — Спідниці-“олівці” порадують і прихильниць міні (довжина повинна бути на долоню вище коліна), так і максі (довжина — майже до щиколотки). Фігура буде візуально витягнута та підкреслена. У моду також повертається такий доволі зручний і практичний предмет гардеробу, як спідниця-штани.

Штани

— Штани представлені на будь-який смак. Це і широкі довгі штани з твіду, оксамиту, які гармонійно доповнять гардероб ділової жінки. Актуальні вузькі штани довжиною до щиколотки та вкорочені штани. Вони можуть бути класичного вузького крою або супермодного — широкого, що нагадує шаровари з манжетою внизу, — зазначає модельєр-дизайнер.

Колготки

Колготки цього сезону знову повертають до 80-х років. Вони навіть швидше не аксесуар, а досить вагомий предмет гардеробу. І приваблюватимуть увагу подекуди більше, ніж сукня чи костюм. І знаєте чому? Просто у цьому сезоні модні яскраві кольорові колготки: сині, зелені, червоні. Вони можуть бути продовженням кольорової гами одягу, а можуть контрастувати з ним. Колготки в горошок і в клітинку, з оригінальним орнаментом зроблять усе, щоб ніжки не залишилися без уваги, навіть якщо між спідницею і ботфортами помітна лише тоненька смужка.

До речі, за словами пані Єлизавети, все ще модні легінси, в основному чорного кольору, які одягають з сукнями, спідницями, блузами.

Обрамлення

Порадує ця осінь й усіх прихильниць витонченого та ніжного. У моді — мереживо. Мереживо — на блузках, піджаках, спідницях... Навіть осінні чобітки й напівчобітки не залишилися осторонь цього. І вони теж відчули на собі вплив “мереживної” моди.

Не втрачають актуальності й бахрома, декоративні ґудзики, об’ємна вишивка, складні коміри, хутро.

Тканини

— Цієї осені на нас чекає розмаїття тканин: тафта, жакард, твід. Дуже модний одяг з атласу всіх кольорів. До того ж, спектр застосування атласу дуже широкий — блузи, сукні, брюки, спідниці тощо, — говорить Єлизавета Чумак.

Прикраси

— Особливе місце у будь-якому жіночому гардеробі займає намисто. Його одягають й до ділового костюма, й до вечірньої сукні. А сучасний вибір намиста із натурального та штучного каменю дозволяє надзвичайним чином прикрасити одяг та зробити будь-яку жінку просто красунею.

— Дуже полюбляю жінок, які вміло використовують весь арсенал аксесуарів. І не втомлююся повторювати: модне те, що личить саме цій жінці. Відчуття міри, бажання виглядати неповторно, терпіння та вміння створювати свій образ від і до... і є модою. Й не тільки осінньою, — підсумовує Єлизавета Чумак.

В обіймах весни

В цьому сезоні з моди вийшли короткі трапецеподібні плащі з пасом. Їх замінили більш скромні і лаконічні за силуетом плащі середньої довжини, прямі або злегка приталені.