Смекни!
smekni.com

Сучасні тенденції моди швейних та трикотажних товарів (стр. 4 из 4)

Вони практично не мають декоративних делей та яскравої фурнітури, тільки не великі, більш за все англійські коміри та внутрішні кармани, а також заховані під подвійною планкою гудзики.що стосується кольорової гами, то ваш новий плащ не обов’язково повинен бути однотонним. Так що можете сміливо придбати плащ в вертикальну полоску.

Повернення підплічників

З приходом весни змінилась і мода на піджаки. Окрім дуже довгих приталених, які нагадують плащі або напівпальто, в моду повернулись і піджаки довжиною до середини стегна.

Вони можуть бути як приталеними , так і великими .Більш за все такі піджаки мабть закруглені борти і великі накладні кармани.

Але головним сурпризом цього сезону стали підплічники. Знову в моді широкі, як в середині 80-х років, майже чоловічі плечі.

Буйство кольорів

Здається модельєри, які втомилися від сірої гамми своїх осінньо-зимових колекцій знову відкрили для себе всю палітру фарб.Бірюзовий, малиновий, жовтий, червоний…

Спідниці

Менш за все в моді зміни виникли на спідниці. Зараз актуальні і міні, і максі, і спідниці .

Мабуть, тільки фасони останніх підлягли помітним транформаціям. Тепер знову в моді розкльошоні спідниці.


Бріджі

Сучасні жінки з задоволенням носять брюки, причому найрізноманітніші—вузькі, широкі, розкльошоні. А зараз в моду повернулись бріджі.

В минулому столітті бріджі носили виключно чоловіки. Ці брюки були дуже широкими та заправлялись в чоботи.

Зараз бріджі стали набагато вужчими. А носити ці брюки модельєри пропонують з елегантними туфлями на високому каблуку


6. Висновок

Дана творчо-пошукова робота є дуже актуальною, тому що культуру людини підкреслюе його одяг. Він є більш доцільнішим і привабливішим,коли відповідає правилам етикету. Зі смаком підібраний одяг, охайний вигляд роблять людину упевненою, зібраною і енергійною, Щоб одягатися красиво, не обов’язково мати повний гардероб речей. Тут слово за модою і смаком.

Мода-це поєднання законів стильової єдності, кольорової гармонії.Вона додає зовнішньому вигляду приодність і респектабельність, мода вимагає відчуття міри,обліку чинників часу,смаку і віку. До надмірності не треба прагнути, тому що можна потрапити в таку ситуацію:речей багато,а вдягти нічого,

Одяг не буває просто красивим. Його краса полягає в призначенні: для роботи, дому, свята,відпочинку. Елегантний одяг уживається тільки з елегантним господарем, який має гідну поставу, володіє хорошими манерами і красивою мовою.

На сьогоднішній день відомі зарубіжні дизайнери орієнтуються у своїй діяльності на споживача не середнього класу . Якість колекції одягу створені ними відповідають ціні, тому є не доступними для звичайного споживача з середнім рівнем заробітку. Цю проблему вирішують виробники Китаю та Турції. Нинішній вітчизняний ринок перенаповнений товарами їх виробництва, особливо одягом та взуттям. Дані виробники займаються недобросовісною конкуренцією, копіюючи марки та товарні знаки відомих іноземних виробників таких як Adidas, Reebok, Dolge & Gabbana, Puma та ін. На перший погляд такі товари важко відрізнити від оригіналу. Товари виробників Китаю та Турції є неякісними, але доступними для споживача середнього класу.


8. Література:

1. В.І. Михайлов, Т.Г. Глушкова, О.І. Зельніченко., Товарознавство непродовольчих товарів.,-К.:Книга, 2005.

2. Пугачевський Г. Ф., Семак Б.Д. Формування асортименту трикотажних виробів.М.: Економіка, 1975.

3. Гусейнова Т.С. Товарознавство швейних та трикотажних товарів. М.:Економіка,1991.

4. Arnold. Все про моду для чоловіків.,січень 2008.,ст.18-134

5. Apriori. Жіночий журнал.,вересень 2008.,ст..12-44

6. Наталі . Жіночий журнал.,лютий 2009 .,ст.56-76

7. http//www.stul&modafation.ua