Смекни!
smekni.com

Аналіз діяльності компанії Nokia (стр. 2 из 3)

Запитання Шкала оцінювання Тлумачення
Відмінно Добре Задовільно Погано
Яка якість Ваших послуг? + Якість полягає в тому, щоб задовольняти та перевершувати сподівання клієнтів.
На скільки Ваші послуги забезпечують сподівання клієнтів? + Продукція виробляється згідно з вподобаннями і смаками клієнтів
Наскільки назви Ваших послуг розкривають їхню користь для клієнта? + У назві найчастіше вказано основну з переваг продукту, детальний опис розміщений у посібнику користувача
Якщо Ваша фірма пропонує різноманітні види товарів та послуг, то чи сумісні вони між собою? + Ринки телефонів та аксесуарів є суміжними між собою
Чи забезпечена Ваша фірма всім необхідним для виконання прпонованих послуг? + Використовуються модернізовані технології виробництва
Чи є у Вас усі необхідні матеріали, чи не виникатимуть проблеми з постачанням? + Підприємство повністю забезпечене усіма необхідними матеріалами.

Частина 3

Завжди і всюди Nokia вірить у спілкування, в обмін враженнями та надзвичайний потенціал єднання 2 мільярдів тих, хто вже на зв’язку, з 4 мільярдами тих, хто поки що не має такої можливості. Компанія використовує технології, які дають змогу споживачам відчути те, що насправді має для них значення.


Розділ 3. Ціноутворення

1. Ціни компанії Nokia є помірними, такими, які дозволяють кожному придбати його продукцію.

2. Оплата за продукцію здійснюється негайно, якщо це роздрібна торгівля і у кредит на договірних умовах.

3. Комапанія Nokia пропонує широкий спектр знижок на свою продукцію. Найчастіше це дисконтні карточки зі вказаним відсотком знижки, бо при покупці декількох товарів одночасно.

4. Дооплату за додаткові послуги компанія не бере.

5. Із суб’єктивної точки зору, користувачі телефонами компанії Nokia досить лояльно ставляться до цінової політики підприємства. Адже ціни є доступними як для середньозабезпечених так і для добрезабезпечених покупців.

6. Оскільки на ринку діє багато компаній з виробництва телефонів і цінова політика є досить широкою, то ціни компанії можна вважати конкурентоспроможними.

7. Підсумок Ціни компанії Nokia є досить помірними, з додатковими знижками при покупці продукції. Компанія користується довірою у споживачів, досить часто надає продукцію в кредит.


Розділ 4. Реклама

1. Компанія Nokia, для того щоб переконати людей користуватися своєю продукцією, реалізовує різні види реклами. Найбільш розповсюдженою і ефективною є реклама на телебаченні. Також застосовуються реклами в інтернет-мережі, на Біг-бордах, у ЗМІ, у каталогах торгових центрів.

2. Пропозиція товарів компанії Nokia добре організована, не потребує суттєвих змін і удосконалень. Оскільки, продукція є рівномірно розміщена по всіх роздрібних точках торгівлі мобільними телефонами та аксесуарами.

3. Найбільш доцільно для популяризації своєї продукції є використовувати рекламу на телебаченні та в інтернет-мережі. Новостворену продукцію варто би було презентувати споживачам з допомогою відомих людей та акторів, тим самим показавши стильність і модернізованість даної продукції.

4. Найбільш ефективними публічні виступи є тоді, коли компанія знаходиться в числі спонсорського складу будь-якого заходу. Також відкриті конференції менеджерів компанії Nokia під час яких всі позитивні сторони будуть опубліковані на сторінках преси.

5. Варто задуматись над рекламою на радіо.

6. Найбільш продуктивними заходами товаропросування є проведення численних акцій, конкурсів, спонсорських програм. Також ефективним є надання подарунків за покупку продукту, що на даний момент широко застосовується компанією Nokia.

7. Реклама поштою, одна з найдорожчих видів реклами для продукції. Ефективне використання даного виду можна було б спостерігати тоді, коли всі новинки компанії пропонуватимуться по інтернет-мережах, на поштові скриньки споживачів.

8. Для компанії Nokia використання платних оголошень є зовсім не доцільним. Оскільки, продукція даної компанії є досить відомою серед жителів як України так і іноземних країн. Якість виготовленої продукції перевірена часом.

9. Телефон варто використовувати лише для визначення недоліків та переваг продукції або для створення нового виду, або для точного розуміння на чому варто акцентувати свою увагу про створенні реклами.


Розділ 5. Характеристика клієнтури

1. Цільова аудиторія продукції – жінки та чоловіки віком від 18-50 років. А також діти віком від 10-18 років. 45,8% мешканців українських міст надають перевагу користуванню телефонами компанії Nokia.

2. Компанія Nokia здебільшого орієнтується на молодь та людей середнього віку.

3. У відсотковому співвідношенні клієнтів компанії Nokia можна поділити так: з усіх опитаних чоловіків, телефонами Nokia користуються 52,4%, з жінок – 39,7%.

4. Місце проживання наших клієнтів це переважно міста, де є відповідне покриття мережею.

5. Рівень доходів наших споживачів – це середній і високий. Працівники, які фігурують у юридичній, медичній та банківській справах надають перевагу більш вишуканим моделям телефонів, оскільки бажають мати гарантовану якість та надійність у продукції якою користуються.

6. Клієнти надають перевагу телефонам компанії Nokia, тому що дана компанія вміло поєднує у своїй продукції якість, стильність, вишуканість, зручність та порівняно низькі ціни. Покупці телефонів Nokia забезпечені повною укомплектованістю, посібником споживача та гарантійним талоном.

Клієнти-підприємства:

1. Підприємства, які є покупцями продукції компанії Nokia, це точки роздрібної торгівлі мобільними телефонами, супермаркети, та гіпермаркети техніки та електроніки. Всі вони різні з своїми розмірами. Обсяги продажів будуть залежати від різних факторів, зокрема від місця розташування, від густоти населення, доходів мешканців.

2. Клієнти-підприємства компанії Nokia розміщені по всій території України, в основному у великих містах, районних центрах.


Висновки

1. В основному клієнтами компанії Nokia є як діти, так і чоловіки і жінки середнього і старшого віку.

2. Продукції даної компанії в більшості надають перевагу чоловіки ніж жінки.

3. Компанія орієнтується на клієнтів з різним рівнем доходу.

4. Клієнти-підприємства збільшують обсяги своїх прибутків за рахунок стабільних продажів мобільних телефонів та аксесуарів компанії Nokia.


Розділ 6. Спілкування і обслуговування клієнтів

Частина 1

1. Каталоги, буклети, візитки, прайси, фірмові бланки компанії Nokia створюють позитивне враження у споживачів, завдяки широкому асортименту, досконалому дизайну продукції, яскравості кольорів застосованих при створенні реклами.

2. Робота працівників компанії є сумлінною і старанною, тому помилки у листах які вона надсилає є недопустимими, оскільки це може привести до зниження репутації компанії і зменшення довіри до продукції.

3. Працівники у компанії Nokia швидко реагують на дзвінки , відповідають помірним, спокійним голосом, чітко та зрозуміло стараються дати відповідь на кожне поставлене запитання.