Смекни!
smekni.com

Аналіз діяльності компанії Nokia (стр. 3 из 3)

4. Наша телефонна лінія відкрита протягом робочих годин, за винятком непередбачуваних технічних неполадок, які дуже рідко трапляються.

5. Наші працівники намагаються швидко реагувати на ділові візити і дзвінки. При цьому надавши відповідне обслуговування і прийом, для того щоб ще раз доказати високу підготовленість компанії.

6. При виникненні суперечки між клієнтом і фірмою, ми намагатимемось прийняти правильне рішення керуючись правилом «клієнт завжди правий», водночас не надавши збитків компанії.

7. Всі приміщення, які підпорядковані компанії Nokia гарно і якісно обладнані, зразу ж привертають увагу клієнтів, оскільки там панує комфорт і повне взаєморозуміння між працівниками.


Частина 2

1. Компанія Nokia всю інформацію про свою продукцію, про всі новинки виробництва розміщує на своєму офіційному сайті.

2. Працівники даної компанії стараються максимально швидко виконувати замовлення клієнтів, якщо це не перешкоджає виконанню їхніх безпосередніх обов’язків.

3. Перш за все постійні клієнти з додатковими пільгами, пізніше ще не перевірені досвідом клієнти.

4. Нами буде запропонований додатковий комфорт у вигляді гарячих напоїв та журналів з нашою продукцією.

Висновки

Будуть враховуватись усі побажання і прохання клієнтів у вдосконаленні нашої продукції. Обслуговування проводитиметься на високому рівні в дружній атмосфері.


Розділ 7. Конкуренція

Частина 1.

Фірма Послуги Ціна за тел. Способи реклами Клієнти
Sony Ericsson Виробництво телефонів та аксесуарів 735 грн. Реклама на телебаченні, біг-борди, ЗМІ, реклама на офіційних сайтах, роздача буклетів. Населення віком від 10 років
Samsung 800 грн.
Apple 2500 грн.
Motorola 600 грн.

Частина 2

Конкуруюча фірма Переваги Недоліки
Sony Ericsson СтильністьПрактичністьПомірна цінаШирокий асортимент продукції Неякісна камераНеергономічна привабливість
Samsung Яскраві кольориВишуканий дизайнВисокоякісна камера Недовга витривалість батареї в режимі розмови
Apple Висока якістьСтильністьЛегке з’єднання з Інтернетом Висока цінаВажкість заміни деталей
Motorola Витривалість батареї в режимі розмови і очікуванняПриваблива цінова політика Не ергономічна привабливістьВузький асортиментНизька популярність серед споживачів

Розділ 8. Прогнози на майбутнє

Чинники, що можуть вплинути на діяльність підприємства Як саме ці чинники впливатимуть на діяльність підприємства
Економічний занепад у країні Зниження доходів потенційних клієнтів
Зміцнення позицій конкурентних фірм Додаткові затрати на вдосконалення виробництва,для утримування клієнтів
Зниження якості продукції Зменшення обсягів продажу, погіршення репутації
Погіршення демографічної ситуації у країні Зменшення прибутку від продажів
Зниження продуктивності технологій Погіршення якості продукції
Політична нестабільність Складність у імпортуванні сировини і у експорті продукції закордонним клієнтам

Прогнози щодо діяльності компанії Nokia у поточному році:

Компанія намагається найбільш повно задовольнити потреби споживачів. Для деяких телефонів уже вбудовані такі програми як Карти, facebook, контакт та інші, які дозволяють використовувати телефон для інших цілей, ніж як для розмови.

Прогнози щодо діяльності компанії Nokia у наступному році:

Існує три стратегічні активи, на які Nokia спрямовуватиме інвестиції, і яким приділятиме найбільше уваги:

- Бренд і дизайн

- Виконання зобов’язань перед клієнтами

- Технології та архітектура.


Розділ 9. Тенденції у вашій галузі та їхній вплив

1. На діяльність будь якої організації впливатимуть як фактори зовнішньої дії так і внутрішньої. А саме демографічна ситуація, цінова політика у країні, технічні перевороти, зниження чи зменшення доходів споживачів, зміни вподобань споживачів впливатимуть на якість продукції і продуктивність діяльності самих працівників компанії.

2.Вплинути на діяльність компанії можна шляхом зміни ціни на ресурси. Якщо вони суттєво підвищаться, то відповідно зростуть ціни на телефони компанії Nokia.

3.Продукцію компанії Nokia купляють громадяни з середнім і високим рівнем доходів, зменшивши прожитковий мінімум, відповідно зменшиться купівельна спроможність клієнтів.

4.Зміни в управлінні компанією можуть як негативно так і позитивно вплинути на її діяльність. При зміні директора, відповідно міняються правила поведінки і діяльності компанії. Тому потрібно бути обережними у підборі керуючих, щоб не завдати шкоди самій компанії.

SWOT–аналіз для компанії Nokia

Параметри оцінки Сильні сторони Слабкі сторони
Цілі (стратегічні, маркетингові цілі, цінова політика)+6 - зберегти позиції лідера- розширення ринку збуту- вихід на міжнародний ринок+9 - збільшення фінансування-3
Технологія+8 - високоякісна технологія- міжнародні стандарти- сильний бренд+10 - значні затрати на обслуговування та обладнання- низький рівень рентабельності (20%)-2
Завдання+5 - розширення асортименту продукції- висока якість- широкий асортимент- доступна ціна+8 - затрати на виробництво- не гнучка цінова політика- низький рівень диверсифікації-3
Структура-2 - централізоване управління+7 - недостатня комунікація- затрати на транспортування сировини-9
Люди-3 - кваліфікований персонал+5 - монотонність роботи-8
партнери-1 - обмін досвідом- розширення збуту- тісні стосунки з постачальниками та споживачами+5 - збій у постачанні сировини- необґрунтоване завищення ціни-6
маркетингові посередники+5 - дистриб’ютори в кожному регіоні+8 - перехоплення каналів збуту-3
клієнти+4 - широке коло споживачів+8 - зміна смаків споживачів-4
конкуренти-1 - частка ринку в 3 рази більша, ніж в конкурентів +8 - жорстка, недобросовісна конкуренція-9
контактні аудиторії-2 - преса прослідковує за діяльністю компанії+4 - «жовта преса»-6
демографічні фактори+3 - збільшення народжуваності+9 - зменшення тривалості життя-6
економічні фактори+1 - збільшення купівельної спроможності+7 - високий рівень інфляції- підвищення ціни на продукцію- нестабільність валютних курсів-6
природні і науково-технічні фактори+3 - новітні технології- використання високоякісної технології- утилізація+7 - великі витрати-4
політичні фактори+3 - сприятлива законодавча база+8 - зміна політичних інтересів- нема належної державної підтримки-5
фактори культурного характеру+9 - традиції+9 -
Можливості1. Культура +92. Клієнти +4 Загрози1. Контактні аудиторії-2
Сильні сторони1. Цілі +62. Технологія +8 1) Подальше оновлення техніки2) Задоволення потреб різних категорій споживачів3) Спрямування діяльності на досягнення поставлених цілей 1) Децентралізація контролю та управління на фабриках
Слабкі сторони1. Структура -22. Персонал -3 1) Удосконалення товарів задля усунення конкурентів2) Задіяння інших контактних аудиторій 1) Удосконалення політики збуту

Висновок

Від рядових фінських компаній компанію Nokia відрізняло не тільки прагнення до зростання та впровадження нововведень, але й ефективне розширення сфери діяльності. Крім того, Nokia відзначилася тим, що єдина в своїй країні стала проводити послідовну політику створення повного ланцюжка самозабезпечення: від виробництва та розробки нових виробів до маркетингу, просування марки, організації продажів і надання супутніх послуг.

Перш за все, керівництво Nokia вирішило, що для успішного просування на ринку необхідний власний бренд - в компанії зуміли передбачити, що незабаром стільникові телефони перейдуть у розряд споживчих товарів (до цього продукти Nokia продавалися під марками операторів мобільного зв'язку). Вирішити поставлене завдання їй вдалося повною мірою - сьогодні в списку найбільш популярних марок бренд Nokia займає одинадцяте місце, між Marlboro (10-е місце) і Mercedes (12-е).

Однією із стратегічних цілей компанії завжди було безперервне оновлення, яке проявлялося в умілому та постійному сегментування, брендінгу й дизайні. Як Procter & Gamble, Nokia періодично випускала новинки в різних категоріях, щоб постійно домінувати на ринку. Як Coca-Cola, Nokia поступово стала повсюдно відомою маркою, тільки домоглася цього набагато швидше.

Nokia приділяє багато уваги і вкладає великі кошти в технологічні розробки. Головним же проривом, на думку ряду фахівців, стала просунута і зручна система меню. Саме вона, як вважають багато хто, дала поштовх до розширення функціональних можливостей телефону і поступовому перетворенню його вже не просто в комунікаційний, а швидше, в інформаційний пристрій.

Коли багато high-tech-корпорацій в США і Канаді зосередилися виключно на комп'ютерно-інформаційних технологіях, європейські і японські компанії серйозно зайнялися мобільними телекомунікаціями, бездротовими технологіями. І Nokia була в перших рядах цих "перетворювачів світу". Люди хочуть спілкуватися "коли завгодно і де завгодно", і Nokia задовольняє цей попит. Навіть американці визнали, що завдяки Nokia майбутнє бездротового зв'язку належить Європі.