Смекни!
smekni.com

Покращення процесу планування діяльності митного органу на прикладі митного поста Керч Кримськ (стр. 10 из 10)

Економічне прогнозування має на меті передбачити розвиток економіки АР Крим, розробку ефективних планів діяльності митного поста «Керч», які полягають у визначенні головних цілей економічної політики, шляхів її реалізації та поповненні Державного бюджету України.

Прогнози діяльності митного поста «Керч» повинні включати кількісні показники та якісні характеристики макроекономічної ситуації, структури економіки, науково-технічного розвитку, обсягів виробництва, споживання товарів і надання послуг суб’єктів ЗЕД; їх зовнішньоекономічної діяльності; розвитку регіону.

Державна митна служба та Кримська митниця повинні розглянути доведені до них прогнозні показники щодо проекту планування діяльності митного поста «Керч» та подати Міністерству фінансів України свої зауваження й пропозиції з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями.

Прогнози кон'юнктури ринку розробляються щороку в цілому по народному господарству України й щодо основних видів продукції галузей економіки з метою надання органам управління та суб'єктам ринку інформації про ймовірні зміни попиту, пропозиції та цін на ці види продукції.

Прогнози діяльності Кримської митниці повинні здійснюватися з врахуванням прогнозів усіх її структурних підрозділів, зокрема митного поста «Керч», а прогнози діяльності Державної митної служби, відповідно, із врахуванням прогнозів митниць та регіональних митниць. Тільки таким чином може бути досягнуто найефективніше планування діяльності Держаної митної служби України і митного поста «Керч» Кримської митниці зокрема.

ВИСНОВКИ

Підсумовуючи зроблені у курсовій роботі дослідження, дійшли висновку, що планування діяльності митних органів являє собою управлінський процес визначення цілей митної служби і засобів їх досягнення, забезпечення і підтримки відповідності між ними. Як свідчить досвід митних органів Російської Федерації, існує прямий зв'язок між успішною роботою митних підрозділів і плануванням їхньої діяльності. Вказуючи на цю закономірність, можна виділити такі позитивні результати формального планування:

· сприяє чіткішій координації зусиль митних підрозділів;

· змушує чітко визначити завдання та пріоритети;

· робить керівництво митних органів більш підготовленим до ринкових змін;

· дає можливість застосовувати контроль.

Проблема процесу планування діяльності митних органів аналізувалася та вивчалася на прикладі роботи митного поста «Керч» Кримської митниці. Ця проблема менеджменту була обрана як пріоритетна, оскільки її значущість набуває особливої важливості в умовах світової економічної кризи, коли навколишнє середовище постійно змінюється, що, у свою чергу, вимагає оперативного прийняття різного роду управлінських рішень щодо діяльності митного поста.

Розв’язання даної проблеми було знайдене для митних органів Російської Федерації , чий досвід доцільно було б використати при розробці планів Державної митної служби України. Крім того, одним з пріоритетних напрямків планування було визначене застосування методів прогнозування під час складання планів роботи митних органів.

Для визначення цілей та завдань, а також вибору оптимальної моделі їх досягнення на митному пості «Керч» повинно здійсню­ватися стратегічне планування, яке являє собою управлінський процес створення і підтримки стра­тегічної відповідності між цілями Державної митної служби та потенційними можливос­тями митного поста «Керч».

Стратегічне планування передбачає вибір стратегії Державної митної служби України, на підставі якої повинні розроблятися функціональні стратегії кожного підрозділу митної служби. Важливо, щоб усі функціональні стратегії були узгоджені.

Сьогодні митні органи постають перед проблемою визначення впливу чинників зовнішнього середовища та адекватного впорядкування своєї діяльності.
Кумулятивний ефект дії чинників проявляється передусім у таких
аспектах:

· невизначеність ситуації;

· непередбачуваність поведінки суб’єктів ЗЕД при здійсненні ними операцій експорту-імпорту;

· динамічність і мінливість розвитку зовнішньоекономічної торгівлі.

У ході виконання курсової роботи було охарактеризовано процес прогнозування у контексті його застосування при плануванні діяльності митного поста «Керч»; визначено проблемні аспекти процесу планування на сучасному етапі; окреслено шляхи удосконалення процесу прогнозування та планування надходжень митних платежів та зборів до Державного бюджету України в умовах сьогоденної економічної кризи.

На основі проведених досліджень було визначено основні завдання прогнозування і планування діяльності митного поста «Керч», а також Державної митної служби України в цілому. Насамперед, це необхідність економічно обґрунтовано забезпечити якісні та кількісні параметри запланованих бюджетних завдань і перспективних програм соціально-економічного розвитку країни.

Таким чином, було досягнуто поставленої мети курсової роботи, яка полягала у визначенні переваг та недоліків системи планування та розробці на основі використання цих переваг і, відповідно, усуненні недоліків пропозицій щодо покращення процесу планування діяльності митного поста «Керч».

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Акофф Р. Планування майбутньої корпорації. – М.: Прогрес, 1985. – 382с.

2. Ділове планування: Учб. Пос. – за ред. В.М. Попова. – 1998. – 368с.

3. Беседин В. Ф. Пути повышения сбалансированности планов.— К.: Техника, 1985.— 200 с.

4. Кравченко Ю., Цыба Г. Прогнозирование и планирование макроэкономики: Учеб. пособие.— Кременчуг: Изд. центр "Сербо", 1997.— 189 с.

5. Калина А. В., Конева М. И., Ященко В. А. Современный экономический анализ и прогнозирование (микро- и макроуровень): Учеб.-метод, пособие.— 2-е изд.— К.: МАУП, 1998.— 272 с.

6. Науменко В., Панасюк Б. Впровадження методів прогнозування і планування в умовах ринкової економіки.— К.: Глобус, 1995.— 200 с.

7. Наказ ДМСУ від 25.06.2007 №530 «Про затвердження Порядку планування діяльності митної служби України».

8. Проект Положення про митний пост «Керч» Кримської митниці.

9. Наказ ДМCУ від 23.07.08 № 804 «Про ліквідацію Керченської митниці та створення митного поста «Керч» Кримської митниці».

10. Аналітична довідка митного поста «Керч» Кримської митниці від 09.02.2009.

11. Наказ ДМСУ від 23.09.2008 №1034 «Про створення митного поста та внесення змін до деяких наказів Держмитслужби».

12. Наказ ДМСУ від 26.04.06 №335 «Про затвердження Класифікатора митних органів та їх структурних підрозділів, спеціалізованих митних установ та організацій».

13. Лист ДМСУ від 29.09.2008 N 11/6-10/10717-ЕП.

14. Проект Положення про відділ митного оформлення №3 митного поста «Керч» Кримської митниці.

15. Розпорядження КМУ від 03.12.08 № 1503–Р.

16. Єпіфанов А. О. та інші Бюджет і фінансова політика України: Навч. пос. – К.: Наукова думка. – с. 304.

17. Кобзій О.В. Проблеми планування діяльності підприємств у невизначених умовах сучасного ринкового середовища. / Наукові конференції. - http://intkonf.org/favicon.ico.

18. Андрій Кізима. Податкове прогнозування і планування: прагматизм, проблематика та шляхи вдосконалення./ Наук. журнал «Світ фінансів». – Випуск 4 (9), 2006.

19. Василик О. Д. Державні фінанси України: Навч. пос. – К.: Вища школа. – 1997. – 383 с.

20. Планирование – залог успеха./ Новости ФТС России от 19.09.2006 - http://cet.customs.ru.

21. А.Б. Новиков. О статусе таможенных органов в Российской Федерации - http://www.mosgu.ru

22. Борисов К.Г. Международное таможенное право: Учеб. пособие. М., 2001.