Смекни!
smekni.com

Аудит бухгалтерського балансу та інших форм фінансової звітності (стр. 3 из 3)

Перевірці підлягали бухгалтерські документи _____________________

__________________________________________________________________

Перевірка здійснювалась з____________________ по_______________

Аудиторською перевіркою встановлено:

1._________________________________________________________________(надалі підприємство) функціонує на законних засадах і в своїй діяль­ності керується чинним законодавством та засновницькими документа­ми, які зареєстровані ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Місцезнаходження ______________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________що відповідає юридичній адресі, вказаній у засновницьких документах.

Основними напрямами діяльності____________________________

(назва підприємства)

є ______________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________,

що не суперечить його Статуту.

2. Бухгалтерський облік на підприємстві ведеться методом подвій­ного запису господарських операцій, згідно з прийнятим Планом рахун­ків, як це передбачено «Положенням при організацію бухгалтерського обліку і звітності в Україні», затвердженого Кабінетом міністрів України від 07.04.1993 р № 250, з урахуванням змін і доповнень, внесених постановами КМУ від 05.07.1993 р. №. 509, від 24.09.1993 р. № 804, від 21.03.1994 р.

№ 175.

Дані бухгалтерських рахунків зіставні в бухгалтерських реєстрах, Головній книзі і бухгалтерському балансі та повністю підтверджуються первинними документами.

Активи в сумі________________ підтверджуються фактичною на­явністю основних засобів, нематеріальних активів, цінних паперів (фі­нансові вкладення), товарно-матеріальних цінностей, розрахунковими документами, виписками банку. Активи проінвентаризовані аудитором шляхом їх огляду.

Пасиви, що характеризують залучені джерела в сумі____________________,

повністю підтверджені розрахунковими документами та виписками банку.

Пасиви, що характеризують власні джерела, підтверджені рішенням органу управління (зборами, рішенням директора), відповідно оформ­лені.

Статутний фонд станом на 1.01.199____р. становить ______________,

Ця сума зіставна в балансі та бухгалтерських реєстрах.

3. Фінансова звітність _______________________________за, 199__ рік

(назва підприємства)

та за________________________________________ складена за його бухгалтерськими даними і відповідає фактичному стану наявних на ______

_____________________активів та пасивів.

Фінансова звітність складена відповідно до «Інструкції про порядок заповнення форм річного бухгалтерського звіту підприємства», яка затверджена наказом Мінфіну України № 55 від 09.08.93 р. з ура­хуванням змін і доповнень до неї, затверджених наказом Мінфіну Ук­раїни № 65 від 26.07.1994 р. та № 19 від 08.02.1995 р.

На основі вищенаведеного констатуємо, що бухгалтерський баланс_____________________________________ станом на 01.01.1995 р. є

(назва підприємства)

повним та достовірним. ним та достовірним, і

Аудитор ___________________________, сертифікат

Прізвище, ініціали

А № ______________ від ___________________ 199_____ року

____________

підпис

Генеральний директор

аудиторської фірми —Жук В. М.,

сертифікат А № 001004 ___________________

підпис

від 24.03.1994 року

Позитивний висновок з попередженням видають у тому випадку, коли існують реальні умови, які можуть викликати суттєві зміни показників фінансової звітності, у зв'язку з розходженням розуміння чинного законодавства з офіційними установами, обмеження масштабів перевірки об'єктивними факторами, відхилення керівництвом об'єкта пере­вірки висновків аудитора щодо оцінки показників річного звіту. В аудиторському висновку в цьому випадку зазначають причину, з якої аудитори не погоджуються по певних моментах відображеної у звіті інформації і висловлюють думку про обмежений вплив на стан справ у цілому та дос­товірність фінансової звітності. У висновку вказують, які конкретні операції проведені з порушенням установлено: у порядку, суть цих порушень і констатують, що такі пору­шення не викривляють у цілому правдивості фактичного стану справ і фінансової звітності і тому аудитори вважа­ють за можливе підтвердити, за винятком згаданих заува­жень, відповідність виробничо-фінансової діяльності закононодавству і достовірність фінансової інформації.

У негативному висновку вказують, які порушення і помилки істотно викривляють реальний стан справ та досто­вірність фінансової звітності, і зазначають, що дані бухгалтерського обліку і фінансової звітності не дають дос­товірного відображення дійсного фінансового стану підпри­ємства за звітний рік і це не дозволяє визнати статті балан­су і показники річної звітності достовірними і такими, що відповідають чинному законодавству та нормативам. У резолютивній частині зазначають, які саме акти чинного за­конодавства порушені, яким чином і до яких наслідків призвели ці порушення.

Аудиторський висновок підписує керівник аудиторської фірми, аудитор із зазначенням серії і номера сертифіката та засвідчують печаткою.

Відмову від надання аудиторського висновку дають у письмовій формі в тому випадку, коли аудиторська фір­ма (аудитор) не мала можливості виконати перевірку або зробити висновок, виходячи з поданих на перевірку доку­ментів. У відмові вказують конкретні причини про немож­ливість виконати аудиторський висновок.

Аудиторський висновок оформляють у трьох примірни­ках, два з яких вручають клієнту, а третій залишають в аудиторській фірмі. До цього примірника додають робочі документи аудитора (акт з додатками або робочий звіт аудитора), завірені підписами керівника підприємства-клі­єнта та печаткою, бухгалтерський баланс ф. 1, звіт про фі­нансові результати ф. 2.

Один примірник підприємство направляє в державну податкову інспекцію.

Згідно із ст. 29 Закону про аудиторську діяльність господарчі суб’єкти повинні подати аудиторський висновок та