Смекни!
smekni.com

Сутність токсикоманії (стр. 3 из 3)

По-друге, не треба у таких людей викликати своєю відповіддю якісь емоції. Наприклад, не треба його вчити, обзивати, тобто прагнути вести себе з ним так, щоб не викликати в нього емоцію, пов'язану з вами. Тому що емоції, особливо злість, ненависть, образу вони зможуть запам'ятати, тому що пам'ять у них більше емоційна.

— Якщо Ви хочете правильно розвиватися і фізично, і психічно, то Ви повинні подумати про це зараз ...

— Якщо Ви хочете виховати здорових дітей, пам'ятайте що наркомани, алкоголіки не можуть виховати здорове покоління ...

— Якщо Ви хочете побачити внуків, а це ознака довголіття, то Ви повинні знати що алкоголіки, наркомани і токсикомани не живуть довго ...

На державному рівні вийшов закон, що накладає обмеження при вступі на роботу і на навчання з тих видів професій, які передбачають роботу на висоті вище 2 поверху, водіння будь-якого виду транспорту, роботу з точною апаратурою, з електронагрівальними приладами, управління персоналом, навчання людей. Тобто люди, що вживають спиртні напої, наркотики або токсичні речовини зможуть працювати лише вантажниками чи двірниками. З цим законом не можна не погодитися. Адже ніхто не хотів би їхати в автобусі, керованим наркоманом, виконувати вказівки начальника-алкоголіка, жити в будинку, побудованим токсикоманом.


ВИСНОВОК

Токсикоманія - дуже злоякісний вид наркоманії. При швидкому зростанні залежності і отруйності речовин, що вживаються, токсикоман через 1-2 роки стає інвалідом. Якщо ви виявили, що ваше дитя вдихає ЛНДР, його потрібно негайно показати лікарці і обстежувати. Навіть якщо підлітка удається ізолювати від токсикоманів і від хімічних препаратів, якщо йому удається кинути нюхати, що буває дуже важко, функції головного мозку зачинають відновлюватися лише через два-три роки, та і то в тому випадку, якщо хвороба не запущена. Внутрішні органи потребують лікування.

До токсикоманії потрібно ставитися не як до простого хуліганства, а як до серйозної хвороби, що зачіпає і приголомшує всю систему організму, швидко прогресує і, якщо не прийняти термінові заходи, смертельною. Людину, що втягнулася в токсикоманію, дуже важко повернути до нормального життя, як у фізичному, так і в психічному плані.


СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

1. Бедрій Я. Безпека життєдіяльності. – Видавнича фірма "Афіша", 1998. – 275с.

2. Воронцова Тетяна Володимирівна, Мацебула Ніна Василівна, Репік Ігор Анатолійович Основи безпеки життєдіяльності.- К: Алатон, 2001.- 127с.

3. Максимова Наталія Юріївна Безпека життєдіяльності: Соціально-психологічні аспекти алкоголізму та наркоманії.- К.: Либідь, 2006.- 328с.

4. Ярошевська В. М. Безпека життєдіяльності.- К.: ВД "Професіонал", 2004.- 560с.