Смекни!
smekni.com

Статистична звітність в суді (стр. 4 из 4)

Вимоги до комп`ютерних програм, що використовуються в ДСА України, органах Державної судової адміністрації та судах, визначаються, виходячи з необхідності забезпечення виконання покладених на них завдань та з урахуванням технічних параметрів наявних комп`ютерів, навичок роботи працівників з такими програмами та можливих витрат у разі переходу на інші комп`ютерні програми аналогічного призначення.

Придбання комп`ютерних програм здійснюється з урахуванням потреби. При цьому постачаються виключно ліцензійні примірники таких програм або примірники програм вільного використання, які повинні бути забезпечені документацією, що підтверджує правомірність їх використання згідно з ліцензією або належність до комп`ютерних програм вільного використання.

Працівники ДСА України, органів Державної судової адміністрації та судів, які використовують у своїй діяльності комп`ютерні програми, зобов`язані дотримуватися законодавства з питань правової охорони коп`ютерних програм та виконувати умови їх використання.

При цьому зазначені працівники не мають права:

- установлювати комп`ютерні програми та використовувати їх без дозволу працівника підрозділу інформаційних технологій;

- відтворювати і розповсюджувати комп`ютерні програми та надавати доступ до них третім особам без дозволу особи¸ яка має виключне право видавати дозвіл на використання комп`ютерних програм;

- використовувати на робочому місці комп`ютерні програми, не зазначені в картці обліку.

Інвентаризація комп`ютерних програм проводиться працівниками підрозділу інформаційних технологій або комісією, призначеною розпорядженням Голови ДСА України, керівника органу Державної судової адміністрації або голови суду. Інформацію про результати планової інвентаризації органи Державної судової адміністрації та суди подають до Державної судової адміністрації України до 20 березня поточного року за встановленою формою.

Підрозділ інформаційних технологій складає інвентарний список комп`ютерних програм. Оформляє на кожен комп`ютер у тижневий строк після введення його в експлуатацію картку обліку в електронній та паперовій формі встановлених програм, яка зберігається у підрозділі протягом усього строку експлуатації комп`ютера.

Керівник підрозділу інформаційних технологій подає пропозиції про необхідність придбання нових комп`ютерних програм, забезпечує отримання необхідних комп`ютерних програм, що розповсюджуються на безоплатній основі, та проведення їх інвентаризації. Організовує роботу зі створення архівів комп`ютерних програм та збереження супровідної документації.

Організовує проведення планових та позапланових перевірок дотримання вимог цієї Інструкції. Перевіряє у разі потреби наявність та справжність ліцензії.

Здійснює заходи щодо запобігання неправомірному використанню комп`ютерних програм.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

1.Організація судових та правоохоронних органів: Навч. Посібник/ за ред. І.Є. Марочкіна, Н.В. Сибільової, О.М. Толочка.- Харків, 2009.

2. Організація судочинства в Україні (під заг. ред. Лавріновича)- К., вид. МЮ, 2008.

3.Халдеев Л.С. судья в уголовном процессе.- М., 2008.

4. Жилин Г.А. Судья в гражданском процессе.-М., 2009.

5.Бринцев В.Д. Організаційне забезпечення діяльності судів на регіональному рівні.- Київ., 2007.

5. Тимчасова Інструкція з діловодства в місцевому загальному суді // Офіційний Вісник України - 2005.- № 13, ст.. 694.

6. Научная организация труда в аппарате судов и учреждений юстиции. — М, 2007.

7. Божьев В.П., Добровольская Т.Н., Перлов И.Д. Организационное руководство судами в СССР (судебное управление). — М., 2006.

8. Алексеев В.Б., Кашенов Г.П. Организация судебной деятельности. — М., 2007.

9. Подготовка гражданских дел к судебному разбирательству. /Под ред. Н.М. Гурбатова. — М., 2007.

10. Волкодаев Н.Ф. Правовая культура судебного процесса. — М.,2006.

11. Типові посадові повноваження службовців апарату місцевого суду. Затверджено Наказом ДСА, 2008 р.